Gençlik Aşısı Olan Kedim Çok Halsiz Ve Hızlı Nefes Alıyor

Ozgex
Ozgex

209 Puan

20 gün önce sahiplendiğim tahmini 2 aylık kedim bugün sabah gençlik aşısı oldu. Kedim çok halsiz neredeyse yürümekte zorlanıyor ve sürekli uyuyor ayrıca çok korkuyor. Öğleden sonra mamasını yedi ama akşam yemek istemedi iştahsızlık var. Ayrıca diğer günlere nazaran çok daha hızlı nefes alıyor açıkcası bundan dolayı biraz tedirgin oldum. Geçen hafta iç dış paraziti yapıldı onda da halsizdi fakat bugünkü kadar keyifsiz değil. İlk defa bir canlı sahiplendiğim için biraz korkularım var bu konu hakkında yapabileceğim bir şey var mı şu an?

4 CEVAP

Dobbyko
Dobbyko

13174

Eğer karma aşıysa dediğiniz bizde bugün 2. Sini olduk ve geldiğimizden beri uyuyor kedim bu çok normal. Dili dışarda nefes alıyorsa daha serin bir yere alın su içmesini sağlayın. Pati altlarını ve kulaklarının içini kontrol edin, normalden daha sıcaksa aşı ateş yapmıştır paniklemeyin. Bulunduğu ortamı serin tutmaya çalışın. Evde klima varsa kısa süreli düşük seviyede klimayı açın ama uzun sure klimaya maruz kalmasın. Üşütüp ishal olabilir. Klima yoksa da dediğim gibi serin ortama alın fayanslarda yatmayı seviyorlar mesela soğuk olduğu icin. Havalar çok sıcak biz bile mahvoluyoruz. Aşı olan bölgede hassasiyet olur dokunmayın. Kedinizi gözlemleyin 1 2 gün içerisinde saydığınız belirtiler geçmezse kliniğe götürün. Hekiminizin aşıdan sonra sizi olası yan etkilere karşı uyarması gerekiyordu.

psabrk
psabrk

116634

Karma aşıdan bahsediyorsunuz herhalde.
Karma aşıdan sonra halsizlik, sürekli uyku olabilir, isteksizlik yani yemek yememe olabilir.
Ateşi olabilir bunlar karşılanacak yan etkiler.Eğer veterineriniz açıksa hızlı nefes alıp vermesini sorabilirsiniz.
Stresten ve sıcaktanda öyle nefes alıp verebiliyorlar siz dikkatlice gözlemleyin eğer geçmezse veterinerinizi aramanızı öneririm.
Geçmiş olsun.

Ozgex
Ozgex

209

Merhaba veterinerimiz gençlik aşısı diyince bende o şekilde yazdım. İnternetten araştırdığım kadarıyla dediğiniz gibi karma aşı olarak geçiyormuş. Veteriner kapalı maalesef ama yarın da devam ederse aramayı düşünüyorum. Sıcakta durmuyor ama bende stresten olduğunu düşünüyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ozgex
Ozgex

209

Merhaba evet karma aşı oldu. Hayır dili dışarda değil adana da yaşadığımız için mecburen klimalı ortamda bulunuyor fakat direkt havanın gelmesini ve üşümesini engellemeye çalışıyorum üstünü örtüyorum öyle uyuyor. Maalesef veterinerimiz pek bilgilendirmedi. Ateş ve diğer bahsettikleriniz konusunda dikkat edeceğim. Teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 291 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR