Acil !!! Kedimle Alakalı Değişik Durum

Lils
Lils

125527 Puan

Kedimi kısırlaştıracağım. Haftada bir kızgınlığa giriyor ve 1 hafta sürüyor. Bazen kızgınlığı 1 haftadan az sürede tekrar başlıyor. Ayrıca kızgınlık zamanlarını çok zor atlatıyoruz. Ölmeyecek kadar yemek yiyor. Sürekli miyavlıyor. Doğru düzgün uyuyamıyorum. Sorun bundan sonra başlıyor. Öncelikle kedim dişi tahmini olarak 10 aylık bir smokin. Sokaktan sahiplendim. Anlattığım bu kızgınlık dönemleri evimizin çevresindeki sokak kedisi yüzünden daha sık tekrarlamaya başladı. Kedi kedime miyavlıyor ve balkonumuza tırmanıyor. Zemin üstündeyiz. Kedimde ona takıntılı (şaka gibi ama). Kedim onu sık sık görünce artık onu çağırmak için daha sık miyavlıyor. Tüm sokak duyuyor. Küçük bir miyavlamada değil ve daha çabuk kızgınlığa giriyor (sokak kedisi olan kedi erkek). Dün yazlığa gittik. Kızgınlıktaydı ama oraya gidince tüm belirtiler kayboldu. Şu an eve geldik ve yine miyavlıyor. Kedim hormonları yüzünden mi böyle? Kısırlaştırınca geçecek mi?

6 CEVAP

Rapisa
Rapisa

13115

Aşık olmuştur belkide🤔 yazlıkta kedi yok mu orada neden miyavlamıyor. Kızgınlıkta kedinin enerjisini atması için onunla oyunlar oynasın çok hareket edip yorulmasını sağlayın. Bu şekilde daha katlanılır oluyor. 10 aylık kedileri kısırlsştırıyorlar bende böeüç kedi kısırlaştırdım fakat bir tanesi biraz küçük kaldı kısırlaştırmadan kaynaklı mı bilmiyorum.

Rapisa
Rapisa

13115

Bu arada veteriner bana "işinin ehli, tecrübeli bir veteriner kızgınlık döneminde de kısırlaştırma yapabilir" demişti. KızgınlıktA daha fazla kanama olduğu için tercih edilmiyor

simbakedi
simbakedi

136159

kediniz asik olmus bence de :D erkek kedi eger sizin binanin cevresine isaretleme yaptiysa onun kokusu geldigi zaman deliriyordur buyuk ihtimalle. asiklar kavusmasin tabiki ama kedinizin kilosu yerindeyse kisirlastirmak icin kan testine goturun bence. disi kedileri 6 aydan once bile kisirlastiriyorlar sizinkinin bir sorunu yoksa daha fazla strese girmesine gerek yok. tabi durumunuz varsa.

Lils
Lils

125527

Yazlıkta daha fazla kedi var ama onları görünce tepki vermiyor. 5 civarı kedi var evin yakınında sürekli olarak yaşayan. Ayrıca iki tanesi sürekli bizim evin civarında. Ayrıca kızgınlığı o kadar ağır ki bazen ipe, tokaya, kağıt topa hiç tepki vermiyor. Oturup yanında sırt üstü takla atıyor. Kısırlaştıracağım ama geçmez diye korkuyorum. Gece 3 te uyanıyor ve sürekli miyavlıyor.

deniznergis
deniznergis

12866

kışırlaştırmada tam zamanı gelmiş ve geçiyor stres yaşamasına izin vermeyin daha fazla kısırlaştırınca normal haline dönüyor 1 ay içerisinde sizde rahat bir nefes alıyorsunuz .sonrası mama ,uyku , tuvalet,kucak oluyor :D

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Bütün bu olayları 4 gün önceye kadar kendim de yaşıyordum. Yavrusu öldükten sonra onu ararken sürekli miyavlamaya başladı, bu miyavlamalar kızgınlığını tetikledi. Bir ay boyunca hep kızgınlıktaydı. Geceleri bizi uyutmuyor, mama su içmiyordu. Kızgınlık bittiği zaman götürecektim veterinere ancak hiç bir şekilde bitmiyordu. Ben de kızgınlık belirtileri en az gözüktüğü zamanda hemen alıp götürdüm kısırlaştırmaya. Veteriner hala kızgınlıkta olduğunu söyledi ancak kan testi yapıp sorun olmadığından emin oldukları için yaptılar operasyonu. Şuan çok daha sağlıklı. Miyavlama alışkanlıkları geçti. İştahı tekrardan yerine geldi. Ben de tekrardan uykumu alabilmeye başladım.


Yazlığa gittiğiniz zaman belirtilerin azalması normal çünkü yeni bir ortam. Etrafa duyduğu merak kızgınlık belirtilerini azaltıyor olabilir. Ancak şiddetle kısırlaştırmanızı tavsiye ederim. Sadece sizin huzurunuz için değil, kediniz için de. Kızgınlık geçtiği zaman veya belirtileri en aza indiği zaman hemen gidin veterinere. Mutlaka kan testi yaptırın ve kısırlaştırın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 238 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR