Evi Temizliyordum Kedim Çişini Yapmaya Çalıştı

nburcud
nburcud

5313 Puan

Şuan evi temizliyorum,daha önce kedim olmadığı ve geldiğinden beri ilk temizliği olduğu için bilgim yok.Sirkeli su ve mr.Wipes diye bir temizleyiciyle evi sildim fakat az önce kedim her yeri kokladı sonra koltuğa çıkıp patisiyle kumu kazma hareketi yaparak çişini yapma pozisyonuna geçti tuvalete zor yetiştirdim.Lütfen yardım edin tekrar bi şeyle silmem gerekiyor mu,ev temizliğini yaparken ne kullanmalıyım,odaya soksam tekrar çişini yapar mı

5 CEVAP

aysekara1
aysekara1

12974

Ben arapsabunu kullanıyorum çoğu şey zararlı olduğu için. Bir sıkıntı olmuyor ama çişini neden yapmak istemiş anlamadım.

Bunun kokuyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Kumuna venzrtmiş olması için birbirine yakın kokular olması gerekir. Gözlemleyin isterseniz birkaç gün tekrar deneyecek mi

dezgicavus
dezgicavus

15653

Ne wipes amonyak içeriyor olabilir. Ben beyaz sirke ve Arap sabunu kullanıyorum birazda uçucu aromatik yağ damlatıyorum sirke kokusu sevmediğim için sorun olmuyor

nburcud
nburcud

5313

@aysekara1 amonyak içeren ürünler buna sebep oluyormuş sanırım

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Arap sabunu kullanıyor annem tuvalet eğitimi yoktur Protestonun nedenleri, genelde çok derinlerde olmayabilir. Kediler, doğaları gereği temiz hayvanlardır ve kötü kokulardan tiksinirler. Kaplarındaki kumun türünü beğenmezlerse ya da kabın temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekiyorsa, bu konuda bir şeyler yapılana kadar ‘işlerini’ başka bir yerde yapabilirler. Eğer böyle bir durum yaşanırsa, tüm yapmanız gereken, kum kabını daha sık temizlemektir. Güzel ve temiz bir banyoyu seven tek canlı kediler değildir!


Diğer taraftan eğer kediniz kendi bölgesini işaretlemek için evin çeşitli yerlerinde çiş yaparsa, bunun çözümü biraz daha karmaşık. Örneğin; her bir kediye uyuyacakları bir yatak vererek bölge mücadelesinin gerekçelerini azaltma yoluna gidebilirsiniz. Saygınlığını kazanmak, kediye hakimiyetini geri verir. Yiyecek kapları da, her birinin kendi kabı olacak şekilde ayrı tutulmalıdır. Her kedi için bir kabın yanında ekstradan bir bulunmasını, yani 2 kedi = 3 kum kabı, 3 = 4 gibi, temin ederek stres yaşanmasının önüne geçebilirsiniz.


Son olarak, bölgeciliğin cinsellikle yakından ilişkili olduğunu düşündüğümüzde, sadece onları evin çeşitli yerlerinde çiş yapmasını engelleyeceği için olmamakla birlikte kedilerinizi sterilize etmek iyi bir fikirdir. Bir diğer taktik de, kedinizin en çok sevdiği alternatif çiş yapma noktasına limon suyu sıkarak daha az cezbedici hale getirmektir. Ya da oraya yiyecek kabı koyarsanız, yemek yediği yere pislemeyeceğini görürsünüz.


Ceza uygulamamanız gerektiğini (çünkü bunun kediler üzerinde çok az etkisi var ya da hiç etkisi yoktur) unutmayın. Sabırlı olun, anlamaya çalışın ve iyi kararlar alın. En dik kafalı kediye bile tuvalet yapma eğitimi verilebilir.


KAYNAK: KAYNAK: KEDİNİZİN HER YERE ÇİŞ YAPMASINI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPILMALI?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 283 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR