Kedim İle Yolculuk

emellkya
emellkya

1091 Puan

Arkadaşlar merhabaa, şehir değişikliği yapacağım Antalya’dan Ankara’ya kendi aracımızla gideceğiz. Kedimi de götüreceğim tecrübelerinizi paylaşır mısınız, yapılması ve yapılmaması gereken neler var yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederiiiim

6 CEVAP

Summer2510
Summer2510

964

Kutusundan salarsınız o kendi arabada dolaşır sorun çıkarmaz gitmeden çişini yaptırın arabada çok miyavlarsa durup su içirin,mama yedirin,tuvalete götürün ekstra bir şey yok.Kediler yolculuklarda çok strese giriyor nefes alış hızları hızlanıyor falan onların hepsi geçici eğer olursa endişelenmenize gerek yok iyi yolculuklar dilerim

Sutlaccigim
Sutlaccigim

234

Kum kabini arkaya koyun,bizimki ajite olmuştu veterinerin verdiği anestezi jelinden ve kutusuna yapmıştı yazık yavrum. sanırım sersemledigi için de çok korktu,çok tüy döktü.

Öncelikle siz hiç stres olmayın. Biz o kadar uzun bir yolculuk yapmadım kedimizle ama biz normalde kedimizi kutusuna koyduğumuzda sadece veterinere gidiyoruz o yüzden ilk 10 dakika felan miyavladı o da veteriner korkusundan dolayı oldu sonrasında ise alıştı ama bir süre sonra sıkılınca kutusunu açmamızı istedi ama o da olmazdı sonuçta şöforün dikkatini dağıtabilir o yüzden(bizim yolculuğumuz 2 saat sürdü; kum kabı, mama, su hiç birşey önüne koymadık ve hiç sıkıntı çekmedik)

Yazmayı unutmuşum zaten kediler 1 hafta aç ve susuz dayanabiliyorlar ve 5 gün felan tuvaletlerini tutabiliyorlar

dezgicavus
dezgicavus

15653

Tasması varsa tasma ile hem onu hemde şoför ile kendiniz güvende tutarak bakstan çıkartabilirsiniz. Üzerinde yatmayı sevdiği bir şeyi yanınıza alabilirsiniz. Başlarda titreyebilir, ateşi bile çıkabilir bir miktar stresten alışacaktır sakin kalın. Eğer tasma yoksa bakstan çıkarmayın hareket halindeyken, sizi ve onu riske atmayın. Kum kabını yanınıza tutabilirsiniz yer varsa, yoksa mola verince yanına koyabilirsiniz, belki yapar. Benim ki 8 saat yapmamıştı. Yola çıkmadan en az 5 saat önce mama ve su vermeyin kusma ihtmaline karşı. Yolda zaten isterse bolca miyavlar. Benim kedim ilk yolculukta yemedi ama ikincide daha yolun başında istedi. Baksın içine çiş pedi almanızı tavsiye ederim mutlaka. Sakinleştirici sedatif jeller ters etki yaratabilir, ajite olabiliyorlar arkadaşın dediği gibi. Daha çok sorun çıkarttıkları bile oluyor. Yolculuk öncesi araba ile biraz dolaşıp durumu test edebilirsiniz. Ek olarak sedatif jeller daha önce kullanılmadıysa yan etki gösterirse yolda sorun olabilir, veterinerinize danışın mutlaka. Benim veterinerim önermedi mesela.

dezgicavus
dezgicavus

15653

Ek olarak yolculuğun başlarında radyo gibi ona göre ek gürültü olacak durumlarda uzak durun. Mümkün olduğunca az ses ile ortama alışsın,. Alışınca müzik vs açın :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 265 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.346 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR