Proplan Kedi Maması Kullananlar

Esims
Esims

4941 Puan

Proplan kullananlar memnun mu mamadan? Kokusu ağır mı? Ağız kokusu ve dışkıda ekstra koku yapıyor mu? Tüy dökümü yapıyor mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

11 CEVAP

pablopicasso
pablopicasso

117031

Merhaba


Biz ilk günden bu yana proplan kitten kullanıyoruz.


Bir ara mama değişikliğine gidip, içerik olarak daha güçlü mamaya geçmek istedik. Ve o herkesin çok önerdiği mamalara kademeli geçmeyi denedik ki..
Tam geçişe yakın olanlar oldu. İshal, kusma, bağışıklık düşüklüğü sonucu ağızda yaralar ve tabii ki yemek yiyememekten kaynaklı zayıflama vs. korkunç bir süreçti. Antibiyotik ve bağışıklık güçlendirici tedavi almak zorunda kaldı. Ve kendime çok kızdım çok. Sağlıklı bir kuzuyu ne o daha iyi besleyeceğim diye perişan ettim.
Geçen hafta kısırlaştırıldı. 7,5 aylık ve elimizdeki kitten bitiminde Veterinerimiz kısır kedi mamasına geçmemizi önerdi. Yine uzun konuştuk. Farklı mamaya mı geçmeyi desek mi? ND???? Ama yaşananlar da orta..


Şimdi proplan kısır kedi mamasının somonlu olanı ile kitten mamanın üzerine çok ekleyerek geçiş yapmaya çalışıyorum ama onda bile imtina ediyorum.


Uzun lafın kısası biz proplan kullanırken hiç sorun yaşamadık. Gelişimi, tüy sağlığı ve iştahı her şey tam da arzuladığım gibiydi.


Çevremde kullanan arkadaşlarımda da sıkıntı olmadı. Geçiş yapıp tekrar dönmek durumunda olanlar var.


Hatta ve hatta farklı yaş gruplarının içinde en yaşlı olan 16 yaşında ve çok sağlıklı bir kızımızda var.


Sonuçta hepsi ev kedisi çok enerjik değilse ve kısırlaştırılınca da iyice sakinleyen kedişlere ne kadar güçlü mamalar vermek doğru diye hep sorgularım. Elbette okuduklarımızdan etkileniyor ve ona daha daha iyi bakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz ama her kedil kendi bünyesinde farklı bunu asla atlamamak gerek diye düşünüyorum.
Biraz uzunca oldu ama vesile oldunuz. Teşekkürler.

alicebrown
alicebrown

3829

ben pro plan tavuklu kitten mamasını kullanıyorum kedimde herhangi bir ağız kokusu yapmadı mama da eğer dibine girip koklamazsan kokusunu hissedemezsin dışkısı da normal kokuyor ekstra bir koku yok kedim e severek tüketiyor hatta bu mamayı ve yaş mamasını önüne koyduğumuzda yaş mamayı bırakıp bunu yiyor

Rgms
Rgms

10809

Yıllardır aynı mamayı kullanan ve 13-15 yaşında hem cins hem tekir kedileri olan tanıdıklarım var.


Bu forumda çok okuyup etkilenip acaba durağan sistemi bozuyor muyuz diye düşünmeden de edemiyorum.


Hatta bir tanıdığım kedisine iç dış parazit ve normal aşılarını bile yaptırmıyor. Çok ekstrem bir örnek belki ama 17 senedir bir kere bile veterinere götürmemiş. Beslenme düzenine hiç müdahale etmemiş. Basit beslemiş. 🤷🏻‍♀️

aysekara1
aysekara1

12974

Merhaba ben proplan somonlu kullanılıyorum bayılarak yiyorlar ve hiçbir sağlık sorunu görmedim.

tyguler
tyguler

124312

biz proplanın kitten, adult somonlu, elegant, kısır somknlu mamalarını kullandik.
kokusu ağır değil, dışkısı normaldi, ama çok kilo aldırıyor. kediniz hareketliyse pekmsorun olmaz, ama benimki gibi her şeye üşenen bir kediniz varsa biraz sıkıntı. en son konu, tüy.. tüylerine artı bir etkisini görmedim hiçbir çeşitinde. ama zararıni da görmedim. proplana gevmeden ôncw çok tüy döküyordu, gecince de aynen döktü, proplani bıraktık, hâlâ da döküyor

Kedimi ilk sahiplendiğimde ki bu biraz apar topar oldu, en yakın pet shopta bulabildiğim en iyi mama olduğu için ilk ay proplan kullandım. Ağız kokusu, ishal, dışkıda koku olmadı ama tüyleri felaket dökülüyordu. İlk geldiğinde zaten berbat haldeydi tüyleri, bir tık daha yumuşattı sanki ama dediğim gibi dökülmeye çözüm olmadı benimkinde. Proplan kullanırken günde üç öğün vermem gerekiyordu çünkü kedimi katiyen doyurmuyordu. Verdikten bir altı yedi saat sonra tekrar etrafımda miyuw miyuw dolanıyordu ne yapacağımı şaşırmıştım. Acana pasificaya geçtik proplan bitince. Tüyleri çok çok ıyi şu an dökülme bıçak gibi kesildi ve günde iki öğün yetiyor. Proplandan sonra sevmez herhalde demiştim ama kokusunu duyunca bile deli oluyor. Dışkısı iyi, ishal ya da aşırı bir koku yok. Peluş oyuncak gibi tüyleri. Kısaca hills, rc kadar leş bir mama değil belki bir tık daha iyi. Ama tekrar almam gerekse o fiyatta başka mamalara da bakarım.

theyusra
theyusra

16477

bahçeniz yoksa veya eviniz küçükse yani kedinizin yaşam alanı dar ise verebileceğiniz en iyi mama pro plandır

pablopicasso
pablopicasso

117031

Kitten mamamızın üzerine çok az ekleyerek tadımlık olarak başladım. Çok olarak yazmışım. Yanlış anlaşılmasın🙃

Proplan dermaplus ve proplan sterilised somon kullanmıştım. Kokuları dermaplusun biraz yoğun, sterilised somon olanın oldukça hafif. Agız kokusu yok, dışkılar kıvamlı. Yalnız tüylerinde garip bi yağlanma yapmıştı, parlaklık değil de yağlanma. Ben saglıklarına +/- bi durum görmedim 30 kilo proplan mama kulllandım şuana dek. Hiçbir mamaya bagımlı kalmamak adına her 10-15 kiloda bir değiştiriyorum. Şuan Bozita'dayız onu da begendim tavsiye edebilirim.

Rgms
Rgms

10809

@pablopicasso Aynı dönemi yaşamışız.


Burada neden acaba kısıtlaştırma öncesi ergenlik kızgınlıkla birlikte bağışıklık düşmesi yaşaması ve takiben yaraların oluşması olabilir mi?


Acana ve Orijen’den sonra istemeye istemeye proplan kuzuluya geçtiyoruz.


Daha tam geçiş olmadı. Boyun yaraları ve kaşıntıları devam ediyor.


Ben de kendime çok kızıyorum. Kedinin sistemini sanırım alt üst ettim. 😔😢

Phoenix3
Phoenix3

18333

Biz de 2 aylıktan beri proplan kitten kullanıyoruz. Mamada veya dışkıda koku gibi problemleri hiç yaşamadım biraz ağız kokusu var ama 3 mama denedik üçünde de devam etti. Tek sorunum beyaz bir kedim var ve çok çok çok fazla tüy döküyor. Royal Canin tüy dökmesine iyi geliyor dedikleri ve veterinerimiz de kullanabileceğimizi tavsiye ettiği için ondan aldık ama ölü balık gibi kokuyor. Kedim de ben de pek beğenmedik gibi şuan için. İleride severse ve tüy dökmesine iyi gelirse devam ederim ama etmezse kesinlikle proplana geri dönmeyi düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8123 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR