Kedinize Hangi Pire Tasmasını Kullanıyosunuz?

reye
reye

389 Puan

Merhabalar ben dün kedime dış ve iç parazit hapi-damlası uyguladım. Kedim bir iki gündür kaşınıyor evin içinde deli gibi koşturuyor ve birazcık hırçınlaştı ben piresi var diye dış parazit damlası aldım veterinerden ama bugün hala daha aynı davranıyor ve ensesine damlattığımız yer geçmiş gibi görünüyor. Veterinere kediler için pire tasması almak istiyorum dedim kediler için çok olmuyo dedi. Bu durumu yaşayanlar bana yardımcı olabilie mi? 2 kedim var sadece birisi böyle deli gibi kaşınıyor. Hangi damlayı ve tasmayı önerirsiniz yavrum hiç duramıyor yerinde :(

6 CEVAP

Ozzey
Ozzey

118677

Aldiginiz pire damlasina alerjisi olabilir. Bir de kilosuna gore damlagi damlattiniz di mi. Daha once damlatmadiysaniz ogreninceye kadar verinerde damlattirmanizi tavsiye ederim. Kilosuna gore miktari degisiyor. Hayvana fazla gelebilir. Tasma hic kullanmadim ama mantiken ise yarayacagini dusunmuyorum. Bolgesel korur. Bir de pire belli bir yerden disardan surekli geliyor olabilir hayvanda ilac olsada surekli farkli pire isirdigi icin kasiniyordur. Isiran ölse bile sizin disarda giydiginiz pantalon ayakkabiniz araciligiyla yeni pire geliyor olabilir.

Ozzey
Ozzey

118677

:)) soyle soyleyeyim. Ne yazik ki belediyeler sokaklari artik ilaclamiyor. Dolayisiyla yazin siz hic farketmesinizde her yer pire kayniyor. Insanda cok yasayamiyor. Yoksa farketmiyoruz bile. Yani gittiginiz yer iyi de olsa pireye denk gelebilirsiniz. Ben de cok sevmiyorum hayvana bildigin kimyasal veriyoruz. ama mecbur kalinca ona da yazik. En azindan yaz aylarinda 2 ayda bir yaptir derim. Stronghold ben kullandim kedimde iyi bence. Bir kere pire olmustu bir turlu gecmiyordu pire. Bayagi gerilmistim. En son elime roll on u aldim eve girenin pantalonunu roll on ladim. Anlasildi ki sokagi pire basmis. Belediyeyi cagirmistim ilacladilar da rahatladik o sene. Artik ilaclamiyorlar. :((

Jarvis12
Jarvis12

1964

aynı problemi biz de 2 gün önce yaşadık,kedimde pire fark ettim, dış parazitini nisan ayında olmuştu.veterinere götürdük pireyi eve siz getirmişsinizdir dışarıdan dedi,çünkü kedim dışarı çıkan bir kedi değil.temmuzda dış paraziti var yine ama biz kedi tasmasını sorduk önlem almak için, belki dış parazitini yaptırana kadar pireler artar diye.seresto marka vardı veterinerde 8 ay kullanılabiliyormuş.taktık ama 24 saat zor durdu kedim onunla sürekli kendi kaşıyor yalıyordu,dün eve geldim, bir de baktım boynunda belli bir noktayı kaşımaktan tüysüz bırakmış,pembiş teni görünüyor.kıyamadım çıkardım hemen tasmayı,sonrasında baya bi baktım tüylerine pire göremedim,inşallah 24 saat de olsa tasmanın faydası olmuştur,dileğimiz dış paraziti yapılana kadar tekrar pire olmaması.

Ozzey
Ozzey

118677

Bir de damla tuyde kaldiysa ise yaramamis olabilir direk deri surelmesi gerekiyor. Bir kac gun bekleyip veterinize danisin.

reye
reye

389

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Kedimi veterinere götürdük ertesi gün bize pirelerin olmadığını ama ısırdığı yerlerin kaşındığını ve alerjisi olduğunu söyledi :) yazın 2 ayda bir yapın diye söyledi bir de. Kimin bu illetten sorunu varsa umarım en kısa zamanda geçer🙏
Bu arada bir daha olursa (ki umarım olmaz) dediğiniz tasmayo bi sorucam. Veteriner bize 24 vücuduna değdiyse ilaç etki etmiştir demişti zaten umarım sizin kediniz için de öyldir. Kedimin kaşınmaları henüz daha bitmedi hala kaşınıyor ama bir sorun olmadığını biliyoruz içimiz rahat :)

reye
reye

389

Veterinerden aldım zaten damlayı kilosunu söyledim ona göre vermişti. Damlayı da derisine damlattığımdan emin oldum tüylerini açarak damlattım. Stronghold diye bir marka adı duydum bu konuda çok iyi deniyor, internette bulamadım ama. Bilginiz var mı? Bir de kedim sürekli evde dışarıya hiç çıkmıyor. Biz de çok dışarıya çıkmıyoruz. (ben her gün aynı kuruma gidiyorum aynı insanlar var onlardan da geleceğini sanmıyorum ama)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 323 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80560 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR