Köpek Sahiplerinin Yaşadığı Zorluklar Nelerdir ?

Winesummer
Winesummer

255 Puan

Köpek sahiplenmek istiyorum. Daha önce 1 hafta arkadaşımın köpeğine bakmıştım hiç zorlanmadim ( sabah yürüyüşü de dahil ) eğitimli bir kopekti tabii o da var .Kopek sahiplerine soruyorum. Dezavantajlarıni öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

5 CEVAP

theyusra
theyusra

16477

yavrular eğitime açık olur evet ama bir o kadarda sıkılırlar, çünkü aklı hep oyundadır ve küçük olduğu için dikkatini her zaman sizde toplayamaz, çok dikkatli olmalı ve eğitimi onun için eğlenceli hale getirip asla olumsuz yönde düşünmesine yol açmamalısınız. ve eğitim yavruyken bitmez, bir köpeğin alması gereken türlü temel eğitimler vardır ve doğal olarak hepsi bir anda olamayacağı için eğitim 2 yaşına kadar sürer. eğitim konusundan sonra bir de onun hayatına uyum sağlama zorunluluğu var, ki bu eğer bahçeniz yoksa çok daha zor bir süreç. her köpeğin günde en az bir saat yürüyüş, bir saat beyinsel egzersiz yapma ve 4 kere tuvalet ihtiyacı vardır, bunlar hem maddi hem de manevi güç gerektirir eğer sabrınız yoksa asla köpek sahiplenmemelisiniz çünkü her zaman dediğimiz gibi köpekler büyümeyen çocuklardır. bir hayvan sahibi olmak zaten zordur üstüne üstlük köpekler 2 yaşına kadar ergenlik dönemindedir ve size illallah ettirebilir hatta ağlatabilir ama korkmayın 2 yaşını bitirdikten sonra anormal bir durum olmadığı sürece bütün köpek sahipleri rahatlıyor ve sonunda rahata varıyorlar, demem o ki 2 yaşına kadar sabredebilecekseniz korkmanıza gerek yok.

puglife
puglife

1879

Köpeğin ırkına ve yaşına göre eğitim zorluğu değişiyor ama hiçbir şey bilmeyen ve sık tuvalet yapan bir yavru için konuşacak olursam; zorlukları tabii ki eğitim. Kendi köpeğimden örnek vereyim. Pug cinsi, bu cins biraz inatçıdır. 6 aylıkken geldi bize. Hiçbir eğitimi yoktu ve aşırı hareketli bir köpek.
En çok zorlandığım şey tabii ki tuvalet eğitimi oldu. Bu eğitimi vermek 2 hafta sürdü ama gerçekten yorucu bir süreçti.
Haricinde evin eşyalarına zarar vermemesi gerektiğini anlatma kısmı da var. Biz hâlâ bu kısımda kısmen zorlanmalar yaşıyoruz. İki katlı evdeyim ve üst kata çıktığımda o merdivenleri çıkamadığı için gelemiyor hâliyle. En başından beri de alt katta kalıyor zaten. Ama bu durumu pek sevmediği için tepki olarak evin içinde koşma tarzında şeyler yapıyor.
Biz koltuğa çıkmasına izin vermiyoruz, bu şekilde eğittik. Ben yukarı çıktığımda anlık olarak koltuğa çıkmaları olabiliyor hâlen ve geçen gün koltuktaki kumandayı alıp kemirdi. Dişleri çıkıyor, fazlaca kaşınıyor ama ilk kez evdeki bir eşyayı böylesine kemirdi.
Bu tarz zorlukları tabii ki var.
Oyun esnasında ya da severken elimizi ağzına alıp ısırma çabasına girebiliyor, bunu hırlama ile yapmıyor. Tamamen dişlerinin kaşınmasından ötürü yapıyor ama bunu da komutlarla çözmeye çalışıyoruz.
Bunun haricinde en çok zorlayan diğer şeylerden birisi de kendi yatağıyla olan savaşı...
Köpeğim yatağının içini çıkarmaya ve oradan oraya taşıyıp, parçalamaya aşırı takıntılı. Bunu çözmeye çalıştık, hâlâ uğraşıyoruz ama bu henüz hiç ilerleme kaydedemediğimiz tek şey. Yatağı ile gerçekten bir alıp veremediği var yani.
Böyle... bunlar yalnızca kendi yaşadıklarımdan örneklerdi. Birebir aynısı olur ya da olmaz diyemem. :)

Nermintaskin012
Nermintaskin012

116201

Zor. Gerçekten çok zor ama gözlerindeki sevgi dolu bakış için değer. Irkına ve yaşına bağlı. Küçük ırk bir köpek o kadar zorlayıcı olmaz büyük ırka göre. Mesala benim sıpa American Coker 4 aylık oldu. Aşırı harektli sürekli oyun peşinde. Egzersiz ihtiyacı çok var günde 4 kere yürüyüş yapıyoruz 2 kısa 2 uzun olmak şartıyla. Evde yerinde durmaz, tuvalet eğitimi alana kadar evdeki halıların perti çıkar, evdeki olur olmadık şeyleri yiyebilir mesela benimki hiç kablo vb yemez ama parkeleri kemirir. Tuvalet eğitimi ondan sonra da genel eğitimi var hele temel itaat çok önemli. Elinizi kolunuzu kemirirler 6 aya kadar. Maddiyat ve olağanüstü sabır gerektiren bir durum. Ama gerçekten tüm sorumluluğunu alabilirseniz sizin için en iyi dost olur

Betulay_
Betulay_

2159

Yavru veya genç bir köpek olursa genel olarak çok ilgi göstermeniz gerek özellikle alışma sürecinde. Zaten biz bu hayvanları ilgilenmek için ve onun zorluklarını bilerek eve alıyoruz. Hareketli ve büyük bir ırk almayı veya sahiplenmeyi düşünüyorsanız bahçe olması şart veya her gün 2 defa gezdirmek. Daha hantal bir ırk istiyorsanız kendi köpeğim ingiliz buldog ve yaşını tam bilmiyoruz 4 yaşında diye tahmin ediyoruz çünkü sahiplendik bizden önceki sahibi de barınaktan bulmuş. Bizim köpüş çok hantal mesela yarım saat yürüyünce bile yoruluyor eve gelirken zorluk çekiyoruz yola yatıyor vs. Tombik ırklar genelde sanırım inatçı oluyor. Köpeğinizi belli saatlerde dışarı çıkarın belli satte mama verin ki tovaletini dışarı yapmaya alışsın. Evde de yapmak için bir yeri olsun. Ve köpek için mutlaka bir yerde para biriktirin tamam sahiplendim bitti masrafı diye düşünmeyin. Aniden bir şey olur veterinere götürmeniz gerekir her zaman hazırlıklı olun. Bunun içinde aşılar, mama,temizlik, bakım malzemeleri de var. Ve büyüyünce başkasına vermek veya sokağa salmak gibi bir düşünceniz asla olmasın çünkü o sizin yavrunuz olucak. Son olarak satın alma sahiplen. 🙂

blue_hpood
blue_hpood

128183

bir insanın köpeği anlamadığı durumda pek çok zorluk yaşaması muhtemelen. basit tasma çekiştirmeden sert ısırıklara kadar. köpek eğitimli olmaz, manipüle edilmiş olur bu arada. köpek arkadaş sahiplenmek istiyorsanız düşünmeniz gereken çok fazla detay var, kka’yı tavsiye ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 441 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR