Kuru Mama Ve Tüy Sorunu

Kayagokhan17
Kayagokhan17

2832 Puan

Merhaba, 1 yaşındaki tekir kedim yaklaşık 2 aydır aşırı bir şekilde tüy döküyor. Veterinere götürdüm kediniz gayet sağlıklı bir sorunu yok dedi. Ben de mamadan şüphelenip N&D Morina Balıklı ve Portakallı Düşük Tahıllı mamasını aldım. Yaklaşık 1 aydır kullanıyoruz ve sorun hâlâ çözülmüş değil. Tüylerini düzenli alıyorum suyunu da bol bol içiyor. Başka mamaya geçmek istiyorum öneriniz varmı acaba ? Proplan önerdi bir kaç kişi sizce iyi midir ?

10 CEVAP

Zaten balıklı mama kullanıyorsanız omega3 takviyesi yapmayın. ND'nin balıklı mamasında nedense zaten fazlaca omega takviyesi var. Vitamin kullanacaksanız asla veterinere danışmadan kullanmayın. Fazla vitamin de tüy dökümüne yol açabiliyor her şeyin fazlası zarar. X mama kesin tüy dökümünü engeller diyemeyeceğim maalesef deneyerek görmeniz gerek. Ben proplanda tüy dökümü yaşamıştım, pasificaya geçince bayağı azaldı ama her kedide aynı olmuyor.

Kayagokhan17
Kayagokhan17

2832

Acana Pasifica tavsiye edenler de oldu, içeriğine baktım gayet güzel fakat bütçeme uygun değil :(

Yumosi
Yumosi

1832

omega 3 takviyesi öneririrm

simbakedi
simbakedi

136159

proplan içerik bakımından iyi değil ama deneyebilirsiniz isterseniz. bozita kullanmıştım ben kedimde kitten olanı proplandan içerik olarak daha iyi ve daha uygun. ama sizin tüy sorununuzu çözer mi bilmiyorum. ben tüy konusunda hiç sorun yaşamadım çünkü.

Palyaco
Palyaco

218519

Exclision yavru yemi tüy sorununu çözüyor daha önce bende yaşadım tüy sorunu exclision yavru yemi aldım hiç dokulmuyor tek çözen mama

Tüy sorununu mama ile geçirmek yerine omega 3 takviyesi vermelisiniz. Omega 6 değil yalnız omega 3 olacak. Balık yağı yani direkt. Bunun haricinde mamadan medet umacaksanız Skin & Coat özellikli mamaları tercih edebilirsiniz ve de deri tüy saglıgı için vitamin kullanabilirsiniz gimcatte var ve güvenilir

Kayagokhan17
Kayagokhan17

2832

Cevaplarınız için çok teşekkürler, mutamin markasının somon yağını sipariş ettim, içeriğine ve faydalarını araştırdım. Tüy dökümü için çok tavsiye edilen bir ürünmüş ayrıca iştahı da açıyormuş. Kullandıktan sonra geri bildirim yaparım, hepinize teşekkürler tekrardan :)

Phoenix3
Phoenix3

18333

Proplan kullandık ama pek etkisi olmadı. Arttırmadı ama azaltmadı da. Ek olarak kötü bir ağız kokusu vardı. Royal canine geçtik yakın zamanda ve anında ağız kokusu kesildi tüy dökümü azalıyor gibi biraz ama her türlü bize çok geliyor beyaz olduğu için. Royal canin önerebilirim. Bu arada tamamen yorumlara göre hareket etmeyin veterinerize de danışın. Her kedinin damak zevki, ihtiyaçları, sahibinin durumu değişkenlik gösterir. Onlara kötü gelen bir mama kedinize yarayabilir.

Ebrugolbasi
Ebrugolbasi

986

Tüy sorunu icin biotin ve OMEGA içeren tabletler satılmaktadır bir çok online petshop ve pazar yerlerinde. VMP tablet baya başarılı diye duydum. Bence bu konuyla ilgili küçük bir araştırmayla tüy sorununu çözebilirsiniz.

Kayagokhan17
Kayagokhan17

2832

ND mamadan acana pasifica' ya geçiş yaptım ve mutamin' in somon yağını kullandım tüy sorunu şuan çok azaldı. Nerdeyse hiç dökmüyor ve tüyleri parlamaya başladı. Mama ve yağ çok iyi kombinasyon oldu benim gibi tüy sorunu yaşayan arkadaşlar önce bi somon yağı denesin düzelmezse mamayı değiştirin. Hayretler içerisindeyim, avuç avuç tüy döküyodu bi kaç günde sorun çözüldü, ikimiz de çok mutluyuz 😌💖

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 434 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR