Kızarık Göz Çevresi İçin Hangisini Kullanmalıyım?

Pufininelifi
Pufininelifi

12237 Puan

Anket

Tobrased
(2 oy)
Exocin
(1 oy)
Gentagut
(1 oy)
Terramiycin göz merhemi
(4 oy)
Toplam (8 oy)

Merhaba benim bir kaç sorum var. Umarım yanıtlarsınız. Dün bir kediye çok zayıf olduğu için kedimin mamasından döktüm. Sabah bir baktığımda evimizin önüne yavrularını da getirmiş. 2 katlı bir evde yaşıyoruz. Üst katımızdaki yaşlı kadın kedilerden nefret ediyor. Bahçede gördüğünde ya su atıyor ya da terlik falan fırlatıyor. Gelen yavru kedileride hortumla ıslatmış. Kediler çok küçük olduğu için hiç bir şey bilmiyor. Sudan bile kaçmıyorlar. Ben gidinceye kadar sırılsıklam olmuşlar hemen kucağıma aldım götürdüm. Yan evin bahçesine koydum. Daha öncede oradaydılar. Yavru kedilerin göz çevresi kızarık. Kediler için damlatılabilen göz damlalarını araştırdım. Hangisi daha iyi olduğunu anketten oylarsanız sevirim. Bildiğiniz daha iyi bir damla varsa onu da yazabilirsiniz. Kulak içleride siyah kirle dolu. Kediminde daha önce öyleydi ve oridermly krem vermişti hekimimiz. Yavru kedilere ondan uygulasam sorun olur mu ? Anne kedinin de kulak arkadındaki tüyleri dökülmüş. Sanırım mantar. Onun için evde ne yapabilirim? Yavru ve anne kedilere her yem verdikten sonra tekrar bizim bahçeye giriyorlar. Kadının bi şey yapmasından korkuyorum. Evde kedim var. Hasta oldukları için eve de alamıyorum. Bunun içinde öneriniz varsa yazarsanız çok sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


11 CEVAP

Hilalllllll
Hilalllllll

116629

Exocin ni ilk Defa duydum ama diyerleri çok etkili kesinlikle ılık çay kullanın ama sakın tedavisini aksatmayın kedilerim doğum yaptı anne kedi yavrularını dün getirdi ve bir kedinin gözü çok götü kapanmış kedinin gözü hiç yoktu resmen dün hemen veterinere götürdüm ve çok geç kalınmış dedi bir iğne yaptı bir damla verdi ama bir gözünü iyileştirme şansımız var dedi ve veterinler in verdiği daml açık işe yaradı veterinler iyileşmez dediği göz bile iyiye gitmeye başladı umarım çabucak iyileşir

Hilalllllll
Hilalllllll

116629

Bişey deyil 🐈

aysekara1
aysekara1

12974

Terramiycin gerçekten çok etkili.

sultansbutler
sultansbutler

12552

öncelikle burda ilaç tavsiyesi istememenizi öneriyorum. veterinere danışılması gerek böyle şeylerin. mantarı siz evde tedavi edemezsiniz veteriner gözetimi gerekli. diğerlerine gelecek olursak gözlerin kızarıklığı ciddi değil hafif pembe sadece. tozdan dolayı olmuş olabilir benim yavrunun gözleri de kızardı bir kaç kere öyle. siz takip edin ciddileşmeye başlarsa ilaç tedavisi düşünürsünüz. kulaktakinin de hastalık olduğunu düşünmüyorum. sokaktaki kedilerin kulakları pis oluyor. hastalıklı olan sadece anne gibi duruyor. yaşlı kadın konusunda da aileyi geçici yuvaya çıkaramadığınız sürece yapacak birşey yok maalesef. anne yavruları bırakınca ya da yavrular gerekli yaşa gelince ilan açarsınız.

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

@aysekara Cevapladığınız için teşekkür ederim. (:

aysekara1
aysekara1

12974

Ne demek çok geçmiş olsun.

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

@Hilalllllll Umarım çabucak iyileşir. Cevapladığınız için teşekkür ederim.

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

...

damla için anketi cevapladım. kulakları için crystalin veya nemli pamukla silmenizi tavsiye ederim. annenin kulak arkasındaki tüy dökümü de büyük ihtimalle mantar değil pireden kaynaklıdır.

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

@sultansbutlar Anladım. İlaç yerine çay pansumanı yapacağım. Sürekli kaşıyorlar ve kulak kirleride siyah olunca kulak uyuzundan şüphelendim. Kremide ondan kullanıcaktım. Yavrulara bile yuva bulmak zorken anne kediye daha zor olucak. Bir de hastayken. :( Cevapladığınız için teşekkür ederim.

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

@tekirgillerirmak Cevapladığınız için teşekkür ederim. (:

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 772 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR