Felicia Nasıl Bir Mama

Rapisa
Rapisa

13115 Puan

Merhaba felicia nasıl bir mama tavsiye eder misiniz

29 CEVAP

@tyguler gerçek et diye bir şey yok. Gerçek et dediğimiz şey taze et, ve örneğin kurutulmuş somon proteini; gerçek etin suyunun alınması ile yapılıyor. Somon tabi kokacak. Suni et diye bir şey yok veya koku katılması vb. içiniz rahat olsun.

tyguler
tyguler

124312

içerik olarak pek iyi diyemem. ben de şu an kullanıyorum. bir sıkınti yaşamadık biz. bütçe bu fiyatlardaki mamalara yetiyorsa kullanılabilir bir mama bence.


kedime yaraması kondsunda bu aralar biraz kabız ama mamadan değil sanırım, bu mamanın suçu diyemem.
normalde dışkısı normal oluyordu.
tuy konusunda kedimin alerji olma ihtimali var, yanimşu an tüy dökümünümde mamaya baglayamam. ama bu mamaya geçince eskiye nazaran biraz parlaklaşma gördüm. alerjisiz bir kediye iyi gelebilir bence.
kedim gayet sağliklı şu an (maşallah:) ). saglığını kötu etkilemedi.
kedim mamayı çok severek yiyor, ilk başta pek sevmeyecek gibiydi ama sonrasında bayıldı.
kilo kontrollü mama. kedim çok yemesine ragmen kilo almıyor.


ama mamada aklima takılan şey şu oldu: mamada geerćek et olmamasına karşın aşırı sokon kokuyor, acaba içerisine koku mu katılmış diye düşündüm, yoksa et proteininden olduğu için mi öyle kokuyor bilmiyorum. bilen birisi varsa lutfen beni bilgilendirsin.


Ben bunları yaklaşık 8 kilo bu mamadan kullanmış olarak söylüyorum.

Aşırı somon kokması üzerine sprey şeklinde somon aroması sıkmalarından kaynaklı muhtemelen. Kuru mama üretim prosedürlerinde bu genelde uygulanıyor orta/düşük segment mamalarda.

simbakedi
simbakedi

136205

@mustafacelebi24 zaten gerçek et derken kurutulmuş ya da taze etten bahsediyor

tyguler
tyguler

124312

@Rapisa cok yiyor derken evet yiyor ama mesela proplani daha çok yiyordu. yani aşırı bir yeme durumu yasamadik. proplan mesela kaba koyunca akşama asla kalmazdı şimdi kalıyor. ama mesela arkadaki beslenme tablosundan fazla yiyor


@kedililililerle aa koku şekilde sıkılıyorsa bir daha almam zaten artık bitince degistireceğiz ben buraya sormuştum almadan omce herkes icerigi fena degil iyi falan dedi (o zaman daha farklı kisiker cevaplamıştı onlarin coğu urada online deģil artik) aldım mama geldi sonra icerigi kotü taze eti yok bilmemne denmeye basladı. ben öyle mama araştirmaya icerik okumaya basladım artık çerik okumayı öğrendim sayılır, bir daha kullananmam o zaman teşekkur ederimm.


@mustafacelebi24 ahahhah suni et demek istemedim,biliyorum suni et olmadığını. taze veya kurutulmuş et demek istedim. kurutulmus et ile et proteini fatklı şeyler diye biliyorum, et proteini et unu oluyorama kurutulmuşu un değil de susuz et oluyormuş ama onu da geri un yapıyorlar mi bilmiyorum. asırı somon kokusu şöyle mesela proplandaki taze et var ama proplan hafif kokulu bir mamaydı. ikisindeki somon oranı çok yakın, %3lük somon farkında bu kadar koku farklı cok. felicia da etin unu var acaba bundan mı daha çok kokuyor anlayamadım ama mantiken taze etlinin daha agır kokması gerekmez mi? koku katma olayı yok demişsiniz bilemedim gerčekten katmadılarsa iyi kedime yapay kokulu şeyler yedirmek istemem.

tyguler
tyguler

124312

bu arada benim kedimde alerji ihtimali ile brit care tahilsiz hypoallergenic serisine gecmeyi düşünüyorum, eğer bütceniz ona yeterse o icerik ve vitamin açısında çok daha zengin bir mama

Rapisa
Rapisa

13115

Tyguler cevabınız için teşekkür ederim. Bu mamayı seçmemin sebebi fiyatı. Daha önce brit care lilly kuzu etli kullanmıştım ve memnun kalmıştım fakat şuanda bu seri üretilmiyormuş. Brit care zaten fiyat olarak nd ile çok yakın. Daha önce kullanıp beğenmiş olsamda bu fiyata alacağıma nd alırım diye düşündüm. Benim evde 4 kedim var çok mama tüketiyorum. Birde daha önce nd kullandığım zaman kedilerim daha az mama yiyorlardı buna sebep olarak nd nin içeriğinin daha doyurucu, gerçek et içermesine bağlıyorum. Sizin kedinizde felicia yı çok tüketiyormuş. Başka bir mama bulmaya çalışsam daha iyi sanırım

simbakedi
simbakedi

136205

bozita kitten kullandim ben kedimde hicbir sorun yasamadim seviyordu gayet ve memnundum. 10kg bozitalar cok uyguna denk geliyor kg basina. bakmanizi tavsiye edebilirim feliciadan daha pahalidir ama daha guvenilir ve iyi bir markadir

simbakedi
simbakedi

136205

ben tahılsız tavuklu kitten olanını kullanmıştım memnun kalmıştım gayet.

tyguler
tyguler

124312

@Rapisa mystic deneyebilirsiniz isterseniz ama ben pek güvenemiyorum. ben brit care hypoallergenic tahılsız kısır tavşanlı mamaya geçmeyi planliyorum. hypoallergenic olduğu icin.


evet maalesrf taze etliler pahalı. primacat marka mamalarda taze et var, bazen indirime giriyorlar, indirimde yakalarsanız alın derim. glutensiz tahilsiz gibi çeşitleri de var, ama kediniz kısırsa kısır mamasını kullanın, diğerlerinin degerleri kısır kedilere uygun değil. içerik olarak güzel bir marka.

Palyaco
Palyaco

218519

Sonuçta et bile olsa kurutulmuş adı üstünde eti kuruttunmu saten un haline getiriyorlar endüstriyel makineler toz halinde karışım oluyor gerçek et olsa tuvaleti inanılmaz kokar lütfen bunu anlayalım artık evde deneyin gerçek etle besleyin ne demek istedimi anlicaksiniz

Palyaco
Palyaco

218519

Mama fabrikasında çalışan arkadaşım var tüm tahıllar ve et endüstriyel makinede toz halinde karsim yapıyor ve en son tavuk yağı somon yağı puskurtuyor 2 kg bir mamada 250 gram tavuk yada balık en kaliteli acana orjin bile 30 tl yi ancak bulur koydukları et siz hesaplayın nasil kar marjı var yurtdisindan buraya gelip satışa çıkan mamalardaki kar marjini

Palyaco
Palyaco

218519

Bu arada Kanada'daki acana mama fiyati turkiyedekinin 3 de 1 fiyati

Palyaco
Palyaco

218519

Gerçek et var tabiki ama cok az ekliyorlar dediniz gibi ucuz mamalar yenmeyen kısımları koyuyor

Palyaco
Palyaco

218519

Ama burda okadar pahalı mamalar varki yurtdisindaki fiyatları ucuz bu mamalarin 3 de 1 fiyati

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1207 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR