Kedimi Gezmeye Çıkarmalı Mıyım?

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496 Puan

Anket

Kedimi Düzenli Olarak Gezmeye Çıkarıyorum
(4 oy)
Kedimi Gezmeye Çıkarmıyorum
(17 oy)
Kedimi Arada Bir Gezmeye Çıkarıyorum
(3 oy)
Toplam (24 oy)

Merhaba arkadaşlar!
Benim 1 yaşında bir İran kedim var. İran kedileri ev kedisidir bu yüzden evde canının sıkıldığını sanmıyorum hem ben onunla oyun oynuyorum. Camdan falan dışarı bakıyor bazen. Bir iki kere arabayla dışarı çıktığımızda onu da almıştım. Bir kere de kucağımda petshopa görmüştüm ama arabalardan korkmuştu. Bir kere de kar yağdığında kara koymuştum. Ama hiç göğüs tasmasıyla falan gezdirmedim. Siz kedinizi göğüs tasmasıyla gezdiriyor musunuz? Merak ettim de. Bir de bazıları boyun tasması takıp serbest bırakıyorlar ben ondan bahsetmiyorum öyle bırakmam da. Bir yerde okumuştum dışarı gezmeye çıkarıyordum kedimi ama dışarı alıştı bu yüzden kaçmaya çalışıyor falan diyordu bu yüzden korktum bende ama sizinde fikirlerinizi almak istedim :) Bu arada sadece ankete cevap vermeyip yazıyı da okuyup cevap verirseniz çok sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

7 CEVAP

aysebayrak
aysebayrak

1119

Merhaba,
Benim de yaklaşık 1 yaşlarında iran kedim var.Çalıştığımız için evde yalnız kalıp sıkıldığını düşündüğüm için işten geldikten sonra balkona çıkarıyorum-tabi ki korumalı yarı kapalı bi balkon- bi süre orada kalıyor çok mutlu oluyor.Hafta sonları dışarı çıktığımızda pikniğe götürüp arada bi hava almasının güzel olcağını düşündüm ve göğüs tasması aldım.Geçen hafta yanımızda götürüp tasmasını taktıktan sonra ucuna da 15 metrelik bir ip bağlayıp rahatça hareket edip koşacağı bi alana bıraktım.Fakat ne mümkün!Taşıma çantasından bile çıkmak istemedi.Zorla çıkardığımda ise arabanın altına kaçıp saklandı.Hatta stresten o anda inanılmaz tüy dökmeye başladı.Belki küçüklüğünden beri alıştırmadığımız için ya da ilk kez gittiği bi yer olduğu için kendini güvenilmez hissetti.Eve gittiğinde tekrar ne kadar mutlu olduğunu gördüm.Kediler köpekler gibi değil maalesef evlerine bağlılar.Her ne kadar dışarıyı merak da etseler tanımadıkları bi yerde rahat rahat gezmiyorlar.Ya da bizim ki öyle oldu bilmiyorum.Bu yüzden size tavsiyem bi kereliğine de olsa yakın mesafede onu rahat ettircek bi tasmayla deneme yapabilirsiniz. Bakarsınız sizin ki sever :)

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Ilk önce korksa da alıştığı zaman daha da fazla dışarı gitmek istiyor ben gezdirmiyorum

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

@benim1kedimvar Anladım

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

@aysebayrak çok teşekkür ederim çok tatlı bir kediniz var maşallah :) kız mı ?

KedimVar
KedimVar

119251

Hayır erkekmiş. Sayfasına baktım :)

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

@kedimvar evet ben de gördüm :)

TarcinBey
TarcinBey

13649

Bende gogus tasmasi almayi düşünüyordum ama ondan önce kucagimda kacmayaxak şekilde site bahçesine indirip tepkisine baktim alismayi bekliyor bi iki adim anca atiyor yani oldugu yere alisana kadar eve gitmeye haliniz kalmaz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1667 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR