Yavru British Shorthair Kedimin Gözleri Çok Yaşarıyor

CananLucky
CananLucky

581 Puan

Merhaba,
Yavru British Shorthair kedimin gözleri çok yaşarıyor. Bize geldiğinden beri yemesi içmesi ve tuvaletinde sıkıntı yok. Güzelce oyunda oynuyor. Ama gözlerde akıntı var. Korktum veterinere götürdüm. Losyon ve damla verdi. 10 gündür kullanıyoruz ama beyaz akıntı devam ediyor. 10 gün sonra doktor randevumuz var. Bu akıntı canımı sıkıyor. Bakımlarını da düzenli yapıyoruz. Bu durum canımı sıkıyor. :( Doktor akıntıyı kontrole almak lazım karma aşılarını yapamayız dedi. Vallahi dert ettim.

7 CEVAP

teo33
teo33

2523

Roma'dan beri var olan kediye, "üretim ırk kedi ondan acı çekiyor" demek nedir?

simbakedi
simbakedi

136205

merhabalar oncelikle tedavi 20 gunse 20 gun de hic aksatmadan yapin. 20. gunde bile iyilesme olabilir o yuzden hemen umudunuzu kaybetmeyin. cozumu bulunur illa. benim kedimin lenfleri sismisti 5 gun ilac kullanmamiz lazimdi 4. gun inmemis olan lenfleri 5. gun sonunda gecmisti. son gun bile iyilesebilirler o yuzden siz aksatmadan devam edip veterinerinize guvenin. cok ciddi bir sey olsa halsizlik istahsizlik falan da olurdu bence. cok gecmis olsun bu arada.

Cinsinden dolayı oldukça normal. Britishler İran kedi ailesinden gelirler. İran kedi ailesinde bir çok kedi vardır bunlar; scottish, İran kedisi, Chinchilla, Exotic Shorthair, Selkirk Rex... Hepsinde aynı mutasyondan kaynaklı kafatası deformasyonu var. Bu mutasyon yüz ve kafatası yapılarında değişikliklere sebep olur ki bu da İran kedilerindeki brakisefali “basık surat” ve yuvarlak vücut şeklini açıklar. British ve scottishlerin suratı basık görülmeye bilir ama onlarda da hafif derecede brakisefal vardır. Yüzün bozukluğundna dolayı gözyaşı kanalları deforme olur ve buruna açılamayarak sürekli göz akıntılarına neden olur.

@Teo33 britishler romandan beri yoktur. Bu bir efsanedir şöyle ki; Romalılar Britanya topraklarını işgal ettiklerinde yanlarında birtakım kediler getirmişlerdir ve tabii ki bu Roma kedileri ingiliz vahşi kedileriyle çiftleşmişler ve British Shorthair kedisi ortaya çıkmıştır. En eski İngiliz kedi cinsi olmuştur... Bu tamamen bir yanlıştır.


Britishlerin İngiliz kedileriyle ne de roma kedileriyle alakası yoktur, İran kedisiden köken alırlar. Oldukçada yeni bir cinstir. Araştırmalar, İran ve diğer İran kedisi ırklarının, üreticiler tarafından doğal Batı Avrupa kedilerinden üretildiğini göstermektedir. Britishler İran kedilerine insanların müdalesi ile oluşturulmuştur.

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

üretim ırk kediler böyle ölene kadar o gözler akacak 2-3 yaşından sonra eklem hastalıkları başlayacak özellikle scotish ırklarda kirpikleri içe dönmeye başlayacak ciddi paralara satılan ticaret için üretilen bu tür kediler hep genetik hastalığa yatkın işin kötüsü de bu kediler bu genetik hastalıklar sebebi ile acı çekiyor

teo33
teo33

2523

@Bademli Ben de kadimliğine işaret ettim zaten.


"Britishler İran kedilerine insanların müdalesi ile oluşturulmuştur." demişsiniz, çok ilginç...


Kuzum siz kedilerin kendiliğinden evcilleştiğini mi sanıyorsunuz :)) Sahiplendiğin anda müdahelenin âlâsını yapmış oluyorsun.

@teo33 bazı insanlar kendiliğinden oluştuğunu sanıyor o yüzden öyle dedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 304 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81887 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR