Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhaba arkadaşlar . Bu ara kedim sürekli kızak hareketi yapıyor ve hiç yapmadığı bir şey olan halının üzerine kakasini bırakıyor. Bırakıyor diyorum cunku bildiğimiz gibi yapmıyor yanı kumuna yapıyor ama son kalan damlayı nasl oluyorsa hep halıda buluyoruz. Ya poposunu kaşımak icin yapıyor yada kakasinin bittiğini anlamıyor halıya bırakıyor kavrayamiyoruz . İlk yaptığında çok kızdım sonra internetten biraz araştırdım bilerek yapmıyordur yazıyordu bu ikinci kez bulduğumda kızmadım o yüzden . Aynı durumu yaşayan var mi az önce veterinerimizi aradım parazit olabilir dedi ama aşilari daha yeni sayılır .
Merhabalar Geçmiş olsun öncelikle kızak hareketini genel de popo anal kese etrafı iltihapla dolduğu için yapıyordur kaşıntısı ve ağrısı vardır o bölge de veterinere götürüp anal kese etrafını sıktırmanız lazım malesef huzursuz olduğu için o durumu yapıyor onunda elinde değil popo etrafını tam temizlemede yapamaz bu dönemler. Veterıner sıkınca iltihap gibi birşeyler çıkıyor o bölgeden az rahatlama sağlar crystalin sprey varsa sıkın o bölgeye.
Bu arada evimiz birinci katta camlarımız telli ama sürekli bir siyah kedi geliyor ve kedim onunla camdan telin arkasından kendince oynuyor ondan mikrop kapmış olabilir mi? Dediğim gibi ama kedimin aşılari tam
Veteriner sıktıktan sonra geçer mi peki neden oluşmuş olabilir bir fikriniz var mi ? Yeni mama değiştik royal canın kitten den n&d narlı mamaya .. mama sebebiyet vermiş midir ? Bu arada dediğiniz spreyden var hemen sikiyorum .
Yok hayır kabizlik yoktu . Dün veterinere götürdüm kendisi patlatmış sanırım anal keseyi çok uğraştı veteriner ama kendi patlatmış dedi . Yine iç dış parazit aşımızı yaptık bir ihtimal bu kızak hareketi parazit sebebiyle de olabiliyormuş cunku suan gayet sağlıklıyız 🙂 teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar icin 🤗
ondan sıkın günde 3 4 defa en azından daha fazla iltihaplanmasını önlemiş olursunuz. Sık temiz tutmaya çalışın veterıner sıkınca geçer birde antibiyotık yapar ama senede bir kere tekrarlıyormuş maleseff eğer steril tutarsanız o süre daha da uzamış olur. Benim dişi kedimde de aynı şikayetler var çünkü. Mama değişiminden olacağını düşünmüyorum kabız oldu mu son dönemler de ?
Kizak hareketi ic parazit ve onun verdigi kasintidan da olur.Dogru tedavi uygulanmis.Gecmis olsun..
Böyle bir durumu arkadaşımın kedisi yapıyordu. Veteriner iç parazitin olduğunu söyleyip aşıyo tekrarlamıştım. Ondan sonra bir kere daha yapmış ve bırakmıştı bu olayo
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.