Kedim Geceleri Bizi Defalarca Uyandırıyor

meowhun
meowhun

2565 Puan

Merhabalar, 5 aylık bir kedimiz var. Geceleri bizi 10 15 kez uyandırıyor. Miyavlıyor, kafamıza oturuyor, yalıyor, saçımızı çekiyor yani uyanmamak imkansız maalesef ki :) Fakat artık bu durum rahatsız edici olmaya başladı çünkü uyku kalitemiz çok düştü, gündüz işimize odaklanamıyoruz uykusuzluktan. Neler yapabiliriz? Gündüz öğlenden akşam 9'a kadar uyuyor genelde. O saatler içinde oyun oynamak ya da rahatsız edilmek istemiyor. Eğer rahatsız edilirse onu alamayacağımız koltuk altlarına vs kaçıyor. Kapıyı kapatmakta bir çözüm değil yatarken, koridorda bütün mahalleyi uyandıracak derecede çığlık atarcasına miyavlayıp kapıyı zorla açtırıyor. Kendi başına oyun kurabilen bir çocuk değil. Oyun oynamak istediğinde gündüzleri miyavlayarak yanımıza geliyor biz enerjisini atmasını sağlamaya çalışıyoruz ama nafile.. Evde zibilyon tane oyuncağı var çoğunun yüzüne bakmıyor. Çok dertliyiz bu konuda petlebi ailesi bize bir çözüm yolu gösterin lütfen.

10 CEVAP

Phoenix3
Phoenix3

18389

Bence gündüz iyice yorun, uykusundan uyandırıp oyun oynatın. Rahat vermeyin birkaç gün böyle yapın sonradan düzen oturur muhtemelen.

indovf
indovf

13426

Maalesef ki buradaki sorun belli. Öğlen uyuduğu için akşam enerjisini atmak istiyor. Akşam üstü uyanmasını sağlamalısınız. Alamayacağınız yerlere kaçsa da mamasını yaklaştırın o uyanır. Çok az yedirin ama o an. Oynayın bol bol(lazer ve kedi oltası harika. Siz yorulmazsınız ve o enerjisini atar). Uyuma zamanınız yaklaşınca ise mama yedirin o mayışmasını sağlar. En önemlisi ise bu düzenin saati aynı belli olmalı ki bünyesi zamanla alışsın. Bir kez alışınca kendi uyur gecelerk

Zehra2505
Zehra2505

2413

Bence daha küçük olduğu için ilgi istiyor ayrıca gündüz cok uyuyormuş yaramaz.
Benim kızımda gündüz uyuyor ama gecede yanimda benimle uyuyor benim sipa 2 yaşında:)
Zamanla düzelir gündüz dürtün sizde onu uyutmayin:)

blue_hpood
blue_hpood

128941

ona özel alanlar yaratın. balkonunuz varsa file kaplatın ve içersine kedi evi koyabilirsiniz. tırmanmayı seven bir kediyse duvara monte edilen tarza evler kullanabilirsiniz. kendiniz kedi ağacı yapabilirsiniz. youtube’dan izleyebilirsiniz:)

Phoenix3
Phoenix3

18389

Kendi kendine oynayabileceği oyuncaklar vardı diye biliyorum onlardan da alabilirsiniz. Siz yokken oynayarak enerji atabilir

Bence küçük olduğu için ilgi istiyor gündüz uyuyorsa gece uyumaz gündüz uyutmamaya çalışın yorun gece uyusun öyle alışır biraz devam ederseniz yada sizle aynı odada yatmasin özel bi yer hazırlayın

YagmurBecel
YagmurBecel

527

Durumunuz varsa 2. kediyi deneyebilirsiniz böylece bir oyun arkadaşı olur sizi de rahat bırakır geceleri :)



  1. kediyi sahiplendikten sonra sürekli evde bir koşturmaca durumu oldu ve bize hiç bulaşmıyorlar.
    Küçük kedimizde oyununu genelde büyük kediyi bunaltarak yapıyor. Uyumak için yanımıza geliyor sadece veya biz onu mıncıklamak için yakalıyoruz :)

meowhun
meowhun

2565

@Phoenix3 yanıtınız için teşekkürler, gündüz her zaman çok boş vaktimiz olmuyor fakat yormaya çalıştığımızda ilgisini çekmiyor, kaçıp saklanıyor gibi durumlar yaşadığımız için artık ne yapacağımızı şaşırdık. O uyandığında genelde akşam 9 gibi oluyor oyun oynuyoruz fakat o oyun ona yetmiyor sanırım. Çoğu kedi yemek yedikten sonra mayışıyormuş herhalde bizde durum tam tersi gündüz bir şey yemeyip gece yediği için daha da enerji geliyor bizimkine :)

meowhun
meowhun

2565

Teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için, evet kendi kendine oynayabileceği bir sürü oyuncağı var. Akşamları da lazer ve kedi oltasıyla oynatıyoruz mutlaka. Onunla futbol oynuyoruz top falan fırlatıyoruz enerjisini atmak için. Kedi evi almamıştık, oyuncaklı tırmalama tahtası vardı kedi evi alalım bir de belki ilgisini çeker. Koltuğun altına bugün bant yapıştırdım giremesin diye çalışma odasında yanımızda duruyor şimdilik uyumamasını sağlamaya çalışıyoruz. Tekrardan teşekkürler herkese :)

meowhun
meowhun

2565

@YagmurBecel ikinci kedi ben düşünüyorum ama eşim çok istemiyor maalesef..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 474 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.352 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR