Kedimin Hastalığı Ne? Yardım Edin

LindaKibrit
LindaKibrit

965 Puan

Kedim 4 buçuk aylık. kedimi kucağıma aldığımda ağzını açıp kapatarak nefes alıyor ve acı çekermiş gibi miyavlıyor inmek istiyor. Yere koyunca da bu durum devam ediyor bir süre. Yatırınca ağzını açıp kapaması hızlanıyor ve kalkıp oturmak istiyor. Ağzının açıp kapaması dursa bile göğsü ileri gelip gidiyor. Resimde görüldüğü gibi oturuyor. Yatmıyor. Normalde yatardı

9 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Resim göremiyorum ama yavruluk döneminde kediler daha hızlı nefes alıp verirler. Özellikle oyun sırasında, oyunun ardından. Oyun delisi olduklarından harcadıkları enerjiyi kontrol edemiyorlar. Tükenene kadar yorulup, ciğerleri patlar gibi nefes alıyorlar. Ağızları köpekler gibi açılıp dilleri dışarıda dolaşıyorlar.
Bulunduğunuz ortam sıcaksa, bazen hareket etmelerine bile gerek kalmadan bu hale gelebiliyorlar.


Hızlı nefes alımı bu saydıklarım dışında genelde kalp rahatsızlığını işaret ediyormuş. Ben korkudan çok araştırmıştım. Vete götürdüm, dinledi ciğerlerini kalbini ama yalnızca yaramazlık yaptığı ortaya çıktı :D
Siz de içinizin rahat etmesi için bence götürün veterinere.

ursaminor
ursaminor

116511

Bakın, kediler son derece gururlu hayvanlardır. Yanlışlıkla koltuktan bile düşseler hiç çaktırmadan yalanmaya filan başlarlar. Bu düşüşlerinden utanırlar ve konuyu kapamaya çalışırlar. Düştüğü için güldüğümden dolayı küstüğünü bilirim kedimin bana. İnanın abartmıyorum. Yüksek bir yerden düştüklerinde ise yaşadıkları psikolojik travma çok daha büyük olmalı. Hareket etmek istemediği zamanlarda ona saygı duymalısınız. Belki de gerçekten bir yeri acıyordur. Düşmenin ardından veterinere götürdünüz mü? Size yapmanız gereken şeyleri söyledi mi?

ursaminor
ursaminor

116511

Ciğerlerini üşütmüş olabilir. Bazen cereyanda filan kalınca kısa süreli de olsa hırıltılı nefes alabiliyorlar.
O yatma olayına takılmayın, büyüdükçe biraz değişebiliyor huyları. Macera peşine düşebiliyor, eski alışkanlıklarına ara verip sonra yeniden dönebiliyorlar. Bir yeri ağrıyorsa ve siz uyurken yanlışlıkla değmişseniz o bölgeye, ağrı geçene kadar yanınızda yatmaktan da kaçınıyor olabilir.
Veterinerin telefonu varsa, bir mesaj yazıp sorun derim ben. Böyle panik halde gergin olursanız, kedi de gerilir gereksiz yere.
Ama hep olumlu düşünün. Çünkü bir bebek büyütüyorsunuz :) Birçok şey olabilir ve olacak da. Önemli olan olanlardan ders almak.

LindaKibrit
LindaKibrit

965

Çok teşekkür ederim. Beni az da olsa rahatlattınız. Yine de bir veterinere gösteriyim. En azından içimde bir şey kalmaz. Çok teşekkürler tekrardan

LindaKibrit
LindaKibrit

965

Yanlışlıkla soruyu 3 kere paylaşmışım. Kusura bakmayın

LindaKibrit
LindaKibrit

965

Çok teşekkür ederim hiç hareket etmiyor zaten. Balkondan düşmüştü 1 ay oldu ama hala keyifsiz.

LindaKibrit
LindaKibrit

965

Düştüğünde veterinere götürdük. Bacağında kırık vardı o da düzeldi. Fakat şimdi noluyo çok endişeliyim. Sabah ben uyanınca hep yanımda yatardı 3 5 gündür. Yatmıyor. Ben yatırınca da ağzını açıp kapamaya başlıyor. Hemen kalkıyor. Ve şuan yanımda oturuuor. Nefes alış sesini çok net de duyabiliyorum. Eskiden hiç duymazdım

LindaKibrit
LindaKibrit

965

En kusa zamanda veterinere götürücez.

zehraaozlu
zehraaozlu

4497

LindaKibrit merhaba, mayıs ayında bende aynısını yaşadım ursaminor un dediği gibi düşündüm ama ertesi günlerde öksürük ve nefes alıp vermesi çok arttı sürekli boynu kasıldı veterinere götürmek zorunda kaldım. Üşüttüğünü söyledi iki tane iğne yaptı öyle toparlayabildi 2 haftada. Eğer sorun devam ederse gecikmeden götürün geçmiş olsun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 658 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.028 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR