Köpeğim Yabancılara Karşı Çok Agresif

chatempus
chatempus

244 Puan

Köpeğimi bakamayan biri verecek başka birini arayan birinden aldım. 8 aylıktı aldığımda. 1-1,5 aydır bende. Tuvalet eğitimi falan herşeyi güzel. Ama mesela bir arkadaşım bizim eve geldiğinde onu sevmeye çalıştığında hırlıyor saldırma pozisyonu alıyor. Herkese karşı böyle. Bana bile 4 günde alıştı 4. gün ilk defa onu sevebildim. Babamda da köpek var ve o tehdit olmayan insanlara gayet sevdiriyor kendini, çok olumlu ve uyumlu. Benim köpeğim neden böyle. Çok iyi anlatamamış olabilirim ama cidden çok büyük bir sorun. Mesela sokakta birisi sevmek için eğildiğinde hırlıyor havlıyor insanlara ayıp oluyor tasması olmasa ısırır da ilk hafta beni çoook ısırdı. Lütfen yardım edin.

9 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

O köpeği size bakamadığı için veren kişi var ya; o köpeği yetiştirememiş işte. Bunu ancak sabırla geçirebilirsiniz. Köpek insanlara güvenmiyor, bu besbelli. Dayak mı yedi artık ne oldu bilinmez. Ama büyük ihtimalle öyle görünüyor.
Köpeğinizin cinsi ve cinsiyeti nedir acaba?


Ayrıca korkmayın, sabırlı bir sürecin ardından o da yumuşacık bir köpeğe dönüşebilir. İnsanlar pitbulları bile meleğe dönüştürebiliyor. Hemen umutsuzluğa kapılmak yok :)
Bunlar zeki varlıklar... Yeter ki zekalarına saygı duyalım.
Cinsini de belirli huyları oluyor onları anlayabilmek için sordum. Mesela küçük ırklarla büyük ırklar çok farklı.

ursaminor
ursaminor

116511

Hii hem de böylesi acaip canayakın bir köpekmiş :)
Bunlar inanılmaz zeki, sevecen, itaatkar olurlar. İşiniz aslında böylelikle çok daha kolaylaşmış oluyor.
Çünkü doğasında agresiflik yok bu cinsin.
Şu anda bir sözleşme çevirisini bitirmeye çalışıyorum o yüzden uzun uzun yazmaya vaktim yok.
Ama sizi bir siteye yönlendireceğim. Burada çok güzel anlatılıyor yapılması gerekenler:
http://dogtime.com/dog-health/general/371-aggression-toward-people

chatempus
chatempus

244

Mesela sevmeye çalışan sokaktaki küçük çocuklara da çok havlıyor çekiştiriyorum tasmasından ya o an ısırsa birşey olsa nasıl küçük çocuğun sorumluluğunu alacağım, kuduzu falan tüm aşıları tam ama ailesine ne diyeceğim.

chatempus
chatempus

244

Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum gerçekten siz öyle diyince. Cinsi Welsh Corgi. Bir de nasıl bir eğitim izlemem gerekiyor? Çok sağolun.

chatempus
chatempus

244

Çok teşekkür ederim türkçe kaynaklarda bulamamıştım hiçbir bilgi ingilizce hiç aklıma gelmemişti. Çok sağolun hemen okuyorum çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.

ursaminor
ursaminor

116511

Umarım yardımcı olur. Ama "my dog is very aggressive towards anyone" şeklinde aratırsanız daha fazla sonuca ulaşabilirsiniz.
Anlamadığınız bir yer olursa seve seve yardımcı olurum.

chatempus
chatempus

244

Çok teşekkürler okudum anladım birkaç birşey ama sizce bu eğitim ne kadar sürer? Haftaya Cumartesi çeşmeye yazlığa gideceğiz ve oradaki komşulara falan yani çok oyuncu olsun oyun oynasın onlarla alışsın bir haftada demiyorum ama en azından hırlamayı bıraktırıp kendisine ben yanındayken yabancı birinin dokunmasına izin verdirebilir miyim 1 haftada sizce? Bu arada YouTube'da da araştırdım, oradakiler kadar değil tabii ki de hırlıyor sadece ısırmaya falan 1-2 kere çalıştı zaten yapsa da uyarı amaçlı beni bile ilk hafta tüm gücüyle ısırmıyordu hissediyordum. Sizce bir haftada mümkün mü bu? Yani en azından ben yanındayken insanları tehdit olarak görmesin istiyorum sonradan geliştiririm. Bu arada köpeğim erkek Welsh Corgi yazmayı unutmuşum.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Pembroke welsh corgi mi, cardigan welsh corgi mi? Corgiler çok akıllı ve itaatkar köpekler. Bu sorunu aşmak için ona güven vermeli ve sosyalleştirmelisiniz. Hırladığı insanlar onu sakince sevmeli ki zarar görmeyeceğini anlasın ve güven kazansın. Birine kendini sevdirdikten sonra ödüllendirebilirsiniz.

merveandac
merveandac

1911

Köpeğiniz sevdirmek istiyor mu istemiyor mu asıl soru bu olmalı siz yada herhangi bir yabancı köpek sevdirmek istemediği takdirde ister sakince sevin ister hoyrat . Öncelikle köpeğinizi siz yada yabancılar hafif el şıklatmasıyla yanınıza çağırabilirsiniz , eğer yerinden oynamıyorsa şuan sizinle ilgilenmek istemiyordur ama yanınıza geliyorsa yan dönüp yere doğru eğilmeden çömelip sırtını hafif hareketlerle okşayabilirsiniz siz okşadıktan sonra yanınızdan ayrılırsa üstüne gitmeyin beklerse , yatarsa veya oturursa ödüllendirin, sadece zaman verin ve sabırlı olun eminim ki sorunlarını beraber aşarsınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4160 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR