French Bulldog Atopik Dermatit

dilaraeo
dilaraeo

195 Puan

Merhabalar, 1,5 yaşında beyaz French Bulldog bebeğim Badu 4 aylık olduğundan beri sınır tanımadan kaşınan atopik dermatit mağduru.
Denemediğim vitamin takviyesi, bitkisel tedavi, kortizon, convenia, gıdasal değişiklik, krem, sprey vs hiç bir şey kalmadı. Yaşam alanı değişikliği bile fayda etmediği gibi hiç bir veteriner de net tanı ve tedavi bulamıyor çünkü sebebini çözemiyorlar.
Badu 7/24 kaşınan ve yakalığını, kıyafetini çıkarttığım anda kendini paramparça eden mutsuz bir köpeğe dönüştü artık. Her gün yaraları ile ilgileniyorum ve bahsettiğim gibi yakalığı olmadan bir gün bile geçiremez halde :(
Şuan barf besleniyor tüm gıdaları denedik ve fayda etmediği için içimin en rahat olduğu beslenme biçimi şuan için bu.
Kendisine çörek otu, taze kemik suyu, karahindiba gibi takviyeler yapıldı fakat bu tarz denemeler bazen iyi gelse de max. 1 hafta sonra tekrar tüm süreç başa dönüyor ve aynı şekilde kaşıntı, yaraları başlıyor.
Hem benim hem de onun için aşırı yıpratıcı bir süreçteyiz ve 1 yıldan fazla zaman oldu. Maddi, manevi ne yapabiliyorsam yaptım ve yapmaya da devam ediyorum.


Lütfen benzer bir durum ile savaşmış kimse varsa bana ulaşsın her türlü tavsiyeye ihtiyacım var.


Şimdiden teşekkür ediyorum^^

14 CEVAP

Nisanyldzz
Nisanyldzz

517

Merhaba instagramda @gezginkuyruk hesabı var balmumundan yapılmış egzama, yara tarzı şeyler için bir kremi var. Orada tarif var isterseniz bir bakın, kendi de satışını yapıyor baya güzel yorum görmüştüm

Petinizin durumu psikolojik olabilir. Kesinlikle veterinerinize de danışarak Atarax kullanmayı deneyin. Atopik dermatit ile ilgili kaşınmalarını azaltacaktır en azından. Ama bahsettiğim ilaç mutlak suretle veteriner kontrolünde verilmeli ve dozlaması yapılmalı.

Veda vet kot boyoun
Kendi websitesinden içeriğini okuyun bir de cilt için olanı var vedanın ürünleri muhteşem
Bu ikisinden biri mutlaka çözecektir

alabalik32
alabalik32

13406

Benimde kedim aynı durumda. Sürekli kaşınıyor tikli gibi. Hergün ayrı bir yerini kızartıyor.
İlk mantar dendi. Sonra egzama şimdi alerji denemediğimiz ilaç sprey krem yakalık ameliyat kıyafeti kalmadı. Geçenlerde detaylı kanına bakıldı. Organlardan olmadığı anlaşıldı. Geriye Deterjan parfüm çamaşır suyu veya mamadan diyoruz. Bu arada somonlu mamayı bıraktık tavukluya geçtik. Geçmezse tahılsız mama deniyeceğiz bakalım.

tsunade
tsunade

250

Merhaba, aynı sorun benim köpeğimde de var. İlk egzama dendi, sonra mantar dendi, akabinde stres dendi, Dermatit aşısı oldu x2 ve hiç geçmedi. Maddi ve manevi çöktüm. En son veteriner ‘advance veterinary diets, atopic mini’ kullanın dedi. 20 gün oldu kullanalı ve kaşıntısı %80 azaldı. Sizi çok iyi anlıyorum inanın. Başka da herhangi bir şey, ödül maması, ıslak mama dahil vermedim, kendimi tutuyorum.

dilaraeo
dilaraeo

195

Veda ürünlerini inceleyeceğim çok teşekkür ediyorum.


Hayvanlarda egzama sorununu çokça kez tecrübe ettim ve veterinerler her ne kadar bakıp direkt ay bu egzama dese de değil. Özellikle benim köpeğimdeki problem için geçerli bu çünkü yaraları tamamen kaşıntıya bağlı oluşuyor, cildin oluşturduğu bir şey yok o nedenle de artık veterinerlere güvenemiyorum herkes ezberden gidiyor ne yazıkki. Genel alerji testi yaptırmayı da çok düşündüm fakat korkunç fiyatlar ve garantisi de yok ne yazıkki testte çıkmayan milyonlarca farklı şeye alerjisi olabilir o yüzden o da net bir sonuç vermeyecek diye vazgeçmek durumunda kaldım:(


Ben ortam ile ilgili olmadığından da eminim çünkü yazın Bodrum'a geldiğimizde de aynı durum devam ediyor. Açık hava, sigara dumanı, halı vs gibi şeyler olmadığı halde. Ayrıca temizlik ürünü olarak kimyasal yerine hep beyaz sirke kullanıyorum. Kedilerdeki hassasiyete çok hakim değilim fakat balık iyi gelmiyorsa tahminimce tavuk da iyi gelmeyecektir deri rahatsızlığına diye düşünüyorum daha alerjen olduğu için.


Badu'da Advance hiç bir işe yaramadı malesef biz de kullandık :( ödül maması konusunda da kendisine küçük ırk arsızlığına kapılmaması için bebeklikten beri hiç sofradan yemek vs vermedim hatta ödül maması için de küçükken kendi mamasından kullanır ayrıca bir şey almazdım uzun zamandır barf dışında verdiğim tek şey ara ara salatalık oluyor.


Şuan Badu için atarax'a başladık 1 hafta yeni bitti henüz sabah akşam birer tablet alıyor ama hiç bir değişiklik yok yakalık ve kıyafetle takılmaya devam ediyor fakat bununla ilgili bir değişim olursa mutlaka buradan yazacağım.


Hepimizin bebelerine şifa bizlere de sabır ve güç diliyorum

Merhaba,
Benim de 2,5 yaşındaki fransız bulldog köpeğim 1 yılı aşkın süredir aynı durumda. Kaşıntı atakları geçiriyor ve önüne geçemiyorum. Tüyleri döküldü, kaşıdığı bölgelerde yaralar çıkıyor.. Birçok farklı veterinere götürdüm, hepsi farklı tedavi uyguladı ancak fayda etmedi. Kullanmadığımız ilaç ve takviye, denemediğim beslenme şekli, hipoalerjenik mamalar da dahil kullanmadığım mama da kalmadı. Bir çözüm bulabildiyseniz paylaşırsanız çok sevinirim. Gerçekten manevi ve maddi olarak çok yıpratıcı bir süreç, sizi çok iyi anlıyorum.. Umarım şifa bulabiliriz.

dilaraeo
dilaraeo

195

Çok çok teşekkür ediyorum hemen bakacağım.

dilaraeo
dilaraeo

195

Merhabalar, öneriniz için çok teşekkür ediyorum. Psikolojik olma ihtimalini çok düşünüyorum ve bu konuyu veterinerim ile paylaştığımda bana bitkisel içerikli Vetexpert'in kalmvet ilacını önermişti. En etkili ve güvenli olanının o olduğunu söyledi. En kısa süre içerisinde onu deneyeceğim çünkü Badu'nun cildi yara oluşturmuyor, yaraları kaşıntı sonucu oluşuyor sadece bu da bence sizin de söylediğiniz gibi psikolojik olma ihtimalini artırıyor.
Kullanmaya başladıktan sonra süreci tekrar buradan paylaşacağım.

Veda vet kot boyoun
Kendi websitesinden içeriğini okuyun bir de cilt için olanı var vedanın ürünleri muhteşem
Bu ikisinden biri mutlaka çözecektir

Ozcan34
Ozcan34

64

Öncelikle merhaba 1 yaşında oğlum Boyka da Badu ile tamamen aynı deneyime sahip 4 aydan itibaren kaşınmaya başladı hayvan hastanesinde Prof dermatolog dahil en az 12 veteriner ile çeşitli tedaviler ve yollar denedik dediğiniz gibi maddi ve manevi çok yorucu sizi iyi anlıyorum keşke bir çözüm yolu bulabilsem derken apoquelden memnun kaldım o ilacı kullanırken kaşınmıyor öneririm ama burda da problem aslında o ilaç 1 hafta tedavi için uzun süreli kullanımda çok zararlı olduğu söyleniyor elim kolum bağlı çözüm arıyorum umarım bir çözüm bulacağız

Gamzez
Gamzez

4

Merhabalar biz de kedimiz için aynı süreçlerden geçtik 1.5 2 yık boyunca vetler mamalar değişti durdu. Malesef alerjik bünyeli hayvanlarda her seye dönem dönem değişebiliyo kimi zaman çevresel kimi zaman gıdasal. O yüzden heh bulduk dediğimiz şey 2 hafta sonra değişebiliyo. Bizim yaptıgımız seyler ise liste olarak şu şekilde



  1. evde kesinlikle bitki yok, kedi çimi dahil

  2. çamasırlar rossman alerjik deterjanla yıkanıyor kesinlikle ymusatıcısız. Yumusatıcı hem kasıntı hem hapsurugunu arttırıyo

  3. kimyasal ve kokan herhangi bir yer temizleyici asla kullanmıyoruz, yalnızca su

  4. toza karsı da kimi zaman hassas oldugu için 2 günde 1 süpürge

  5. 8-9 çeşit mama değişiminin ardından en iyi gelen mama ( şuanlık :)) brit veteriner serisi dermotolojik maması oldu. İçeriği de güzel gerçekten bu tarz mamalara kıyasla.

  6. dıs parazitini olması gerekenden daha sık yapıyoruz çünkü pire ısırıklarına da cok daha hassas oluyo

  7. bizde alerji kasınma+ yumusak dıskı kimi zaman da yara seklinde ilerledi o yüzden somon yağı malt gibi yağ içerikli deri destekleyiciler hiç kullanmıyoruz

  8. kumu tozsuz kokusuz orgakity topaklanan kedi kumu, proline kullanırken cok hapsuruyordu
    Sonuc olarak vet vet dolasıp çaresizlikten delirince artık dünyada ne kadar alerji çeşidi varsa hepsine birden tedbir almaya calısıyoruz 😂😂 Umarım sizinki de bir an önce rahata kavusur, deri hastalıkları gerçekten inanılmaz sürindüren ve psikoloji bozan seyler. Yalnız değilsiniz elinizden geleni yaptıgınıza eminim kısa sirede iyileşecek insallah ❤️

blue_hpood
blue_hpood

128183

kendilerinin asıl işi bu değil fakat çok fazla köpekle iç içe bulundukları için belki yardımı dokunur diye yazıyorum: kral köpek ailesi. instagramdan ulaşabilirsiniz, kısa sürede dönüş yapıyorlar. bir bilgileri varsa paylaşacaklardır. geçmiş olsun.

mira-
mira-

4

instagram üzerinden @petkatserkan ile bir iletişime geçin derim. youtube petkat serkan alatürkiye yazıp izlemenizi öneririm, belki bir faydası dokunur. ben de bir evlat sahibiyim konunun takipçisi olucam.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1225 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR