Tüy Dökülmesi !!

kuruvasan
kuruvasan

13932 Puan

Merhabalar kedimin tüyleri son 1 aydır çok dökülüyor mamadan kaynaklanıyor olabilir daha öncesinde advance kullandım vaya bi süre sonra 1 2 ay matisse kullandım kısırlastirdiktan sonra proplan somonlu kullanmaya başladık ondan sonra dökülmeye başladı ama ilk aldığımda hicbisey yoktu 2. Paketi aldıktan yemeye başladıktan sonra tüyleri dökülmeye başladı acaba mamasından mıdır tüy dökülmesi veterinere götürdük gayet sağlıklı fln dedi mamasindan olabilir dedi bide ilaç önerdi içinde birsuru vitamin vardı ama fiyatı biraz uçuktu (170tl ) bizde almadık. Mama değiştirmeyi düşünüyorum sizce tekrardan advanceyemi döneyim matisseyemi ( kısırlastirilmis mama)

4 CEVAP

miyav88
miyav88

2771

@Rgms kedilerin tüy dökmesi gayet doğal bir durumdur mevsimler geçişlerde de döküyorlar baya çözümü de bellidir tüy toplayıcı eldivenle bu sorun halledilir iyi günler.

Rgms
Rgms

10809

@kuruvasan Kısırlaştırma sonrası hormonal değişime bağlı dökülüyor olabilir. Benim kızın da kısırlaştırma sonra çok döküldü ve elime derisinde pütürlü kızarıklıklar gelince anladık alerji olmuş meğer. Zaten kaşıntıdan yara yaptı iyice döküldü tüyleri o bölgeler kel kaldı. Atopik dermatit dediler, iki aydır uğraşıyoruz. Dökülme çoksa ve tüylerini koparıyor bir yerde top top görüyorsanız iyi gözlemleyin derim. Kısırlaştırma bela bişey tüm düzeni alt üst ediyor. Kısırlaştırmasın bu sefer kızgınlıktan hem psikolojisi hem de bağışıklığı çöküyor. Biz güya çok iyi mama kullanıyorduk (acana ve orijen) vitaminini, maltını, somon yağını eksik etmiyorduk ama gene de deride hassasiyet gelişmiş. Şimdi hidrolize protein içeriyor dedikleri hipoalerjenik mama kullanıyoruz. (1,3 kg’su 200 TL) Bağışıklığı zayıfmış. Probiyotik kullanıyor, doku yenileyici iğneler (bir tanesi 150 TL) yapılıyor.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Merhaba bende birçok mama denedim kedim advance asla yemedi .Tüy dökümü maalesef o kadar mama değiştirmişsiniz ki o yapmış.Kedi maması sık değiştirmemelisiniz ben 4 mama denedim ama 3 sene içinde. Şu an bozita kısır kullanıyorum çok memnunum kedilerimde sevdi birde acana var o da iyi tüy dökme sorunumuz çok az. Yaş mama çok vermeyin haftada 1-2 kez yeter. Matisse pek önermiyorlar burada kullanalar proplanda içinde aroma olduğu için yeme istiğini arttıp kilo yapıyor.Bu dönemde taramayı deneyin ve tavuklu değilde geyikli hindili somonlu ördekli falan deneyin sık tüketilen tavuklu mamada tüy döküyor

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

Bünye meselesi birde üretim ticaret para için satılan british scotish egzotik tarzı kediler bu tip operasyonlar sonrası çok zorlanıyor ben 3 kedimi de sokaktan aldım hepsi de fişek gibi maaşallah. Malt eksik etmeyin veda marka ve bioactive marka maltlar çok iyi.Geçmiş olsun rabbim şifa versin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 265 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR