Kedimin Çenesi İçin Ne Kullanabilirim?

gecebeey
gecebeey

786 Puan

Merhaba arkadaşlar Kedimin bir süredir çenesinin altında siyah aknelenmeler oluşuyordu.Bu durum için kullanmam gereken bir ilaç var mıdır?
Seramik kabını her gün temizliyorum ve çenesinin altını temiz bir pamuklar ıslatıp siliyorum.

11 CEVAP

crystalin

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

Yarı yarıya ölçüyle elma sirkesi-su karışımını pamuğa batırıp sorunlu olan bölgeyi silebilirsiniz ya da antiseptik solüsyonla da temizleyebilirsiniz.

Ardfrt
Ardfrt

1195

eczaneye gidip akne için acnelyse diyin günde 1 defa yara bölgesine sürün

Ardfrt
Ardfrt

1195

elma sirkesi de işe yarıyabilir ama ilaç daha çabuk geçiriyor

Snzlc
Snzlc

17491

Benim kedimde aynı durumda suan ve akneler bir gecede çoğalıyor. Yarın vet. Gideceğim. İnternette çok fazla bilgi kirliliği var. Belki söylenilen şeyler işe yarar ama öncelik veterinere gitmek olmalı. Kendi kafanızdan kullanacağınız bir ilaç yüzünden kediniz daha kötü duruma düşerse zehirlenirse falan Allah korusun ama vicdan azabı çekersiniz.

AleynaParlak
AleynaParlak

105356

benim kedimde vardı siyah akne vardı Dr. Animal kulak göz ve heryerini kullanılır
Gazlı bezi alın ve üstüne sıkın ve çenesinin altına masaj şeklinde braz sert olsun günde ili kere yap 2 günde birşey kalmaz mama kabını plastik seçmeyin mesajlar veya porselen olsun çünkü kefiler çene altlarını temizleyemiyorlar bu yüzden dikkat edilmesi gerekiyor eğer fazla anlatamadıysam bana instagramdan yani heraninblogu hesabından ulaşın

Plastik kaptan olabilir, mama kabının kirliliğinden olabilir. Ve beyaz kedilerde daha fazla olur. Yani çok büyütülecek bir şey değil. Crystalin veya dr.animal silebilirsiniz. Onlar da yoksa seyreltilmiş sirkeyle silebilirsiniz :)

kesinlikle almak isteyen cleapet alsın bu tip durumlarda 2 3 güne iyileştiriyor eğer şuan alamazsanız ise elma sirkesi kullanabilirsiniz ama mutlaka herkesde mantar olsun akne olsun bölgesel tüy dökülmesi olsun bunlar için hayvan deri spreyi bulundursun yanında bu ya cleapet olur ya crystalin yada dr animal markası farketmiyor ama mutlaka bir tane bulunsun evinizde hangisi daha iyi derseniz cleapet derim elbette :D

MMiamu01
MMiamu01

9719

Dr animal spreyi deneyebilirsiniz

altunsila
altunsila

10096

Aknelerin boyutu büyük ya da sayısı çoksa veteriner tarafından temizlenip sonra ilaç kullanılması gerekebilir. Ama küçük ve az sayıda ise crystalin gibi antiseptik bir solüsyonla sabah akşam silebilirsiniz. Elma sirkesini de suzionline.blog öneriyordu. Sitesinde akneler ile ilgili uzuunca bir yazı var, okumanızı tavsiye ederim.

Kedim_mika_
Kedim_mika_

462

Veterinere gitmeni tavsiye ederim kankimm🌺🐾😜

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 431 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR