Köpeğim Agresif Davranıyor

rupi20
rupi20

736 Puan

Köpeğim daha 3 aylık küçük olduğunu biliyorum bu yüzden ısırması normal fakat bazen acıtcak şekilde ısırıyor ve hayır dememe rağmen devam ediyor. Büyüyünce ısırma davranışını bırakmamasından korkuyorum. Ne yapmam gerek?

9 CEVAP

merveandac
merveandac

1911

Oyun amaçlı ısırma olabilir yavru olduğu için , süt dişleri kaşındığı için ısırıyor olabilir , her hangi bir korku ısırmasını tetikliyor olabilir veya yeterince insan görmemiştir henüz yabancı karşılıyordur buda olabilir.Tartmanız gereken öncelikle ısırmak için mi ısırıyor yoksa ağzının içine alıp geveliyor mu? Hayır komutunu henüz öğretmediyseniz köpeğiniz istemediğiniz bir şeyi yaparken isterseniz 100 kere hayır diyin , köpeğiniz için anlamsız sesten başka bir şey ifade etmez. Sizi ısırmaya başladığı an ayağa kalkın sırtınızı köpeğinize doğru dönün , veya bulunduğunuz ortamdan ayrılın , oyun oynuyorsanız oyunu kesin . Isırmaya başlar başlamaz oyuncağını ağzına verip dikkat dağıtmaya çalışmak gibi bir hata yapmayın yoksa sizi ısırdığı için oyuncak aldığını düşünebilir unutmayın yavru köpeğinize şuan ne öğretirseniz ilerde onu bilecek. Genelde parmakları dişliyorlar ısırmaya çalıştığında elinizi sıkı bir yumruk yapıp ısırmasını bekleyin daha sonra oyuncağını verin böylece sıkı bir yumruk ısırmaktansa oyuncağı kemirmenin daha keyifli olduğunu anlayacak. Aynı zamanda yumruğunuza attığı ısırıklardan anlayabilirsiniz dişleriyle çiziyor mu yoksa diş keçirip kanatıyor mu ? Ona zaman tanıyın ilerde geçecektir :)

YsmnLvnt
YsmnLvnt

2642

Benim köpeğim şimdi 10 aylık oldu. Küçükken benimkide çok ısırıyordu. Muhtemelen anneden ve kardeşlerden erken koptukları için ısırmanın ayarını öğrenmemiş oluyorlar. Benim tavsiyem: 1. köpeğinle yeterince oyna. yavru köpekler ısırıyorsa " gel benimle oyna canım sıkılıyor" demek oluyor genelde. Ama oyunu seni ısırdığında değil sen istediğin zaman başlatıcaksın. 2. Seni gelip ısırırsa asla oynama veya sevme. sinirli bir şekilde hayır de ve yalnız bırak ve daha sonra sakinleşince oyun oynayın. ...bu hareketi ama tüm aile üyeleri yapması gerek yoksa tek birinden yüz bulursa hemen yine ısırmaya başlar! Çok önemli.
3. Elini ısıracağı zaman ağzına oyuncak tıka, ve onunla aferim de öv.
4. Fıs fıs al içine su koy ve her ısırdığında burnusuna bikere sık. Bu vurmaktan çok çok daha iyi bir çözüm.


En önemli olan tüm aile üyelernin ısırdığı zaman azarlaması. Sade 1 kere Isırmasına izin verilirse ısırmaya yine devam eder. Eğtime yine baştan başlarsınız.
Bizimki çok şükür bıraktı sayılır. Bazen çok sevinince elimizi ağzına alıyor ama zarar vermeden sadece tutuyor ağzında. Ayarını öğrendi bizimki böyle

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Kulağından veya kuyruğundan zarar vermeyecek şekilde çekip şşş diyin.

rupi20
rupi20

736

Canını acıtmadan engellemem mümkün değil mi? Kıyamıyorum herhangi canını acıtıcak bir şey yapmaya. Oyuncaklarını veriyorum arkamı dönüyorum ama sevmeye gittiğimde yine aynı şekilde ısırıyor. Büyüyünce bırakır mı bu davranışı?

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Canını acıtmanıza gerek yok, bir uyarı gibi yapın. Anneleri yavru köpekler yanlış bir şeyi ısırdığında kulağını veya kuyruğunu hafiçe ısırarak onları uyarırlar.

rupi20
rupi20

736

Tamam teşekkürler

Gamzeakann
Gamzeakann

2972

Benim de henüz 2 aylık bi köpeğim var ne yazık ki o da öyle sürekli uyarmama oyuncak vermeme rağmen ayaklarıma ve ellerime saldırıyor bunlar çok normal ama bırakıcaktır bizzat veterinerle görüştüm bu konuyu

rupi20
rupi20

736

Tamam çok teşekkür ederim şu an da acıtıyo fakat bebek olduğu için kızamıyorum kıyamıyorum ama büyüyünce devam ederse çok büyük sıkıntılar doğurabilceğinden korkmuştum

rupi20
rupi20

736

Çok teşekkür ederim yanıtınız için demeyeceğim. Hayır komutunu henüz öğretebildiğimi sanmıyorum.. hayır diyorum fakat umursamıyor, nasıl öğretebilceğimi bilmiyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1267 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR