Kedime Mantar Mı Bulaşmış?

betul18
betul18

4969 Puan

dedem çok yaşlı olduğundan kapıyı açık bırakmış ve kedim kaçmış. Çok kısa bir sürede fark edip almaya gittim ancak yanına yetişemeden gözümün önünde başka bir kedi ile kavga ettiler. Ertesi günü kulağının arkasında tüyleri dökülmüş bir nokta gördüm. Kedi tırmalamış ve yara kabuk tutmuş sandım ama sanırım mantar da olabilir. Şehir dışında olduğumuz için her zaman gittiğimiz veterinerimiz burada değil nasıl bir tedavi uygulanmalı ve uygularlar hiçbir fikrim yok. Yardımcı olabilecekler fikir belirtirse sevinirim. Yalanırken her yerine yayılır diye endişeleniyorum. Umarım fotoğraflarda net bir şekilde gözüküyordur.


3 CEVAP

edmrcglu
edmrcglu

12695

siz yine de bulunduğunuz yerde veterinere götürün mantarsa ve yayılırsa tedavisi zor olur. geçmiş olsun

Hilalbwcb
Hilalbwcb

906

Eğer kediniz o bölgeyi sık bir şekilde kaşıyorsa ,parça parça tüyler dökülüyorsa , kediniz o bölgeyi kaşıdığï zaman kanıyorsa ve gitgide o bölge yayılıyorsa mantar kapmış olabilir, çünkü benim kedime 1 ay önce mantar bulaştı ve bu belirtiler vardı
Eğer veterinere giderseniz 2 doz 15 günlük arayla mantar aşısı yapılıyor ve sprey veriyor eğer veterinere gidemezseniz kedinizi bir odada tutmanız lazım ne yazikki mantar insanlarada geçebiliyor . Evde eğer batikon varsa kedinizin açılan bölgesine düzenli bir şekilde batikon yapın ve ellerinizi iyi yıkayın :)

betul18
betul18

4969

cevap yok mu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 306 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR