Önemli

Ceren_pars
Ceren_pars

3958 Puan

Kedim 7. Kattan düştü 5 gün önce. İç kanaması için tedavisi bitti ve bugun sol ön ve sol arka bacağından ameliyat oldu kırıklar için. 21 gün taşıma çantasında kalması gerektiğini söylediler. Böyle bir durumla karsılaşan var mı ve bu süreçte neler yaptınız ?

10 CEVAP

Afedersiniz ama sahiplenerek kediye iyilik mi yapmışsınız kötülük mü bilemedim!

Ceren_pars
Ceren_pars

3958

Olayın nasıl geliştiğini bilmeden yargılamak.. ki yargılamak sizin haddiniz değil. İnsan yavrusunun bile başına neler geliyor. Ki bilemezsiniz 1 yışdır bakıyorum ve ben bu kediyi belkide ölümden kurtardım. Lütfen hayvana bilinçli olarak zarar verenlere çıkışın :) bunca üzüntüm içinde sizle uğraşmayım. Böyle de laflar etmeyin Allah korusun sizinde miniğinize bir şey olursa aynı cevabı almak istemezsiniz. İyi akşamlar

Olay sizinleyken olmuşsa önlem almamışsınız bunun bilinecek bir yanı yok. Sizinle olmamışsa bu sözlerim bu sorumsuzluğu yapanlara gelsin . Ve ayrıca Eğer bir hayvanın hayatı söz konusuysa hayvanlar mal olmadığı için yargılamak benim haddime olur kusura bakmayın.

BerenZ
BerenZ

103523

Kedi 7.kattan düşmüş ve 1 yıldır bakıyorum demişsiniz. Peki sadece soruyorum kedilerin düşmesi sık yaşanan bir olayken, bunca zaman pencere ve balkona tedbir almak hiç mi aklınıza gelmedi? Yanlış anlamayın kendimde 2 yıldır kedi sahibi olduğum için evladımı asla düşürmem çünkü evde olayım olmayım tedbirlerimi aldım. Bu tedbirsiz yaşayanlar neyi amaçlıyor anlamıyorum 9 canlı olup olmadıklarını mı? Kedi ölmekten beter olmuş Ebru hanım haklı, bunları okuyor olmak bizi hem üzüyor hem de öfkelendiriyor haliyle.

Senacesur
Senacesur

1463

Acil bir konu icin soru sorulmus ve insanlarin tek yaptigi yargilamak olmus. Twitter da bi hayvan sahibi kedisi dusen baska bir hayvan sahibini cok elestirmisti. Bunun uzerine kendi kedisi dusmustu. Bu tur durumlarin nereden ne zaman gelecegini bilemiyosunuz ya. Gercekten insan yavrusunun da cok fazla basina bir sey gelebiliyor. Bazen ne kadar dikkat edersen et boyle sonuclar ortaya cikabiliyor. Cok gecmis olsun umarim en kisa zamanda sagligina kavusur

Ceren_pars
Ceren_pars

3958

Kedimi götürmediğim veteriner kalmadı zaten. 4000 tl sırf ameliyat masrafı oldu diğerlerini saymıyorum bile. 3.katta oturuyoduk bu eve yeni taşındık. Ve pimapen yaptırcaktık, camlar tahta ve her pencere kapalıydı. Kedim pencereyi açmayı nasıl başardı bilmiyorum. Zaten hiçbir şekilde bulunduğu ortamın penceresi açık olmazdı. Ve inanın ne kadar iyi baktığımı tahmin edemezsiniz şehir dışından geldim tüm pencereleri kontrol ettim yatağıma geçtim ve aniden babam bağırdı pars pencereyi açmış diye. Emin olun kendimden çok düşünüyorum. Ve bu kadar ön yargılı olmayın ne yalandı ne bitti bilemezsiniz. Bu süreçte ne kadar kapı çaldığımı nelerle mücadele ettiğimi bilemezsiniz.

Orayı kaçırmışım olay sizinle olmuş evet ben de ölümden kurtardım deyince kediyi düştükten sahiplendiniz sandım. O zaman bütün sözlerimi üzerinize alinabilirsiniz. Ölümden kurtarıp ölüme atmak marifet gibi anlatılmaz. Kediyi sahipleniyosaniz hangi önlemleri almanız gerektiğini bileceksiniz. 7. Kat için de çok düşünmeye gerek yok ne yapılması gerektiğiyle ilgili. Ben de çok üzüldüm kediye neler yaşıyor yavrum.

Ceren_pars
Ceren_pars

3958

Çok teşekkür ederim sena hanım. Sizin gibi düşünen insanlara hasret kaldık

Phoenix3
Phoenix3

18389

Tedbirlerini almış, kedisinin huyunu biliyor ve balkona vs çıkıyorsa kontrol ediyordur diye düşünüyorum. Böyleyse aniden gelişmiş bir olay olabilir. Kötü ama şans işte insan bebeklerine de olabiliyor dediği gibi. Kedisine önem vermeseydi bu kadar masrafla vs ile uğraşmazdı zaten. Çok geçmiş olsun öncelikle, iyileştiği zaman daha dikkatli ve tedbirli olursunuz diye düşünüyorum. Böyle bir durum yaşamadık hiç çok şükür ki ama veteriner ne diyorsa aynen öyle yapın bir sorun hissedersiniz direk veterinerle konuşun ya da götürün onunla ilgilenin manasına suyuna dikkat edin ve bolca sevgi gösterin bir an önce iyileşir umarım :)

Masalkusu
Masalkusu

104112

Sizin ne kadar mücadeleye girdiğiniz önemli değil bu göreviniz sonuçta önemli olan kedinin yaşadıkları. Sürekli kedim düştü soruları açılıyor burada, bunları okuyup da tedbir almayan evinde koruma teli olmayan herkes tabi ki olumlu güzel cevaplar yazar. Ne de olsa yarın bir gün aynı soruyu onlar da açacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 406 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR