Kedimi Bırakmak Zorundayım

Kedim aşırı olarak ısırıyor,saldırıyor ve gerçekten zarar veriyor.Ailemdeki herkes kediden çok korkmaya başladı,bir tanesinin gözünü bile ısırdı. Ailem artık bu duruma katlanamıyor, arkadaşımın bahçeli evi var kocaman arkadaşım ona bahçede bakacak bir sürü yavru kesi de var diğer kediler o yavruya hiç zarar vermiyor benimkine de vermez diye düşünüyoruz. Çok kötüyüm sürekli ağlıyorum çaresizim kedimi bırakmak zorundayım. Sizce bu bahçe fikri nasıl bir fikir?

33 CEVAP

BerenZ
BerenZ

103523

3 aylık kediden mi ailecek korkmaya başladınız? Şu ara zaten kedi sahiplendirme aşamasındayım bunları okudukça kedi sahiplendirmek işkence gibi geliyor, sizin gibi birilerine denk gelirler diye. Daha 1 buçuk ay olmuş kediyi kimden aldıysan orayla iletişime geç geri götür bari, bu veren kişi hiç mi takip etmiyor kedinin durumunu, arkadaşının bahçesi nedir ya çözüme bak. 3 aylık yavru nasıl adapte olsun dışarıya. İnşallah bu minnacık hayvanlara bir türlü sabır anlayış gösteremeyip sokağı çare görenlerin derdi eksik olmasın ne diyeyim ya cidden bıktım

bilgealal
bilgealal

2868

kedinize su sıkıyorsunuz, burnuna vuruyorsunuz ve yalnız bırakıyorsunuz sonra da düzelmiyor tırmalıyor diye ağlıyorsunuz öyle mi? bencede derhal bırakın o kediyi ve bu eziyetten kurtulsun. daha minicik 3 aylık diyorsunuz? annesini emmesi lazımken yaşadıklarına bak.. sahiplendirin veya verin dediğiniz kişiye en azından sizden iyidir. yoksa hastalanıp ölecek kedi

blue_hpood
blue_hpood

128292

hayır, vazgeçmek doğru olan değil çünkü siz hatalısınız. öncelikle çok küçükken almışsınız, ben üç-dört aylıkken alınmasının en iyisi olacağını söylediğimde insanlar alaya alıyor.
su sıkmamalısınız, burnuna vurmamalısınız. o bir kedi, yanlış yaptığını anlamayacak. isterseniz dövün, yine anlamaz. yanlış yoldasınız.
günde 15’er dakika 3 kez oynatmak mı? öyle bir söylüyorsunuz ki, sanki zorunluluk gibi, hayır bu süre çok kısa. daha üç aylık bir kedi, daha fazla enerjisini atmasını sağlamalısınız. ona uygun alanlar var mı evinizde? kediyi sıkıştırarak seviyor musunuz? lütfen dürüstçe düşünün, kolaya kaçmayın.

Kediler cezadan anlamaz size akıl veren veterinerin aklına şaşarım. Bizim veterinerimiz de kediler sahiplerinin huylarını alır demişti. 2 kedim de veteriner de o kadar sakin durur ki kan alırlar gıkları çıkmaz kımıldamazlar bile. Çünkü ben kedilerime ceza vermiyorum. Şiddet uygulamıyorum. Tırnak asla çıkarmazlar çünkü onlarla kavga etmiyorum. Hayvanı hırçınlaştırıyorsunuz sonra ısırıyor saldırıyor ya ne yapacaktı!!

blue_hpood
blue_hpood

128292

bu en son çare olmalı. gerçekten her şeyi yaptığınıza emin misiniz? evinizde kedinize uygun alanlar var mı? enerjisini yeteri kadar atmasını sağlayabiliyor musunuz? balkonları çok sever bazı kediler, şayet file takılıysa balkonunuzu ona özel bir alana çevirebilirsiniz. dışarı çıkarıp enerjisi atma imkânınız var mı? güvenli alanlar mevcut mu? kediniz yüksek alanlarda mı takılmayı seviyor yoksa alçaklarda dolaşmayı mı, buna göre oynayabileceği alanlar var mı? benim belalı kedim adında bir program var, izlemenizi tavsiye ederim. ağlamak çözüm değil, mantıklı çözümler üretmelisiniz.

theyusra
theyusra

16477

wow ben sıcakkanlı yaklaşmıştım ama siz kediyi köpek gibi eğitmeye çalışıyormuşsunuz ki köpek bile bu şekilde eğitilmez zaten. biz de kedimize arada su sıkıyoruz çünkü evde kuşumuz var, sadece ona atlamaya çalıştığı zaman sıkıyoruz o da onu öğrendi ve yaklaşmıyor şu an. ama siz her yanlış hareketinde kediye su atmaya kalkarsanız kedi zaten bir süre sonra umursamaz yanlış yaptığının bile farkına varmaz hatta bunu oyun haline getirir, bazı şeyleri abartmamak lazım..

Gulsumce
Gulsumce

104398

Yahu yavru bu tabiki isiracak disleyecek. Benimki kisirlasana kadar haydut gibiydi ayaklarimiza atlayip disliyordu hic aklimiza bagirip su sikmak gelmedi. Kolumuz bacagimiz harita gibiydi. Ne kiymetli caniniz var boyle. Istemedigim bir sey yaptiğinda tuvaletinin ve oyuncaklarinin oldugu odaya koyuyorum, biraz yalniz kalinca anliyor zaten. Oyle oyle birakti kisirlasinca da yiyip icip uyuyor arada evde depar atiyor. Alkahaskina cani kiymetli olan sabirdan yoksun insanlar hayvan falan sahiplenmesin. Bu hayvanlar sizin deneme tahtaniz mi

Lakis
Lakis

2379

Lütfen veterineri şikayet edin ve biraz kediye odaklanın bir can almışsınız evinize sorumluluk almışsınız zorunluluk değil. Ödül mamaları yaş mama verin su sıkmayın şiddet uygulamayın bazen biz onları değil onlar bizi eğitir daha ılımlı yaklaşın

tyguler
tyguler

124312

ciddi misiniz? şaka mı bu ya. yuh yani.
kediye su sık, burnuna vur, yalnız bırak.. sonra niye saldırganlaştı? bi düşünür müsünüz neden olabilir acaba diye.
ben cevabı vereyim:
kedilerin en nefret ettiği 3 şeyi sürekli olarak uyguluyorsunuz, ve kedi bunu neden yaptığınızı anlamıyor. nedenini anlamadığı için sizin ona saldırdıģınızı sanıyor ve size karşılık veriyor. bu karşılık verme anlık olmak zorunda değil yani su sıktığınız an sizi cırmalamak zorunda değil. saldırganlaşır, ve siz onu sevmeye gidince yine ona karşı kötü bir şey yapacağınızı sanıp size saldırır. yani suç sizde. yani sizi teselli edemeyeceğim kusura bakmayın ama suçlu sizsiniz!


"pes yani bunu da demişsiniz ben böyle boyle bilmemne amaçlamışim ailem istemedi korkuyorlar" demişsiniz, bunlar bahane. insanlar size haklı bir tepki göstermis, boşuna pes yani demeyin. kadın, sizin kediyi 1,5 ay sonra eski sahibine veya arkadasıniza kediyi saldırganlaşmış şekilde geri vereceģinizi görunce stres olmuş kaygilanmış, buna pes yani denilmez. bir de "veteriner böyle yap dedi" demişsiniz, heyyo 21. yüzyıldayız. internet var google var youtube var, hadi petlebiyi bile sayayım. hiç mi internetten bunlar mı acaba doğru egitme şekli diye bakmadınız?


kediyi aldığınız yere geri verin. bahçeli evde kedilerle dövüşür, sizin yüzünüzden salgınlaşmış oldugu için.

sultansbutler
sultansbutler

12552

3 aylık kedi demek tavşan tekmeleri, ısırmak ,diş kaşınması demek. veterinerler hayvan davranış uzmanı değildir bunu bi not geçelim. onlar sadece tedavi eder eğitim vermez. köpeğinize otur eğitimi vermek için veterinere gitmiyorsanız, kedinize ısırmama eğitimi için de veterinere gitmezsiniz. time out (yalnız bırakma), su sıkma, burna vurma bu üçünü ele alalım. yanlız bırakmak kesinlikle işe yaramaz ister büyük ister küçük olsun bi mantığı yok zaten insan çocuğu değil bunlar. su sıkma kedinizle aranızı bozar, sudan korktuğu için sizden de korkar, burnuna hafifçe vurma ise en işe yaramayanı çünkü kedi onu ceza değil oyun olarak algılar hızla hareket eden parmağa sarılır ısırır. ne yapılabilir? kendi yaşına veya boyutuna yakın başka bir yavru almak. en iyi çözüm budur. birbirlerini ısırıp sınırları öğrenir, oyun oynayıp enerji atarlar. siz de oyun oynatarak ekstra enerji attırıp bağınızı kuvvetlendirirsiniz. başka çözüm nedir? elinize ayağınıza dalacak gibi mi oldu? bum oltalı oyuncak çıkarıp oynatıyorsunuz. öyle günde saymalı 15er dk değil ne zaman oyun oynamak isterse oynayacaksınız sonra kendisi oynar bişeylerle zaten. mutlaka ilgisini çekecek bir şey olur amaç dikkati dağılsın. tüylü oyuncak sevmiyor mu? belki top seviyor? mesela benim şu an geçici baktığım yaklaşık 2 aylık kedi çubuklara bayılıyor. 1 saat aralıksız oynayabilir. ayrı olarak yavru oyun modundayken sevmemeye kucağa almamaya çalışın. severseniz döner elinizi ısırır, yüze yaklaştırırsınız pati atar. vücut diline dikkat edin. sevmeleri yemek yerken, biraz yorulup uyku moduna geçtiğinde yapın. tırnaklarını kesin. ucundan törpülemekten bahsetmiyorum. ön arka güzelce kesilmiş olsun. yapamıyorsanız veterinere ya da pet kuaföre gidin yavrularda bazen zor oluyor. bize en büyük rahatlığı sağlayan o oldu. yemek yerken bacaklarımız mahvoluyordu, ilk geldiğinde de çok pati atması vardı. şu an tek acıtan şey iğne gibi sivri dişleri 🙃 şu saydıklarımın hepsini yaptınız ona rağmen hâlâ korkuyor musunuz, aileniz alışamadı mı? o zaman aileniz bir kedi için uygun ortam değil. ya sahiplenirin ya da arkadaşınıza verin bahçede baksın. bu yavruyu başkasına verirseniz ve kedi sahiplenmek isterseniz size tavsiyem 1.si daha çok bilgi edinin kedi bakımı hakkında 2.de yaklaşık 1-1.5 yaşını geçmiş genç ya da 7 yaş üstü yaşlı bir kedi sahiplenmeniz. böylelikle hem huyunu görürsünüz hem de yavruluğun verdiği enerji size yönlendirilmez.

Lavinia17
Lavinia17

13782

bence iyi fikir değil.yaşadiğiniz şehirin hayvan sahiplendirme sayfalari vardir oralara ilan verin iyi bakabilecek birisine sahiplendirin

simbakedi
simbakedi

136205

siz benim kedimi gorseniz kaplan sanarsiniz o zaman. 3 aylik kedi size ne yapabilir allah askina. 1.5 ayda kediye yaptiklarinizin yaninda kedinin size yaptiklari bir hic. en azindan o bilincsizce yapiyor. kedinize hayir kelimesini ogretmelisiniz. isirdigi zaman yanindan kalkip gitmelisiniz kedinize vurursaniz ya da su sikarsaniz ayni agresiflikle size karsilik verecektir. hala cok kucuk degistirme sansiniz var. buna ragmen degismezse de o kedinin kendi karakteridir. ama giderek hircinlasmasi da sizin eserinizdir. 3 aylik kediye bile bakamiyorsaniz sahiplendirin. bahceye koyarak arkadasim bakiyor bir suru kedi var diye dusunup vicdan rahatlatmayin. sokaga birakiyorsunuz sonucta. keske en basindan dusunseydiniz her seyi. her kedi ayni degildir siz oturup istediginiz zaman sevip istediginiz zaman oynayacaginiz bir sey ariyorsaniz oyuncak alabilirsiniz. yazik etmissiniz kediye.

simbakedi
simbakedi

136205

ee birakacaksiniz madem buraya ne sorusu sordunuz o zaman? size evet bahceye birak cok iyi olur diyip alkis mi tutacaktik? insanlar babasina guvenmiyor siz veterinere gore hareket edip hic arastirmamissiniz. benim annem de korkuyordu. kedim hep isiran hircin bir kediydi sokaktaki travmalarindan oturu. bir kere bile birakalim demedik. ailemiz ona ayak uydurdu onun ayak uydurmasini beklemedik. hataniz burda. 3 aylik kediyle basa cikarmiyorsaniz sizde kalmasin zaten. mumkunse sahiplendirin de sokakta canindan olmasin diye yazdik bunlari da

tyguler
tyguler

124312

kediyi sokaktan almışsınız, o hâlde eski sahibe vermek de iptal. yani artık facebook instagram petlebi ve birçok siteden sahiplendirme ilanı yayınlayın.

Saldırmasının bir sebebi olmalı. Hep mi böyleydi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3277 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR