Kedilerime Günlük Et Oranı %85 Yaş Mamalardan Verirsem Sıkıntı Olur Mu ?

gulgez06
gulgez06

2376 Puan

Kedilerim günlük kuru mama yiyor içerik olarak iyi yaş mama da versem günlük bir sıkıntı olur mu ? Birde erkek kedim 85 gram konserveyı bir ögünde yiyip bitiriyor yarıya bölup yarısını koyup sonra verince isteksiz yiyor o yüzden hepsini koyuyorum sizce bir sıkıntı olur mu ? Dişi kedim sadece kedi çorbası seviyor ona da 135 gramı 3 4 öğüne bölup veriyorum yaş mama sevmediği için kedi çorbasına keşfettim :)

13 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136198

ben her gün verme taraftarı değilim yaş mamayı ama burda her gün yaş mama verip çok memnun kalanlar da var. gözlemlemeniz gerekiyor sanırım kedinizde. bir de her gün yaş mama verecekseniz de 1-2 gün (yerlerse) tavuk, balık vs haşlasanız da çok sağlıklı olur suyuyla birlikte verin özellikle

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Merhaba. Yaş mama ve kedi çorbasını haftada 1-2 vermeniz daha iyi olacaktır. Çünkü yaş mama susatır ve diş sağlığını olumsuz etkiler. Lakin, eğer kediniz kısırsa; her gün verebilirsiniz, böbreklerde taş oluşuma engel olur.
Umarım yararlı olmuştur. 🐾

Palyaco
Palyaco

218519

Haftada 2 adet 85 gran yas mama ideal benim kedimde yas mama yemiyor kedi çorbası ve meo sıvı puding veriyorum haftada 2 sefer

gulgez06
gulgez06

2376

simbakedi@ Haşladım her türlüsünü yaptım yemeği seven erkek kedim bile yüzüne bakmadı :( Çok teşekkur ederim.

Haftada max 3 kez ver. kuru mama da yediği için 2 ye böl derim ben

gulgez06
gulgez06

2376

teşekkur ederim septisistbaykus ya maşallah yaş mama yiyince kuru mamayı da çok iştahlı yiyor :) 2 ye bölerim o hal de

Gulgez kediye kilo verdirmek çok zor dikkat et. Anlıyorum seni hoşuna gidiyor ama kilo da sağlıksız bir durum

MOGU
MOGU

763

hergün yaş mama verebilirsiniz, diş sağlığı ve kuru mama ilişkisi hakkında güzel bir derleme var, vakit ayırıp okumanızı tavsiye ederim.


http://www.catbehaviourist.com/blog/6-reasons-dry-food-clean-cats-teeth/

pompompurin
pompompurin

16763

sıkıntı olmaz. bir konserveyi iki öğüne bölün ama. ben kedime 85 gramlık konserveyi 2-3 günde veriyorum. her gün sabah akşam birer tatlı kaşığı şeklinde. sadece kuru mamayla beslendiği zaman kedimde tartar oluşumu vardı fakat oral care mama ve doğal diş fırçalarıyla hallettik. uzun zamandır her gün yaş mamayla besleniyor. dental ödüllerden de veriyorum. yaş mamanın tartar yaptığı konusu şehir efsanesi bence, kedimin dişleri çok sağlıklı ve eskisi kadar ağız kokusu kalmadı. aksine kediler özellikle evdeki kediler az su içtiği için ileride özellikle kısırlaşınca idrar yolu hastalıklarına yakalanma riskleri artıyor. lütfen kedilerimizi sadece bisküviyle beslemeyelim.

theyusra
theyusra

16477

uzmanlar kuru ve yaş mama yiyen kediler arasında çok büyük farklar olmadığını söylemiş, sadece kilosuna ve diş temizliğine dikkat etmelisiniz öteki türlü hiçbir şey olmaz

gulgez06
gulgez06

2376

@DUMANCAT Çok teşekkur ederim yararlı oldu tabi ki dişi kedimde diş problemleri başlamıştı 4 ay yaş mamayı kestik artık yaş mamadan nefret ediyor oğlumuz da nefret etmesin diye uğraşıyoruz şükür onda ağız tartar problemı yok umarımda olmaz haftada 2 vereceğim :)

gulgez06
gulgez06

2376

@theyusra Doğru diyorsunuz bizim veterıner de ömür boyu yaş mama yemese de olur dedi kuru mama en sağlıklısı dedi ama o zaman da böbrek problemı oluşabilir şükür suyumuzu güzel içiyoruz ama belli de olmaz.

gulgez06
gulgez06

2376

@mogu teşekkur ederim İngilizce yazılar çevirip okucam artık ')

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 354 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR