Köpeğim Sürekli Kaçıyor

Bero12
Bero12

169 Puan

Köpeğimi dışarıya çıkardığımda tasmasını saldığımda sürekli başka yerlere gidiyor hiç yanımda dolaşmıyor ve kaçıyor ve en kötüsüde dışkı yiyor bu 2 sorunu nasıl çözebilirim


Not: köpeğim 2.5-3 yaşında rus finosu kırması

6 CEVAP

theyusra
theyusra

16477

köpeklerde recall yani çağrıldığında geri gelme eğitimi çok zordur ve köpeğin öğrenmesi uzun yıllar alabilir çünkü recall eğitimi ciddi bir sadakat getirir, eğer köpeğiniz sizi lider olarak görmüyorsa arkasına bile bakmaz o yüzden recall eğitimi olmayan köpek asla kayışsız gezdirilmez. 2 gün eğitimle falan olacak iş değil o ilk önce bunda bir anlaşalım :) recall eğitimi için ilk önce obidence eğitimi verilmelidir ki obidence eğitimi 2-3 hafta içinde öğrenilse de sürekli tekrar edilmelidir. recall eğitimini vermenizin en kolay yolu köpeğinizi dikkatini dağıtacak hiçbir şey olmayan sakin bir yere götürmenizdir, kayış elinizde yürürken komut vermelisiniz otur-yat-bekle gibi eğer bunları sorunsuz yerine getiriyorsa recall eğitimine başlayabilirsiniz. top attığınızda geri getiriyosa ilk önce bundan başlayın, kaçamayacağı ya da dediğim gibi sakin bir alanda topu size geri getirsin bu sırada onu adıyla çağırın böylece size geri dönmeyi öğrenmiş olur. başka bir yöntem ise kayış elinizdeyken köpeğinize otur pozisyonunda bekle komutunu verin ve kayışı bırakarak belli bir uzaklığa gidin, durduğunuz yerde 5 saniye kadar bekleyip gelmesini söyleyin ve geldiğinde ödül verin dediğim gibi bu köpekler için en zor eğitimlerden biri ama istikrarlı olursanız zorluk çekmesiniz.

blue_hpood
blue_hpood

128183

kka’dan eğitim almalısınız.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

eğitim şart maalesef 2 gün falan eğitime götürün

blue_hpood
blue_hpood

128183

köpeğin değil yalnız, sizin eğitim almanız şart.

Bero12
Bero12

169

? Köpeğe şiddet uygulamıyorumki veya hayvanice hareketler yapmıyorum

blue_hpood
blue_hpood

128183

şiddet uyguladığınızı ima etmedim. köpeğe verilen eğitimler ceza ya da ödülle olur, her iki şekilde de manipüle edilerek şartlandırılır ve aslında iki türlü de cezadır. bu yüzden sizin kka’dan eğitim almanız gerekli. özellikle beden dili.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 608 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR