Bilgisi Olan Lütfen Yardımcı Olsun

Hzlcelebi
Hzlcelebi

6809 Puan

Merhaba uzun tüylü bir kedim var düzenli sabaj akşam malt macunu kullandığım halde mama ve su içtikten sonra mamayla suyla karışık tüy kusuyor günde en az bir kere net kusuyor başka kullanabileceğim bişey var mı bildiğiniz her gün kustuğu için tedirgin oluyorum daha öncede boğazından iğne yapılmıştı tüy biriktiği için

10 CEVAP

Snzlc
Snzlc

17476

Sadece maltın yeterli olacağını sanmıyorum. Kedinizi her gün taramaniz da gerekebilir. Bunun dışında kedi çimi de bulundursanız fayda sağlayabilir. Benim kedim kısa tüylü olmasına rağmen her gün furminator ile tariyorum. Gerçekten oldukça tüy çıkıyor.

yalkuzak
yalkuzak

13555

kullandığınız malt etkili olmayabilir. ben de uzun tüylü kedimde düzenli tarama ve malt kullanımı olduğu halde kusma problemi yaşamıştım. veteriner bu dönemde tüy dökümünün arttığını ve o yüzden maltı normalden biraz fazla vermem gerektiğini söylemişti. maltı arttırınca hallettik.

Mduran
Mduran

654

Düzenli taramak ve kedi çimi ömerebilirim. Kızım kısa tüylü olmasına rağmen ben her gün tarıyorum

Sindycan
Sindycan

2763

Bazı maltların içinde malt özü az oluyor bknz beaphar. Malt özü en az %50 olan bir macun alabilirsiniz. Taramak lazım her gün. Mama olarak da hairball olanlardan alırsanız rahat eder.

Snzlc
Snzlc

17476

@simbakedi olabilir. gerçi her gün taramanın bir zararını görmedim. zaten çok uzun dakikalar boyunca taramıyorum.kedim yavruluk tüylerini döküyor.bu arada ablam ile birlikte yaşıyorum ve onun kediye alerjisi var. hiç şikayet etmez ama ben onun sağlığı için de günlük tarama yapıyorum.

Bengu1988
Bengu1988

897

Çok fazla tuy yutuyordur. Uzun tüylü kedimde de oldu ayni durum. En sonunda traş ettirdik çok rahatladı. Ama tabi en geç 2 aya yine uzamış olacak tüyleri. Her gün düzenli tararsaniz hatta bazen günde iki kere, bir nebze azalabilir tüy yutması.

Renklipati
Renklipati

140143

Acaba maltınızmı yetersiz geliyor bazı markaların pek iyi olmuyor maltı

mrcasper
mrcasper

13636

malt olarak gimcat öneririm sabah akşam düzenli tarayın fayda etmez ise mama değişikliği yapabilirsiniz

simbakedi
simbakedi

136172

maltı artırabilirsiniz eğer geçmiyorsa da bazı mamalar var uzun tüylü kediler için özel olarak. sanırım tüylerini dışkı yoluyla çıkarmasına yardımcı oluyor. onlara da bakabilirsiniz.
@Snzlc bu arada furminator günlük kullanıma uygun değil. normal tarakla günlük tarayıp haftada 1-2 kere kullanılmalı diye biliyorum furminatorü.

Hzlcelebi
Hzlcelebi

6809

Gimcat macun kullanıyorum düzenli de tarıyorum ama yürürken bile tüy yumağı düşürerek yürüyor furminatör var ama tüylerini dipten çekiyor diye çok kullanmıyorum maltı biraz daha arttırayım ne kadar vermeliyim bir yerde yarım parmak kadar diye okumuştum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 304 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR