İkinci Kediyi Sahiplenmeden Önce Nelere Hazırlıklo Olmalıyız?

ferhat05
ferhat05

15802 Puan

İkinci bir kedi sahiplenmenin zorlukları ne, sahiplenirsem nelerle karşılaşabilirim, neler yapmalıyım?
Ailem biraz karşı çıkıyor. Daha zor olurmuş her açıdan. Ama ben alışabileceğimizi düşünüyorum. Çevremdeki bir sokak kedisini mi yoksa sahiplendirme ilanlarından bir kediyi mi sahiplenmeliyim karar veremedim. Tecrübesi ve bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?


4 CEVAP

Trifane
Trifane

12042

2.kedi daha doğrusu bir çift bakmak kediye en guzelidir. İnanılmaz mutlu olursunuz. Birbirlerine kardeş oyun arkadaşı olurlar. Evdeki ilk kediniz ona abilik ablalık yapar hatta. İlk alışma süreci yaklaşık 10 gün gibi bir zamanı kapsayabilir. Tabi bu evdeki ilk kedinin yaşıyla da ilgili biraz. Her ikisininde aşı döngüleri tamamlanana kadar masrafiniz olacaktır. Haliyle mama ucretide. Tuy dökümü 2 kat olacaktır. Fakat 2 kedi çok keyiflidir.Mutlu eder sizi.

simbakedi
simbakedi

136172

2 kedi gercekten iyi olabilir kediniz zor da olsa kabul ettiginde. ama ailenizle iyi karar vermeniz lazim. her sey 2 kati masraf demek olacak. her seyin omru 2 kat azalacak. 10kg aldiginiz mama 5 ay gidecekse 2-3 ay gidecek simdi. surekli bir kum degisimi olmasi gerekecek. asilar zaten 2 kat olacak. bunlar kotu yanlari sadece. turkiyede yasamanin zorluklari :) ever clean kum yurt disinda 15 euro mu neydi baktigimda :) bu durumda en iyisi bunu ailenizle konusmak. ikinci onerim de sahiplendirme ilanlarina bakmaniz. burda gercekten bakacak gucu olmayan sokak kedilerini eve alip tedavi ettiren insanlar var sahiplendirmeyi bekleyen. ayni sekilde instagramda da. o zor durumdakilerden birini alirsaniz daha iyi olur zaten o da sokak kedisi olur

sherbatsky
sherbatsky

594

ikinci kedimi yani armutu bebekken sahiplendim annesi bakmıyordu bi yere atıp gidiyodu ve orada kedileri parçalayan katil bir köpek vardı ilk kedim 6 7 yaşlarındaydı aradaki jenerasyon farkından bi süre anlaşmamazlıklar oldu yaklaşık bi kaç hafta odamda tuttum armutu daha sonra YAVAŞ YAVAŞ alıştılar biz ağır gelir diye düşündük ama bizim haylaz çocuğumuz olu verdi fakat durumumuz pek iyi olmadığıdan aşı zamanlarında çok zorlandığımız zamanlar oldu iç dış derken 240 lira gidiyodu aşıda mamayı 1 2 kilo yerine 10 kg + almaya başladık para tabi önemli değil elimden gelse daha fazlasını yaparım fakat en önemlisi birbirlerine alışma süreci oluyo ve bu çok yavaş oluyo genelde

Ben birkaç gündür geçici olarak dişi minik(2 aylık anca) bir kediye bakıyorum, ayrı odalarda tutuyorum ama bazen bir araya getirdiğimde yetişkin erkek kedim asla rahat vermiyor, çok kıskanıyor hatta bugün ilk defa tam anlamıyla saldırışa geçti, zor engelledim. Anladım ki kabul etmeyecek başka kediyi ya da çok uzun sürecek kabullenmesi. Bunu gözardı etmeyin, çok zor bir süreç.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 331 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR