Kedimiz Sürekli Kusuyor

mmtkrc
mmtkrc

250 Puan

Merhaba arkadaşlar,
Minik dostumuz yaklaşık 1,5 aydır bizde. 10.günden itibaren kusmaya başladı. Bazı kusmuklarında kanlar mevcuttu. İlk veterinere götürdüğümüzde kan tahlilleri yapıldı; ateş ve enfeksiyon değeri yüksek çıktı. Daha sonra iğne tedavisine başladık. 4 gün hiçbir problem olmamasına rağmen 4.gününden sonra yine kusmaya ve kanlı ishal yapmaya başladı. Hatta bu seferkinde evin bir bölgesine ishal olarak kakasını yapmıştı. Veterinerimiz viral hastalığının olup olmadığını anlamak için testleri yaptı ve bu testler negatif çıktı. 3-4 gün veteriner gözetiminde klinikte kaldı. Veteriner tedavi sırasında Royal Canin gastrointestinal mamayı kullandı. Eve geldiğimizin 2.günü yine kusma ve kan kusma problemi devam etti. Evde Proplan mama kullanıyoruz ve veterinerimiz %50 %50 gastrointestinal ile karıştırabileceğimizi söylemişti. Biz mamadan şüphelenmeye başladık. Miniğimize Proplan dokunuyor olabilir mi acaba? Daha önce başına böyle bir şey gelmiş olan ve çözen var mı acaba desteklerinizi bekliyoruz.


4 CEVAP

psabrk
psabrk

116634

Kan kusuyor diyorsunuz bence siz daha fazla vakit kaybetmeden başka bir veterinere gidin.
Kan kusmanın bir çok nedeni var ve bunu sadece mamaya bağlayamayız.
Zehirlenme, iç kanama,tümör,ülser gibi bir çok şey buna nedende oluyor olabilir Allah korusun herhangi kötü bir şey çıkmaz inşallah.
Ama dediğim gibi başka güvenilir veterinerede götürmenizi öneririm.

Rapisa
Rapisa

13115

Merhaba geçmiş olsun. Kanlı kusma gibi bir problem yaşamadım fakat sık sık kusan bir kedim, öğürüyordu sürekli ve ben düzenli olarak tüy yumağı için malt macunu kullanmam gerektiğini bilmiyordum kullanınca zamanla öğürmesi ve kusması düzeldi. Eğer zaten maltt macunu kullanıyorsanız bence de farklı bir veterinere götürün okuduğum kadarıyla sık sık kusma ciddi bir hastalık belirtisi.

Senacesur
Senacesur

1463

@Rapisa 1 bucuk aylik kedi nasil malt macun yesin ki kan kusuyor ishal yapiyor diyor. Kesinlikle baska veteriner arastirmasi yapmalisin acilen baska veterinere goturmelisin. Bunlar normal seyler degil cunku yazik daha 1 bucuk aylik. Kan kusmak kanli ishal parazitlerle de alakali olabilir cok fazla nedeni olabilir. Veterinere goturmussun ama parazit icin ne kullaniyor mesela. Cunku her ilac her parazite etki etmeyebiliyor. Onun disinda sadece kuru mama mi yediriyosun tedavi gorup de baska bi ilac kullaniyor mu? Vitamin gibi. Bunlar onemli seyler ve cok fazla hastaligin sonucu olabilecek seyler. Vakit kaybetmeden baska veterinere git

mmtkrc
mmtkrc

250

Malt macunu yemediği için veremedik. Veterinerimiz vitamin, mide bulantısı ve ishali için iğneler yapmıştı. Eve geldiğimizde biz Proplan mamamızı Royal Canin Gastrointestinal mama ile %50 %50 karıştırdık. Mamayı yedikten sonra tekrar kusmaya başladı. İshali için Flagyl şurup, kusması için de Metpamid şurup kullanıyoruz. Mamayı 2 gündür tamamen Royal Canin gastrointestinal mamaya döndük ve kusması, ishali kesildi. Zaten koronavirüs, lösemi ve diğer viral hastalık testleri de negatif çıkmıştı. Hareketlerinde ve yemesinde de bir problem yok. Şimdilik izliyoruz durumunu tekrarlarsa dediğiniz gibi farklı bir veterinere göstereceğim. Bu arada gimcat vitamini ve maltı mamasına katıp versek mi acaba, hassas diye kararsız kaldım. İlginiz için teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 307 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR