Kedim Yavrusunu Boğmaya Kalktı!

merve00p
merve00p

258 Puan

Merhabalar, çok acil sizden cevap istiyorum. Kedim iki günlük yavrularından birini boğmaya kalktı, ağzından yavru kedinin kafasını çıkardım. sonra yavruyu anneye yaklaştırdığımda hırçın davranmadı araştırdığıma göre hasta yavruyu öldürme gibi bir eğilimi olabiliyormuş kedilerin. Özellikle öncesinde, boğmaya kalktığı bu yavruyla hepsinden fazla ilgilendiği dikkatimi çekmişti, birden böyle olmasını anlayamadım. Şimdi kaygım şu bu yavruyu tekrar boğmaya kalkar mı? yavru kedi tekrar annesini emdi ve kedim de anormal bir davranış göstermedi. Gözümün önünden ayıramıyorum tabii. Tekrarlar mı bu durum? yavruyu ayırmak onun için çok sağlıksızca olabilir anne sütüne ihtiyacı var. Deneyimlerinizden yola çıkarak bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

12 CEVAP

theyusra
theyusra

16477

evet anne kediler diğerlerinden zayıf olan yavruyu diğerleri daha iyi beslensin diye feda etmeye kalkabilir bu doğada çok sık karşılaşılan bir durum yani içgüdülerine hakim olamayıp tekrardan aynı hareketi tekrarlamaya kalkması çok olası. eğer imkanınız varsa o yavruyu olabildiğince süt tozuyla besleyin ve güçlenmesini sağlayın ki anne ondan vazgeçmeye kalkmasın. ve o yavruyu mutlaka sıcak tutun çünkü anne yanında istemezse sizin anlamadığınız bir anda soğuktan bile ölebilir, kısaca o yavruyu sürekli kontrol etmeniz gerekiyor eğer gerekli önlemleri alırsanız hiçbir şey olmaz ama korkmayın.

Renklipati
Renklipati

140143

Ayırmayın bence anne sütüne ihtiyacı var,bende anne 4 yavruya baktım birini sürekli dışlıyor emzirmek istemiyor du 3 yavru emiyor diğeri aç kalıyor du bende inada sürekli onu memesine koyuyor dum bir kaç gün böyle devam etti o kovdu ben koydum en sonunda onunda emmesine izin verdi ve büyüdüler çok şükür bazan anne kediler yapıyor böyle tutarsızlık

Tamamen doğal seçilim, anneler yavruların ileride raşitik olup olmayacağını anlayabiliyor. Yavru ne kadar sağlıklı gözükürse gözüksün ya terk ediyor ya da diğer yavrulara süt olsun diye yiyiyor. Siz gözünüzü ayırmayın, sütten kesmeyin ama süt tozu alarak yavruya takviye yapın. Annenin mamasına da karıştırabilirsiniz süt tozunu. Umarım sağlıklı büyürler.

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Ya kedi ağzına alıp oynuyor anne yavrusuna öyle bir şey yapamaz

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Valla iki olasilik da var.
Ama biraz gozlemeyin. Siz beslemeye baslarsaniz anne bu sefer yavruyu tamamen dislar. Sokakta baktigim kedide yasadim. Anne yavruyu yanina almiyordu beslemiyordu. Garibim sut tozu bebek mamasiyla 2 ay yasadi ama digerleri kocaman oldu bu kucucuk kaldi yanlarinda buyumedi. Etrafta bir kosusu var dersiniz hizli gonzales. Fare gibiydi valla. Sonra bir gun kayboldu. Yoldan gecen seven bir hanim vardi olmus o abla dedi. Gordum ne yazik ki dedi. Biraz anneye zaman verin. Gozlemleyin. Anne sutu olmadan buyumuyorlar.

emreemir29
emreemir29

619

Yavruyu bir süre özel bakım ile göz önünde tutunuz ve annesinin yanına emzirmek için götürdüğünüzde yanından ayrılmayınız yavru kedi kendine gelince durum tekrarlanmayacaktır.

merve00p
merve00p

258

Öyle mi diyorsunu? yavrunun kafası komple annenin ağzındaydı, yavrunun bağırmasıyla yanlarına gittiğimde durumu farkettim. Yani korkmama gerek yok öyle mi?

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Bir kere benim kedimde yavrusuna öyle yapmış hiç bir şey olmadı çok şükür

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Anne kediler yavrularını temizlemek ve onlara nasıl temizleneceklerini öğretmek için nazik ısırıkları kullanırlar.
İnternette böyle yazıyor hatta benim kedim ayağı ile vuruyor kafasına bence korkma inşallah birşey yapmaz dualarım seninle anne ve yavrusuna karışmayın kedim yavrularına gerçekten zarar vermiyor niye diyecek olursanız yavrulara birşey olduğunda hemen bağırıyor annesi yavruları dan ayrı kalınca onları arıyor o yüzden yapmaz korkma bir anneyi çocuğundan ayır anne nasıl ağlar kedinde sana o yüzden tışlama yapmış ama zaten sütten kesince annesi yavruları unutuyor daha detaylı bilgi almak istiyorsan veterineri ara konuş inşallah birşey olamaz .

merve00p
merve00p

258

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, şu aşamada gözlem altında tutmak en mantıklı olanı anladığım kadarıyla.

emreemir29
emreemir29

619

Yavruyu bir süre özel bakım ile göz önünde tutunuz ve annesinin yanına emzirmek için götürdüğünüzde yanından ayrılmayınız yavru kedi kendine gelince durum tekrarlanmayacaktır.

Nermintaskin012
Nermintaskin012

116201

Balkonda baktığım tekir kedilerim vardı. 3 yavru 1 anne idi. Aynı şey benimde başıma geldi. İlk başta çok ilgili oldu yavrularına. Yemek yemedi 2 gün boyunca. Ondan sonra sabah yavrunun biri midesindeydi, birini yemeye devam ediyordu gözümüzün içine baka baka. Sonra kovaladık kalan son yavruyu da boğup bırakmıştı.. hayatımda ilk defa gördüm böyle birşeyi..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 493 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR