Kedi İç Dış Parazit

mrybetul
mrybetul

2287 Puan

Kedime bir veteriner bulmuştum. Ama bu hafta gidemeyecektim ve kendisi de 8 haftalık olduğu için veterinerle konuşup önerdiği iç dış parazit ilaçlarını aldım. Damlayı ensesine çizgi şeklinde sürdüm daha tabletini suya karıştırmadan tuvalete gitti bir anda yığıldı düştü çok korkuttu beni sonra fark ettim ki dışkısını toprağa sürtüyor. İç parazit olduğunu fark ettim hızlıca veterinerini aradım. O da suya karıştırın yarım tableti dedi. Şuanlık daha içmedi suyunu çok durgun kucağıma geldi oturdu. Damlasının markası biyoline ensesine damlattim ama yine de yalama ihtimali olur diye korkuyorum. Damlasina ne kadar süre sonra dokunsam sorun olmaz? Şuanlık iç paraziti için başka bir şey yapmama gerek var mı? İshal gibiydi evde yapabileceğim başka bir şey var mı ve suyunu nasıl icirmeliyim?

7 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136172

keske suyuna katmayip yas mamayla yuttursaydiniz daha kolay olurdu. ishali icin evde tavuk haslayip verebilirsiniz icine patates de atabilirsiniz biraz. suyuyla birlikte verin umarim yer hem saglikli hem de fayda saglar. dis paraziti bugun damlattiysaniz aksama kadar kimse dokunmasin. yarina kadar gecer diye dusunuyorum. suyunu da siringa yardimiyla icirebilirsiniz. ya da tavuk haslarsaniz ustune o suyu katsaniz belki icer o sekilde ama ilacin faydasini kacirir mi bilmiyorum.

simbakedi
simbakedi

136172

gerçekten görmeden fikir söyleyemem bu konuda. durgunluk sıcaklarla da ilgili olabilir başka bir şeyle de

dezgicavus
dezgicavus

15653

24 saat damla olan yere dokunmayın. İç parazit ilacını da keşke çok az suda çözüp şırınga ile verseydiniz ya da yaş mama ile. Suyunda kokusunu alırsa ilacın içmez çünkü

Hilalllllll
Hilalllllll

116629

Ben hapı kırıp ekmeyin içine koyup veriyorum hemen yiyor

mrybetul
mrybetul

2287

Bir dahakine dediğiniz gibi yaş mamayla yaparım muhtemelen. Peki böyle durgun olması normal mi ?

mrybetul
mrybetul

2287

Ve ensesine damla yaparken tüylerini iyice açtım ama sanki tüylerinin üstü daha ıslak altı kuru gibi dibine gelmiştir dimi

mrybetul
mrybetul

2287

Ben dokunmuyorum ama kendisi kasiyinca patisine bulaşıyor bir sorun olur mu 6 saat falan oldu süreli ensesine yalayamiypr ama patisiyle kasirken geldiyse ve partisini yalarsa bir şey olur mu? İç parazit için şuanlık suyunu içiyor bir sorun yok gibi ama bir dahakine yaş mama ile yapacağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 228 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR