Köpek Bakmak Zor Mu?

Phoenix3
Phoenix3

18333 Puan

Merhaba uzun zamandır köpek sahiplenmek istiyorum. Bir iki sene içerisinde uygun ortam oluşma ve köpek sahiplenme ihtimalim var. Evde/bahçede köpek besleme deneyimleri olanlardan tavsiye almak istedim :)

8 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

arkadaşlarımın deneyimi ve kendi gözlemlerimle söyliyim öncelikle. sabah-bazen öğlen-akşam gezdirmesi zorunlu hayvanlar. asla evde yalnız kalamıyorlar kediler gibi. akşamları arkadaşlarınızla eğlenmeye çıkacaksanız 2-3 kere düşünmeniz ve arkadaşlarınızı ekmeniz gerekiyor çünkü köpeğinizin çiş saati var :D onun dışında maması kedilere göre daha az süre gidecektir mama masrafı daha çok olur. eğitmeniz gerekir bazı sınırlarını bilmesi gerekir yanlış bir şey yaparsanız düzeltmesi daha zor olur. her gezdirme sonrası bir pati temizliği de mevcut :D koku yapmaması için köpeğinizin bakımıyla ilgilenmeniz gerekiyor. köpek koku yapmaz dense de iyi bakılmazsa yapar maalesef. ayrıca bahçeli evde köpek bakarken unutmayın ki o köpek bahçede kalmayacak :D ya kıyamayıp eve alacaksınız ya da güvenmediğiniz için sokaktaki insanlara o zaman eve alacaksınız. bir sürü insanın köpeği bahçeden kaçırılıyor. ayrıca köpekler genelde bahçeye tuvaletini de yapmıyor. arkadaşımın köpeği bahçesini ev olarak kabul ettiği için bahçeye ne çişini ne de kakasını yapıyor. köpeğiniz küçük ırk dahi olsa tuvaleti için dışarı çıkarmalısınız eve yapması köpek için kötü. hep çiş üzerinden gittim ama en önemli konulardan biri bu bence. ama iyi yanları yok mu tabiki çok fazla.
tatile giderken yanınızda götürürsünüz. yapma dersiniz yapmaz. oyun oynamaya genelde heveslilerdir. dışarda yanınızda götürüp piknik vs yaparsınız. bunlar genelde kedi ile yapılmayan şeyler. o yüzden insanın canı köpek çekmiyor da değil :D o yüzden bu 1-2 sene içinde iyice araştırma yapmanızı öneriyorum. köpek koleji diye bir kanal var youtubeda. türk sezar benim için (köpeklere fısıldayan adamın türk hali) bir çok bilgiye erişebilirsiniz. ben en basit görünen ama en zor kısımlarını anlattım size. çiş :D

simbakedi
simbakedi

136205

eğer ailenizden size destek olan varsa bence hiç düşünmeyin. ben sandım ki tek bakacaksınız :D masraflarını karşılayabilirseniz bir köpeği daha kurtarmak en iyisi. barınaklarda onlarca cins köpek var yavrusuna dünya para verilen. oralarda kalacaklarına sizin yanınızda olmaları daha iyi.

zibityus
zibityus

11845

kral köpek ailesini keşfetmediyseniz bi göz atmalısınız. hatta kendileriyle iletişime geçip bu soruyu da onlara sormalısınız

blue_hpood
blue_hpood

128183

kesinlikle göz önünde bulundurmanız gereken şartlar var, tüm koşullardan emin olmalısınız. kka’yı tavsiye ederim.

Ben de çok tedirgindim Paris gelmeden önce hatta birkaç sene öncesine kadar köpeklerden çok korkuyordum ama iyi ki bizimle diyorum şuan... Bakımı zor mu dersen yavru köpek sahiplenirsen başlarda biraz zor oluyor tuvalet eğitimi, uykudan uyanıp ağlaması gibi şeyler olabiliyor ilk zamanlarda ama 1-2 ay gibi bir sürede herşey bir anda rutine oturuyor. Bu arada ben evde bakıyorum bahçede nasıl olur bilmiyorum, evde olunca gece ağlamalarında biz odaya aldık çözüldü ama şuan kendi odasında uyuyor.

puglife
puglife

1879

Evimde bakıyorum köpeğime. 6 aylıkken geldi, yakında 7 aylık olacak ve 2 hafta içinde tuvalet eğitimini aldı. Balkona yapıyor tuvaletini, nadiren kaçırma durumları oluyor ki bunu da mazur görmek gerek. Onun haricinde öyle çok sık, aşırıya kaçan bir havlaması olduğunu da hiç duymadım. Apartmanda besleyecekseniz mutlaka ev yaşamına uygun olması da lazım. Bahçeli, bahçesiz farketmez insanları rahatsız edecek şekilde havlamaması için eğitmek lazım. Fikrimce, eğer bahçeli eviniz varsa daha büyük ya da orta boyutlu ırklara bakabilirsiniz. Her ırkın özellikleri farklı oluyor, araştırmak gerek.

Phoenix3
Phoenix3

18333

@simbakedi Valla tam aradığım gibi bir cevap olmuş iyisiyle kötüsüyle :D Açıkçası biraz gözüm korkmadı değil. Küçükken bahçede av köpeklerimiz olurdu tek ordan aşinalığım var onun için bahçeli bir eve geçebilirsek o zaman Doberman/Rottweiler düşünüyoruz. Babamın köpek tecrübesi çok olduğu için yardımcı olabilir :)

Phoenix3
Phoenix3

18333

Ve yine çocukluğundan beri bahçede baktığı için o da evde beslemeye pek sıcak bakmıyor bide asi bir kedimiz olunca :D onun için daha çok bahçede besleyenlerden yanıt bekliyorum. Özellikle bahçede Doberman / Rottweiler besleyen varsa deneyimlerinizi bekliyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 500 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81364 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR