Çiftleşme Sorunları

UmutYILMAZ
UmutYILMAZ

189 Puan

Merhaba ben bir Scottish Fold cinsi bir kedi sahiplenmek istiyorum fakat eklem sorunları olduğunu duydum bir kaç sorum olucak British Shorthair + Scottish Fold çiftleşmesi bir kedinin kesinlikle eklem yolu rahatsızlığı olacak diye bir kayde var mıdır acaba ?

14 CEVAP

NazKai
NazKai

1034

SOKAKTA YARDIMA İHTAÇ BİR SÜRÜ HAYVAN VARKEN PARA İLE ALMAYIN YAZIK GÜNAH

"dik kulaklı bir kedi ile çiftleşirse sağlık sorunu yaşamıyacaktır" diyenlere kimle çiftleşirse çiftleşsin kırık kulaklı ise hastadır, dominant Fd genini taşıyordu.


Sfenks × scottish fold çiftleştirmesinden olup fold ebeveynlerini tarafından Fd genini alıp doğmuş bir kırkı kulaklı kedi 👇
https://www.instagram.com/p/BREoXIDgp1z/?utm_medium=copy_link


https://www.instagram.com/p/1ani3op582/?utm_medium=copy_link

yalkuzak
yalkuzak

13555

saf kan brittish bulmanız zor, kediniz scottish fold ya da scottish straighttir. ve evet bu kedilerin geninde hastalık her zaman ve her zaman olacaktır. yeni sahipleneceksiniz, cins kedi de bakan biri olarak cins kedi sahiplenmenizi önermem. çiftleştirme gibi bir düşünceniz olmadığını varsayarak söylüyorum. alenen hastalık yaşamasalar da çorları bitmiyor.

Evet kesinlikle eklem rahatsızlığından muzdarip oluyorlar. Kırık kulaklı tüm kediler eklem rahatsızlığından muzdariptir bunu en büyük kanıtı kulaklarıdır. Kulaklarının kıvrık olması eklem rahatsızlığının göstergesidir.


Veteriner hekim Bahar Gün Akın'ın konuşmasını dinleyin isterseniz;
https://youtu.be/eUbAIDxOaM0


Başka bir veteriner hekimler;
https://youtu.be/BfQ8Ad2e2s0


https://youtu.be/8ZvIpZMyj8s

Elinizde internet var, küçük bir araştırma ile scottish foldların(kırık kulaklıların) hasta olup olmadığını öğrenen bilirsiniz. Kulaklarının şekli başlı başına anormal, hepsinde farklı seviyede ilerliyor. Daha fazla British Shorthair + Scottish Fold çiftleştirin kırık kulaklı kediler üretmeyin.
Kaynak istiyorsanız buyurun;
https://icatcare.org/advice/scottish-fold-disease-osteochondrodysplasia/


https://kb.rspca.org.au/knowledge-base/what-are-the-health-problems-with-scottish-fold-cats/


Ayrıca arştırdığınızda bu kedilerin bir çok ülkede hastalıklarından dolayı yasaklandığını görüceksiniz, hatta sadece ülkelerde değil hastalıklarından dolayı bazı kedi federasyonlarında bile yasaklandığını görüceksiniz. Sağlıklı olma olasılıkları daha yüksek olsa koca koca ülkeler, para kaynağı olarak gören kedi federasyonları neden yasaklasın?

@mecasper bunu söylerken ki kaynağınız nedir🤦‍♀️ bunca veteriner hekim, akademik çalışmalara ve makaleler varken ortada kanıt varken "dik kulaklı bir kedi ile çiftleşirse sağlık sorunu yaşamıyacaktır" nasıl diyorsunuz? Benim kedim Elizabeth seceleli british shorthair x scottish fold yavrusu ve eklem rahatsızlığı var. Evet kabul etmek zor ama bu hayvanlar hasta. Çok araştırdım, tedavide aradım ama yok. Hastalar ve tedaviside yok.

sultansbutler
sultansbutler

12552

evet scottish fold olduğu sürece hastadırlar. kulakların dik olması da fark etmez British shorthair diye satılan kedilerin çoğu da scottish straightdir. ssler de eklem hastalığı genini taşır. cins kedi sahiplenmek istiyorsanız safkan bir British shorthair ya da başka bir ırk alın derim. ss ve sf larda eklem hastalığı var. tabiki cins olmayan bir kediyi sahiplenme seçeneğiniz de hâlâ duruyor.

Zehranazz
Zehranazz

114269

İlla olacak diye birsey yok ama diğer cinslere göre olma ihtimali fazla

Merhaba bizde scotish sahiplenicektik eklem sorunları olabileceği için straight sahiplendik ilk veterinerlerine bi hafta önce gittiler 2
.5 aylık oldular ve british çıktı cinsi büyük ihtimal british ve scottish çiftleşmiştir bi problem yok sadece beyaz kedinin kulakları duymuyor o da beyaz kedilerin çok görülen problemiymiş başka hić bi sorun yok

Siyammm
Siyammm

120334

Scottish straight sahiplenince hasta olmayacağını mı düşünüyorsunuz? Mavi gözlü anneyle kahverengi gözlu babanin mavi gözlü çocuğu oluyorda. Anne yada babasi british olunca sağlıklımı olucak sanıyorsunuz? Sırf kulağı bükük tatlı diye alırsınïz 5-6 yaşındayken kediniz rahatsızlanır veteriner kapısından ayrılamaz olursanïz keşke almasaydım dersiniz benden söylemesi.

mrcasper
mrcasper

13636

Scottish foldlar sağlıklı bir ırktır eğer dik kulaklı bir kedi ile çiftleşirse sağlık sorunu yaşamıyacaktır

Scottish foldların hepsi hastadır. Kırık kulaklı oldukları için hastadırlar zaten. Kulakları şirin olabilir ama bu bir ırk özelliği değil. Bu bir hastalık belirtisidir. Kıkırdak yapıları bozuktur. Eklem güçlendirici gıdalarla kulağı nispeten düzleşen foldlar var. Acı çekmiyor gibi görünmeleri hasta olmadıkları anlamına gelmiyor. British bir kediyle çiftleştirdiniz diyelim, 5 yavru doğdu. En iyi ihtimal 3 tanesi hasta yani kırık kulaklı doğacak. Sürekli çekecekler bu ağrıyı. Hiç eklem ağrısı çektiniz mi bilmiyorum (ki umarım çekmezsiniz) daha zor bir şey yok. Ben birkaç gün dayanamadım, onlar her koştuklarında, her ayağa kalktıklarında bu ağrıyı yaşıyorlar. Bu yüzden kökleri kazınmalı, üretilmemeliler. Neden böyle bozuk bir geni yayasınız böyle bir durumda? Vebali çok çok büyük, lütfen yuvaya ihtiyacı olan bir can sahiplenin. İlle de cins olsun ben cins meraklısıyım diyorsanız da işini bilen, ne yaptığının farkında bir üğreticiden scottish fold dışında bir ırk satın alın.

Suzi online'ın veteriner hekim Yetka Direnç Anbar'la scottish foldlar üzerine yapmiş olduğu röportajıda okuyabilirsiniz;


https://www.suzionline.com/kedi-sagligi/scottish-fold-kediler-ve-tum-ozellikleri-bakimi/

Merto18
Merto18

615

bence en doğru ve güvenilir bilgiyi veteriner hekimler verir kendi veterinerinize bu durumla ilgili her şeyi sorabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 999 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR