Merhaba :)

minnakkediler
minnakkediler

2884 Puan

Hayatımda ilk defa kedi sahipleneceğim çok mutluyum nereden sahiplenebilirim söyleyebilir misiniz sırasıyla?

8 CEVAP

yasement
yasement

119858

Sokaktan

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Goupe bazı konularda katılmıyorum. Sokaktaki kediler genelde travmalı olur ama sokaktan sahiplenmediğiniz kedilerde travmalı olabilir ve travma geçebilen veya etkileri azaltılabilen bir şey.
Şuan evimde iki kedi bakıyorum. Biri iran kedisi,eski sahibinden sahiplendim. Diğerini sokakta perişan bir hâldeyken buldum ve ikiside travmalı.
İran kedim yavruyken şiddet ve görmüş ve çenesi kırılıp müdahale edilmediği için yanlış kaynamış. Sahiplendiğimde 8 aylıktı ve travmalı olduğunu bilmiyordum.Her şeyden korkan bir kediydi ve bize alışması 3 ay sürdü. Travma etkileri sevgi ve ilgiyle oldukça azaldı.
Sokakta bulduğum küçük kızım diğer kedilerin saldırısına uğramış,vücudunda yaralar oluşmuş ve annesiz kalmış bir yavru. Onu ilk yakaladığımda beni öyle bir ısırdı ki bırakmak zorunda kaldım.4,5-5 saat boyunca peşinde koştum. Çok koktuğu için yakalama izin vermiyordu. Yakaladıktan sonra 40-45 dakika sonra sevmeme izin verdi.İnanılmaz sevgi dolu,kucak kedisi bir kedi.Travma yaşamış olmasına rağmen aşırı tepki göstermiyor. Sadece ses olunca uyanıp bakıyor.
Yani kısacası sokaktan veya ev ortamından sahiplenseniz de travmalı olabilir ve travma aşırı derecede şiddetli değilse çözülmeyecek bir şey değil.
İçinizi ısıtan,zor durumda olan herhangi bir kediyi sahiplenin bence

Goupe
Goupe

114799

Tabiki sokak kedisi. Genel olarak çoğu sokak kedisi beyinsiz , sorumsuz , ilgisiz ebeveynlerin çocukları tarafından orası burasından tutup fırlatılarak, tekme atılarak şiddete maruz kalırlar. O yüzden ilk tecrübeniz olduğu için şiddet görmüş kediler size uygun olmayacaktır. Çok tatlılardır alışınca sevdirirler fakat dediğim gibi bu şekilde başlarsanız çok zorlanırsınız gibime geliyor. Eğer şiddete maruz görmemiş insanlara yakınlaşan bir kedi görürseniz hemen alın derim :) Eve almadan önce hazırlığını yapmanız lazım eve geldiğinde anne sen tutta kumunu koyayım yapmayın. Odanızın bir kenarına ( ben balkonun kapısının önüne doğru koydum) kumunu koyun. Sonra başka bir kenarına (kumla mama yakın olmasın) güzel bir kuru mama hazırlayın. Kediyi ne zaman bulacağınız belli olmaz :D Kedi eve geldiğinde patilerini kuma sürtün sonra bırakın kaçsın saklansız birkaç saate saklandığı yerden çıkıp evi keşife başlar. Neyse fazla sıkmadan bitireyim. Birçok konuda yardıma ihtiyacınız olacağı için (acil/sıradan) bir hayvanseverin telefon numarasını almak olabilir. Forum geç kalabiliyor ve her hayvansever olmaz. Saygılı ve terbiyeli olsun.
İyi günler :))

oztasilares
oztasilares

3870

barınak, sitelerde ki ilanlar sadece bu tarz siteler değil facebook instagram gibi hesaplardan da bi çok paylaşım yapan kişiler var

TarcinBey
TarcinBey

13649

INSTAGRAM DA BI SAYFA VAR @kedi_sahiplendirme. Bende kedimi ordan sahiplendim. Geneli sokak hayvanı ve vicdanlı insanlarin alıp bakıp geçici yuvalik yaptığı kediler veya sokağa atılacak kediler

Gamzeakann
Gamzeakann

2972

Instagram hesabınız varsa yeni yuva1yuva sitesi var güvenilir iyi bir sayfa öneririm onun dışında barınak da zor durum da olan kedilerden de sahiplene bilirsiniz

Goupe
Goupe

114799

@dollfacepersian herkes sizin gibi sabırlı olmayabilir. Ben ilk kedisi olacağı için zorlanır diye düşünmüştüm ama haklısınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 785 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR