Pire Sorunu

Burce14
Burce14

229 Puan

Merhaba,
Gecen gun sokakta bir kucuk kedi yavrusu buldum. Biraz soluklansin diye eve getirdim. Motordan cikarigim icin cok kirlenmisti. Tuylerini sildim ve alt kat komsuma bakmasi icin verdim. Benim kedimle hic yanyana bile gelmediler. Ancak ertesi gun yerde pire gordum. Kendi kedime dis parazit asisi yaptirali 1,5 ay olmustu onu yenilettim evi de sirkeli su ile sildim. Ancak odalarda yerlerde hala canli pire gordum. Evi ilaclatmali miyim? İlaclama kedime zarar verir doiye dusunuyorum, bilen basina gelmis olan varsa yardimci olabilir mi?
Co tesekkurler simdiden.

4 CEVAP

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Pire sadece kediye değil size geçme ihtimali de var. İlaçlatabilirsiniz dış parazit kedinin üstündeki pireleri öldürmüş olabilir ama tekrar geçebilir de. Evcil hayvanlara ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlandırmalar var bir araştırın isterseniz.

KedimVar
KedimVar

119251

Pire olduğuna emin misiniz?

Burce14
Burce14

229

Evet yakindan baktim pireydi

KedimVar
KedimVar

119251

Yani dış parazitini yaptirdiysaniz zaten kedinizin üzerinde pire kalmaz. Ölürler. Kedinizi tarayın Bi' insanlar için kullanılan bit taragiyla bakın var mı Pire. Yoksa bile pireler eve dağılıp uygun yerlere yumurta bırakıp sonra yeniden kedinin üzerine binebilir diye okumuştum. Kolay gelsin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 493 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR