Kedilere Tasma Takılmalı Mı?

meowhun
meowhun

2565 Puan

Evden dışarı çıkmayan kedilere boyun tasması takılmalı mı? Çoğu kedi tasmasında zil var, ses onları rahatsız ediyor mu sizce?

12 CEVAP

x_queen
x_queen

1194

Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum tasmayı. Kendi başıma geldi. Nöbetten geldiğimde oğlumu kanlar içinde buldum dişi tasmaya takılmış çıkarmak için Tırnağıyla dilini yarmış. Evin içi cinayet mahalli gibiydi. Heryerde patileriyle bıraktığı kan izleri vardı. O gün bugündür bir daha takmadım. Bir tanıdığımın kedisi de boğularak ölmüştü. Bence hiç gerek yok.

Lils
Lils

125527

Eger telefon numaranız vs. yazan bir künye varsa takabilirsiniz. Yoksa gerek yok bence. Ben yazlıkta takıyorum eğer kaçarsa pembe tasma komşuların dikkatini çeker sorarsak fark ederler diye.

Patili_1
Patili_1

14399

Ben pek önermiyorum dışarı çıkmadığı sürece takmıyorum

Siyammm
Siyammm

120334

Kedilerin kulağı bizimkinden çok daha hassas zil kesinlikle rahatsız eder zaten tasmayı takıp salmıyacaksınız gerek yok bence. İlla dışarda gezdircem diyosanïz göğüs tasması tavsiye ederim

theyusra
theyusra

16477

gerek yok ama istiyorsanız takabilirsiniz. ve evet zil onları çok rahatsız ediyor bence, benimki tasma takmama asla karışmaz ama zil sesini duyunca deliriyor o yüzden tasmaların zilini çıkartıp takıyorum ben.

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Merhaba bende alacağım ama henüz almadım ama yazlığa gidiyoruz o zamana kadar alacağım petshopba gittim kız her gün takmayın havalandırın sevmiyorlar , orası birşeyler oluyor vs dedi de unuttum. Ama dışarıya çıkarırken isimli taşma dan alabilirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136198

benim kedim nefret ediyor ben de cok takmak istiyorum ama kafayi yiyo yuruyemiyo bile. guvenlikli olanlar var ben ondan alip denedim. agzina takti kedim ben cikariyim derken tasma kendiliginden cikti. eger denemek isterseniz oyle bir sey alin. diger turlu o an tasmadan nefret ederse cok hircin oluyolar ve cikarmak zorlasiyor. kedi kendine zarar verebilir hatta korkudan kacanilir yani o anda. denerseniz onlara bakmanizi tavsiye ederim.

miyav88
miyav88

2771

tavsiye etmiyorum tasmayı kedim dışarıya kaçar künye vs gibi şeyler içinde takıyorlar ama onuda önermem o tasmaya 65tl vericeğnize 75tlye kedinize çip taktırın hem dışarıya kaçtığında direkt veterinerinizi arayıp bilgide alabilirsiniz iyi günler..

meowhun
meowhun

2565

Teşekkür ederim yanıtlarınız için bende zil rahatsız eder diye düşündüm

meowhun
meowhun

2565

@x_queen çok kötü bir deneyim yaşamışsınız çok geçmiş olsun

meowhun
meowhun

2565

@simbakedi teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için şimdilik vazgeçtim belki biraz daha büyüyünce dediklerinizden alırım :)

meowhun
meowhun

2565

@miyav88 çip bana çok mantıklı gelmiyor kedinin nerede olduğunu gösteren bir şey değil sonuçta, kaybolursa olurda biri bulup veterinere götürürse ve o veteriner de acaba çipli mi diye kontrol ederse (her veterinerde o aletler yok sanırım tam emin değilim ama) ancak öyle bulunabilir kedi..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 829 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR