Peki Sizce?

tyguler
tyguler

124312 Puan

şimdi bu soru bayagi tartismaya açık bir soru. ve lütfen fikilerinizi belirtirken insanları incitmeden, kararlarına düşuncelerine saygili sekilde fikirlerinizi belirtin.


sorum şu:
proplan, royal canin ve hills üçlüsu icerik olarak kötu yok şöyle böyle diyoruz. ama en az şikayeti olan mamalar bunlar, ayrica o kadar tüm turkiyedeki veterinerler parasina bakmiyordur herhalde, illa kedinin sagligını isteyen bir veteriner vardır. ama ben hic proplan royal hills önermeyen veteriner duymadım.


biz bu mamalari kötuluyoruz, ama yanlis mi yapiyoruz?
nd mesela, şikayetler azimsanamayacak kadar coğaldi.
brit, ishal şikayetleri o kadar çok ki, ayrica sürekli pahalanıyor, 7 kglik paket olduģu için 7 kg almak da ekonomik acıdan pek bi katki sağlamıyor
acana orijen de de sikayet var, (bu benim fikrim, net bilgi budur demiyorum) onlardaki bobrek sorunları çok. ama ben bunun protein oranindan degil, magnezyum oranindan olduğunu dusunuyorum. eminim demiyorum, olasilik diyorum, araştirdigim okudugum bikgilere dayali bir yorum bu yaptıgım. (kisir mamalar için nd de bile %0,08 fazlayken -ideal oran %0,06 okuduklarima gore- acana da %0,1)


proplan royal hills de pek sikayet yok. royal caninle 15 yil yasayan kedi duydum. ama nd acana brit ile o kadar uzun yasayan duymadım.


proplan kullandim aşırı bir memnuniyet veya memnuniyetsizliğim yoktu. eh işteydi benim kedimdeki etkileri.


kafam mama konusunda karisik, veterinerimi dinleyip proplan mı almalıyım, yoksa icerik diye ısrarcı olarak kaliteli bildiğimiz diger mamalari mi denemeliyim?


siz bu konuda ne düsünüyorsunuz fikirlerinizi merak ediyorum.

16 CEVAP

Yurtdışında birim fiyat olarak hepsi ucuz. Türkiye’de de fiyatlar popülerliğe göre şekilleniyor. Biz zavallılar da deli paralar ödüyoruz hepsi birbirinden beter. En iyisini bulmak için cebelleşiyoruz. Köyde bir teyze kediye ekmek verince kediye üzülürüz ama bizim verdiklerimiz de hiç Farklı değil hatta bizim verdiklerimiz kuru ekmek. Vallahi bunu yazarken güldüm acınacak halimize

diablerose
diablerose

119757

royal canin, pro plan, hills benim en icime sinen markalar. veterinere kulak asmayip burda hillsi duyunca tıslayan toksik insanlara mi kulak vericem. herseyi mamaya yüklemeleri de başlı başına cahillik, kedinin genleri cok iyiyse whiskasla bile cok saglikli yasayabilir. taşa takilsa proplana suc bulacak tipler gelmisler icerigine gore pahali diip duruyolar. icerigi daha iyi olan mama neden daha ucuz olsun akil var mantik var.

gulgez06
gulgez06

2376

Biz de proplan a geçtik kedime almadığım iyi marka kalmadı hiç birisi iyi gelmedi N&D yiyordu yememe sorunu başladı kilo verdi son paket taneleri ve rengi tuhaftı hastalandırdı kedimi. Sonra felıcıa kullandık sonra acana geçtik sonra orjien kullandık şuanda da proplan a geçtik deneyip göreceğiz. Şuanlık severek yiyor kilo almaya başladı

theyusra
theyusra

16477

biz de pro plan kullanıyoruz çok memnunuz hatta kedimin bağırsakları pro plan sayesinde düzeldi ama içindeki mısır canımı sıkıyor, hatta tam da bugün detaylı bir şekilde araştırdım ve mısırı tabiki kedilerin yiyebileceğini ancak asla günlük diyetinin içinde olmaması gerektiğini öğrendim. kediler için zararlı olduğu halde markalar mısırı sırf ucuz ve bol proteinli olduğu için kullanıyor bu yüzden içim rahat değil ve true instinct'e geçmeye karar verdim, ne olacak bilmiyorum ama olumlu yönde sonuçlar alırsam asla başka mama kullanmam bir daha.

aysekara1
aysekara1

12974

Ben de aynı durumdayım. Kaliteli mama yedirmekten de korkar oldum şikayetler yüzünden. En sağlıklısı çiğ beslenme bence ama maalesef herkesin bütçesi yetmeyebiliyor.

simbakedi
simbakedi

136205

tamamen memnuniyet meselesi. proplanda da sikayet gayet var ben de boyle dusunuyodum. ayni sekilde nd de de sikayet var. proplanla besleyen daha saglikli diye bir sey yok. nd ile beslenip de uzun yasayan kediler var. kediye yarayip yaramama meselesi tamamen. su da var ki herkesin nd alacak parasi yok. proplan surda zam gelmeden birkac ay once nerdeyse bozitayla ayni fiyatti. son zamanda artti fiyati. o yuzden ben icerige gore aliyorum mamayi. yaramazsa kedime icerik olarak iyiden kotuyd giderim. proplan iyi gelirse ona da devam edrim yani

simbakedi
simbakedi

136205

ayni durum proplan icin de gecerli. ondan da memnun kalmama ihtimaliniz var.

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13309

Çok uzun bir süre Nd kullandık memnunduk bir şikayetimiz yoktu sadece kedilerimizden birinde farklı sebeplerle kusma başlamıştı mamalarını da bir değiştirelim dedik ve hillse geçtik. Memnun muyuz evet hemde fazlasıyla yemeleri, dışkıları, tüyleri çok şükür hepsi olması gerektiği gibi. Her kediye her mama iyi gelmiyor ama bu diğer iyi diye söylenen markalar içinde geçerli. Kuzenim veteriner biz bambaşka bir şehirdeyiz birçok şeyi ona soruyorum ve evet hills iyi bir mama diyor kendisi de onu kullanıyor yani her şey satış amaçlı değil.

deniznergis
deniznergis

12866

başlarda rc kıtten kullandım sonrasında naturea kullandım çok hevesli yemedi. orijen aldım tasında 2 gün kaldı yemedi .acana aldım onuda yemedi . felicia aldım içine düştü vett hayır çok tuzlu verme dedi .nd kuzulu denedik kusma başladı .vett alleva verdi bunu yedir dedi onun bile yüzüne bakmadı .komşumun kedisine proformance mama aldım 15 kg hediye 7 yıldır aynı mamayı kullanıyor kediler topaç gibi.bizimkinede verdim 1 hafta kedim kel kalıcaktı tüy dökmekten . birit care kullandım kakası yumuşak çok kokulu bazen cıvık ..tekrardan başa döndüm rc kısır kilo kontrollü mama veriyorum severek tüketiyor şu an .

mrcasper
mrcasper

13636

Deneyerek görmek en doğrusu hangisinden memnun kalırsanız ona devam edin bende öyle yapacağım

Zukoo
Zukoo

14016

Ben vefat eden kedimde ilk başta araştırma yapmadan rc baby cat kullandım ve mamayı beğenmiyor olmama rağmen hayvana başka mama yediremedim ve onunla devam ettik. Mama ile ilgili hiçbir şikayetimiz olmadı. Ölme sebebi çok farklıydı. Vet. Hekimimiz ben rc sevmiyorum ama gerçekten bazı kedilere çok yarıyor derdi. Bizimki de onlardan biri oldu. Bence durum şu; bu hayvanlar çiğ besleme dışında herhangi bir besleme yöntemi için bence uygun değiller. Kaliteli mama markaları çiğ beslemenin değerlerine yakın olabilmesi için yüksek protein kullanıyorlar, etin taze olduğunu iddia ediyorlar ve çok fazla da şikayet alıyorlar. Bu markalar gerçekten et oranını doğru yazıyor olabilir fakat kaynak konusunda emin miyiz? Kötü kaynaklı yüksek protein mi, kötü kaynaklı düşük protein mi? Elbette ikinci seçeneğin olumsuz yanları çok daha az oluyor. İçerisindeli vitaminlerle ayakta kalıyor kısaca hayvanlar. Ben de hâlâ çok çok kararsızım. Yeni iki bebeğim var evde ve açıkçası net bir planım hâlâ yok. Orta segment mama ve kaliteli yaş mama ile beslemeyi düşünüyorum. Ben herhangi bir kuru mamanın bu etçil hayvanlar için ideal olduğuna asla inanmıyorum. Sağlığını bozmayanları bulmak çok önemli evet ama asla en iyisi değil. Keşke ama keşke herkesin çiğ besleyebilecek imkanı olsa fakat o da yok.. böyle muallakta bir durum.
Ayrıca şunu eklemesem olmaz. Rc proplan gibi mamaların üreticileri hayvam deneyi yapıyorlar. Aslında bakarsanız insani yönden de almak çok sıkıntılı. Hatta rc hayvan dövüşü sponsoru oldu zamanında. Bunlar arka plana atılacak şeyler değil.

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Valla sen hangisini beğeniyorsan onu yap herkes ağzı olan konuşuyor burda böyle sorular sorunca herkes kötülüyor yorum yapan arkadaş önceden bozita alıyormuş şimdi nd valla fiyatlar çok pahalandı ekonomik olarak yetişemiyoruz ama millet çok kırıcı davranıyor en iyi mama alamıyorsan niye kedi bakıyorsun diye linç ediyorlar sana tavsiyem mama inceleyen kanallar var youtube onları izle burda yazma üyelerin hiçbir dediği iki tutmuyor sonra veteriner den açık al markalı kendine hangisi iyi gelirse sürekli onu dene a kişisi problan beğenir diğeri beğenmez bana açıkçası problan öneren de vardı önermeyen ablamın arkadaşı reflex kullanıyormuş başka markada söyledi unuttum kimisi işte çok kötü diyor kimseye bakma dediğimi yap ben mysitic aldım 50₺

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Hill's işhal yaptığını duydum aynı şekilde benim kedim de burada soru sordum hill's alma en berbat mama dendi halbuki ünlüler köpeklerine kedilerine onu veriyor sana yarıyor olabilir hill's başka kediye yaramaz kimseye sorma ne vermek istiyorsanız verin

simbakedi
simbakedi

136205

burda da soyle bi tezatlik var. kullandigim icin tek markadan ornek vericem. ornegin bozita. diyorlar ki “nd icerigi daha iyi proplandan ama cok sikayet var icerigi iyi olup iyi gelmeyen mamayi napiyim keske iyi gelseydi onu alsaydim. “ o zaman bozita, brit care, sanabelle gibi markalari deneyin mesela. ozellikle bozitada nerdeyse hic sikayet yok. az kisi kullaniyor olabilir ama kimse deneme sansi vermiyor. yani firmaya guveniliyor burda mamaya degil. proplandi hillsti oydu buydu herkes kedisine iyi geleni kullansin zaten. ama boyle tezatliklar komik oluyor. sonra biz burda sadece icerik yorumu yapinca toxic, proplan karsiti oluyoruz. sanki biz oyle dedik diye batiyo proplan ya da hills. herkes kedisine iyi geleni kullanmakta en dogrusunu yapiyor zaten ama burda mama onerisi isteyen birine icerik anlaminda yardim edince proplan dusmani da olmuyoruz yani

tyguler
tyguler

124312

herkese teşekkür ederim. kafam daha da karıştı desem yeridir 😅

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 578 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR