Bitmeyen Kızgınlık Dönemi

tdeedt
tdeedt

169 Puan

Kedim 5. ayına girecek hâla kızanlık döneminde. Dışarılara kaçıyor, camda tehlikeli tehlikeli yuvarlanıyor ve her yere işiyor. Üstelik ilk kızanlığında dışarı saldık bir gün ve beklediğimiz gibi geldi eve. Çok şükür iki tane sevimli yavrusunu getirdi dünyaya. Ve getirdikten 1 hafta bile olmamıştı kızanlık dönemine girdi. İşte şuan 5. ayına girecek. Bu nasıl biter? Kızan iken madem kısırlaştırılmıyor. Bu hayvan nasıl kısırlaştırılacak? Nasıl geçecek? Evdeki herkesin hayvanseverliği bitti. Soğuduk artık. Bırakamıyoruz ki bırakmayız da. Ama bu böyle gitmez bağırmadığı gece yok. Hâla böğürüyor. Gerçekten bir çözüme ihtiyacımız var.

5 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

öncelikle bir veterinerle görüşmelisiniz ama yaptığınız saçmalığın haddi hesabı yok. kedi kızgınlıkta diye dışarı bırakmak nedir? bir de 2 tane yavru dünyaya getirmiş falan diyorsunuz. dua edin kedinizin tek sorunu kızgınlık olsun şu an sadece. çiftleştiği erkek kedinin ne kadar sağlıklı olduğunu biliyorsunuz? hiç. ciddi bir hastalık kapmış olabilir ve ileriki yıllarda ortaya çıkabilir. yavrulara da aktarmış olabilir. dua edin sadece şu an sorunu kızgınlıktır. veterinerle görüşün.
ayrıca kediniz camlarda tehlikeli hareket yapıyorsa kedi sinekliği ya da file taktırmak zorundasınız. kaçmaya çalışıyorsa daha dikkatli kapıyı açıp kapamalısınız. başka bir zaman burada kedim x kattan düştü diye başlık açmak istemiyorsanız (ki biz hiç görmek istemiyoruz) bunları yapın.

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

Her şeye çözüm var da cahilliğe yok. Ya bilmemek ayıp değil de sizin yaptığınıza söylenecek şey yok kimseye hakaret etmek istemem. 5 aylık kediyi hastalık kapmasından korkmadan salmışsınız sokağa bir de çiftleşmesine izin vermişsiniz.5 aylık kedi doğurur mu akıl mantık alır mı bunu. Ama sokaktakiler doğuruyor demeyin sokakta ki çoğu can yaşını göremeden ölüyor!!!! Cam da tehlikeli yuvarlanıyormuş kedi bu camı açarsanız çıkar da atlar da. Siz kısırlaştırmak için veteriner aramayın siz kedinizi ölümden kurtaracak bir veteriner arayın ya da hayvanı sizin ellerinizden kurtaracak birisini.

sugartgecat
sugartgecat

13112

erkek kedilerin kızgınlıgı bitmez ki hele ki daha önce ciftlestiyse

Tam olarak söylemek istediğim şeyleri @simbakedi söylemiş zaten

Merve203
Merve203

2589

Arkadaslar yukarda soylenmesi gerekenleri soylemis. Onlari tekrsr yazmiyorum. Sorunuzun cevabina gelecek olursak alti aylikken kisirlastirma yapiliyor erkek kedilerde diye biliyorum. Zorunluluk hallerinde kizginlik baskilayici bir ilac var ve ardindan kisirlastirma yapiliyor. Fakat bu ilaci her zaman degil ZORUNLU hallerde, kullaniliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 246 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR