Kilo Sorunu

Firuzecik
Firuzecik

12820 Puan

Merhabalar. Kedilerimle ilgili kilo sorunu yaşıyorum. 2si de bence yeterli kiloda değiller. Dişi kısır kedim 15 aylık 2800gram erkek kedim 11 aylık civarı 3800 gram. Kilo almıyorlar diye kısır mamadan yetişkin mamaya döndüm. Şuan N&D pumpkin tahılsız bıldırcın etli yetişkin mamasını yiyorlar öncesinde de aynı serinin kısır olanını yiyorlardı. Denemek için 20 gün bekledim ve erkek kedim 30 gram alırken dişi kedim 170 gram kilo vermiş. Dişi kedime özellikle dikkat ediyorum neredeyse her sabah 2 tane bıldırcın yumurtası yiyor gün içinde min 40 gram mama yiyor neredeyse hergün yaş mama yiyor ama kilo almak yerine veriyor. Görünürde bi sağlık sorunu da yok hatta son zamanlarda daha bi enerjik. Vücut yapısı olarak tüylerden dolayı tombul görünüyor ama değil. Sizce sağlıklı mı bu kilolar? Tahıllı mama mı kullanmalıyım?

2 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

https://www.suzionline.com/kedi/ideal-kedi-kilosu-nasil-belirlenir/
kedinizin kilosuna bu şekilde karar vermelisiniz. benim kedimle karşılaştırdığımda sizinkiler çok zayıf gibi gelebilir rakamsal olarak ama kedinin vücut yapısına göre çok değişir. tahıllı mamalar kilo aldırır ama sağlıklı olmaz. yine de deneyebilirsiniz. ama her şeye rağmen kilo veriyorsa veterinere danışmakta fayda var bence. başka bir sorun olabilir.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Biliyorum görünüş olarak çok da zayıf değiller ama işte rakam olarak böyle olması beni üzüyor. Tahıllı mama da deniyip hala kilo almıyorlarsa dediğiniz gibi bi vete danışırım artık :')

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 210 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80567 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR