Çok Acil Bir Soru

CalicoMinos
CalicoMinos

20466 Puan

Kedimin kulağının içinde kırmızı sivilce gibi şeyler çıkmış ve kulakları soyulmuş tüy kalmamış ne yapmalıyım bize bulaşır mı, mantar? Çok üzülüyorum anneme söyledim veteriner deme bana dedi bakamıyorum sirke suyu ile temizlemek istedim yapamadım çok korkuyorum ya kedi çok çirkin sinirli gözükmeye başladı gözüme tüyü dökülmüş çünkü ve sürekli orayı zaten kasıyıp yalıyordu...

10 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136172

yanlış anlamanı istemiyorum ama bu kediye böyle bakamazsın. ne olduğunu bilmediğin açık mamalar alıp veterinere götürmeden bakılmaz. belli ki bir sıkıntısı var. açık mamayı sürekli değiştirdiğin için basit bir alerji de olabilir ciddi bir mantar da. emziren bir kedi olduğu için daha da özen göstermen gerekiyor. sizden önce yavrulara zarar gelebilir. annen götürmüyorsa sen götür veterinere. para konusunda konuşursun zaten götürdükten sonra annenler büyük ihtimal ödemesini yapar aşırı bir şey yoksa. ama eğer karşılayamazsan sahiplendirmelisin kedini ya da yardım bulmalısın. ömür boyu bakacağın kediye hastalıklar bulaşabilir kendini sakatlayabilir bunlara hiç hazırlıklı gibi değilsiniz. böyleyken de en iyi durum sahiplendirmek olabilir yavruları büyüdükten sonra. duygusal bakmak yerine biraz kedinin sağlığı için doğru olanı bulmaya çalış. ya da ailene kabul ettir o kediyi ve düzgünce imkanınız kadar bakın. imkanınız derken de mama kalitesinden bahsediyorum. herkes en kaliteli mamalarla besleyemez ama veteriner gerektiğinde götürmek zorunda maalesef.

blue_hpood
blue_hpood

128183

veterinere götürmelisiniz. üzgünüm ama aynısı sizde olsa anneniz doktor deme bana mı diyecek. bakamıyorsanız sahiplendirmelisiniz.

Hilalllllll
Hilalllllll

116629

Kulak uyuzu başlangıcında olabilir geçmiş olsun

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Kedime ne olmuş olabilir mantar mı, bilmiyoruz..

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Yavruları var emziriyor

Yumosi
Yumosi

1832

öncelikle kaşımayı kesebilmek için yakalık takın, ama en doğrusu veterinere götürmek malesef

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Şuan kasımıyor ama kulağının içinde kırmızı kırmızı şeyler var onlar nedir

mervedoganay
mervedoganay

11076

Geçmiş olsun. Alerji olabilir, kulak ile ilgili başka bir rahatsızlık olabilir. Veterinere gitmeden ne olduğunun tam olarak anlaşılması zor. Kulak solüsyonu olan bir ürün ya da crystalin var mı? Kaşıntıdan dolayı kaşırken kendisi de yapmış olabilir o kırmızılıkları. En azından solüsyon ya da crystalin ile her gün silerseniz kulağını ve crystalin ile patilerini de silerseniz temiz tutmuş olursunuz. Ama gitmeniz şart. Annenizi ikna etmeye çalışın :( Yanlış yönlendirmek istemem ama gece ateşi vardı falan deyin. Ben olsam derdim galiba kedim için.

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Herkesin benim üzerime gelmesini kesinlikle istemiyorum benim elimden bir şey gelmiyor ben öğrenciyim benim ailem de böyle yapacak bir şey yok lütfen kırıcı bir şekilde nazikçe söyleyebilirsiniz herşeyin farkındayım neyin ne olduğunu görecek kapasiteye elhamdülillah sahibim herşeyin ne olduğunu biliyorum günlerdir ağlıyorum gecelerim uyku tutmuyor o zaman niye kedi bakıyorsunuz demeyin bazı şeyler bende kalsın Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ailem eve kedi almıyor diye sıkıntıya girip üzülmeyin demekki ailenin bir bildiği var o sorumluluğu almak istemiyor hayvanlar kuş, köpek , kedi , tavşan bunlar bebek gibi bakılması gerektiğini unutmayalım bırakın aileniz almasın siz uzaktan sevmeye devam edin gidin sokaktaki hayvanları sevin tanıdığınızın kedisi varsa sevin ama aileniz kedi isteniyorsa ikna etmeye çalışmayın lütfen bebek gibi bakılması gerektiğini unutmayalım benim çektiğim sıkıntıları yaşamayın günlerdir gecelerim uyku tutmuyor. Babama birşey diyemiyorum sokaktaki hayvanla , evdeki kediyi aynı sanıyor .... Lafın kısası kedimi veterinere götürdüm bu Yeni olan birşey değilmiş kuzum benim çok ağladım 😢 kulakları intihap olmuş baya bakım işlem yapıldı kedi uysal mı, dedi veteriner evet çok akıllı dedim gerçekten uslu bir kediymiş dedi canım kuzum hiç sorun çıkarmadı veteriner de gereken tüm müdahaleler yapıldı gözünü yırtmış demekki canı ne kadar çok ağırdı 4 gündür vink vink bağırıyordu eve geldik baygın baygın yatıyor annesi dişlerini sıkıp uyuyor benim diyeceklerim bu kadar artık ne olursa olsun çok iyi bakacağım artık.

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Kulak uyuzu nasıl bir şey

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 722 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR