Kedimin Mama Kabının Etrafını Eşelemesi

Northeaster12
Northeaster12

2026 Puan

Merhaba kedim sürekli su içerken kabın etrafını eşeliyor sordum soruşturdum fakat herhangi bir sebebi yokmuş diye duydum cevaplarınızı bekliyorum


7 CEVAP

Lils
Lils

125528

Benim kedim de eskiden yapıyordu. Yemeği yedikten sonra saklaması anlamına geliyor sanırım. Üstünü örtmeye çalışıyor. Bazıları kedisinin öyle yapınca o mamayi bir daha yemediğini söylüyor. Bazı kediler beğenmediği için de yapıyor sanırım.

Bobur
Bobur

2734

Özellikle yavru kedilerde bu durumu gözlemlemiştim. Dışkı kokusunu mama kokusunda aldığı için böyle bir hareket yaptıklarını öğrendim. Daha sonraları mamalarını değiştirdim bu davranışı bıraktılar.

simbakedi
simbakedi

136205

benim kedim de yapıp duruyor hatta deviriyor yani. ben nedenini saklamaya çalışması olarak düşünüyorum çünkü sonrasında gelip yiyor ya da bazen havluyla örtünce üstünü gidiyor eşelemeden.

Bengu1988
Bengu1988

897

Benim kedim de yapıyor, saklıyorum seni sonra yiyeceğim demekmiş diye okumuştum:) Bazen tokken gidip yapıyor, yemeden ayrılıyor sadece bu hareketi yapıyor. Bazen biraz yedikten sonra yapıyor. Suya yapıyorsa suyun üzerinde tüyler, toz olduğundan veya kaptan rahat içemediginden yapıyor olabilir.

sultansbutler
sultansbutler

12552

endişelenmeye de gerek yok tamamen içgüdüsel bir haraket. yemeği gömmek için yapıyorlar. tavsiyem mama kabınızı plastikten seramik, metal ya da cama değiştirin. daha sağlıklı olur. plastik kap nedenli çene aknesi ihtimalini ortadan kaldırır. petlere özel küçücük seramik kaplara 200 lira vermenize de hiç gerek yok. bir dükkana girin 2 tane kahvaltı tabağı alın (tavsiyem seramik). bütçe dahilinde sağlıklı yemek kabınız hazır.

banubabayigit
banubabayigit

1096

Bunu sadece benim kedim yapıyor sanmıştım fakat ********dan bu mama kabını aldım 4 aylık kedim üstünü tırmalayarak soydu resmen kahverengi olan ürün kreme döndü 😂
https://ty.gl/6hmno6iq

Northeaster12
Northeaster12

2026

Çok teşekkür ederim korkulucak bir şey yokmuş çok şükür 🙏🏻
Yarın ilk iş seramik mama kabı almaya

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 713 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR