Tekir Kedi İçin Tavsiye Verebilir Misiniz?

GC
GC

289 Puan

Anket

Evet, içeriğinde şeker bulunmayan yaş mamalar tercih edilmelidir.
(24 oy)
Hayır, yaş mamaların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
(0 oy)
Kararsızım.
(1 oy)
Çok sık olmamak kaydıyla verilebileceğini düşünüyorum.
(7 oy)
Toplam (32 oy)

Sokaktan tekir bir kedi sahiplendik. Kedi maması ve kedi bakımı önerisi verirseniz çok güzel olur. ( Şimdiden çok teşekkürler. )
Yaş mama almak doğru mudur?

16 CEVAP

psabrk
psabrk

116634

Harika bir şey yapmışsınız öncelikle sizi canı gönülden tebrik ediyorum.
Yaş mama olsun kuru mama olsun hepsinin iyisiyle beslerseniz kedinizi ileride oluşabilecek veteriner masraflarını minimum düzeye indirebilirsiniz.
Henüz daha yavru ve iyi markaların yaş mamalarını haftada 1 yada 2 kere verebilirsiniz.
Kuru mamadada bütçeniz varsa eğer en iyisinden başlamanızı öneririm marka olarak N&D yavru kedi mamasını öneririm.
İlk olarak aşılarını yaptırmalısınız biliyorsunuzdur iç ve dış parazit aşısı ve karma aşısı.Gerisini veteriner aşı takvimine göre vuracaktır ve hatırlatacaktır.
Tüylerini taramanız için slikonlu eldiven önerebilirim haftada 2 defa düzenli taramayla etrafa tüy dökümünün önüne geçebilirsiniz.
Çok sevindim bir canı sokaktan kurtarmanız harika bir şey :)

simbakedi
simbakedi

136281

•acana-nd bence ust segment guzel mamalar. nd acanaya gire daha uygun. ama ikisinin de icerigi guzel gayet. nd kullaniyorum cok memnunum.
•daha uygun fiyatli olarak bozita oneririm. bozita kitten kullandim cok memnun kaldim. 10’kg aliminda kilosu 40tlye denk geliyor. icerik olarak proplan, felicia, royal canin gibi markalardan daha iyi. proplan ve royal canine gore daha uygun. felicia mamanin fiyatini bilmiyorum.
•yas mama olarak uygun fiyatli ve guzel icerikli olarak gimcat ve felicia konserve oneririm. kedim ikisini de yiyor ve seviyor. daha pahali olarak nd, schesir guzel yas mamalar. nd’yi indirimli almistim onu da cok begendi kedim. vets plus yas mama icerigi de guzel ama daha denemedik.
•ayrica kendiniz evde baharatsiz sekilde tavuk, et, balik (kilciklarini guzelce ayiklamaniz sartiyla) haslayip verirseniz en iyi yas mamadan bile daha saglikli olur. ben haftalik olarak birini haslayip veriyorum hep. ekstra haftada 1 de yas mama veriyorum. odul gibi kullaniyorum acikcasi. haslanmis yiyeceklerin daha saglikli oldugunu dusunuyorum.
•ayrica mama secerken tahilsiz ya da az tahilli secmenizi oneririm. tahil kediler icin gerekli degil. bazilari da (misir gluteni gibi) zararli. ama mamalarda bulunuyor. tahilsiz mamayi kediniz sindiremiyorsa az tahilli tercih etmelisiniz bence. ayrica en iyi marka mama kedinize iyi gelecek diye bir sey yok. ornegin acana alirsiniz ama kedinizin tuyu dokulur, agzi kokar o zaman mamada israr etmenin anlami yok. en yuksek kaliteden asagi dogru iceriklerini siralayip denemenizi tavsiye ederim. proplan memnuniyeti yuksek bir mama olsa da o icerigin parasini hak etmiyor bence. ama bir gun kedime hicbir mama iyi gelmezse tabiki alirim. sizin de boyle mama deneyip kedinizdeki etkilerini gormeniz gerekiyor. mama iceriklerindeki xx et proteini / xx eti unu gibi iceriklere yonelmenizi tavsiye etmem ama bu benim onerim. icinde taze ya da kurutulmus et iceren mamalari tercih ediyorum ben.
•ayrica kumunda da kokusuz, tozsuz kum secmenizi oneririm. ever clean en iyi kumlardan ama mamadan bile pahali :D o yuzden feles tozsuz kumu oneririm ben de onu kullaniyorum. ayrica kuma karbonat atarak koku sorununu en aza indirebilirsiniz. hayirli olsun tekrardan

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123868

Mamasını üst kalite almanız daha iyi olur yavruluk döneminde iyi gelişim çok önemli. Bol etli içeriği güzel yaş mamalardan verebilirsiniz

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Harika bir şey yapmışsınız, tebrik ederim :)) Öncelikle her şeyden kısın, mamadan kısmayın. Ortanı biraz üstü veya bütçeniz varsa üst segment mama almanız en doğrusu olacaktır. Misal biz ND kullanıyoruz. Siz de ND, Acana, Sanabelle, Brit Care veya Bozita kullanabilirsiniz; kaliteli mamalardır. Yaş mama kedilerin su ihtiyacının bir bölümünü karşılar ayrıca kedinin damak tadına uygun lezzetli bir şeyler vermiş olursunuz, yaş mama seçerken TAHILSIZ ve ŞEKERSİZ olmasına dikkat edilmelidir ayrıca yüksek oranda taze et içeren bir mama olmalıdır. Taurin olursa da iyi olur :) Et parçası şeklinde yaş mama olarak Schesir, ND ve Gimcat; püre kıvamında Nutri Feline ve Animonda; jöle kıvamında Vet's Plus önerebilirim. Arada bir kedinize ödül çubuğu vs. vermeniz onu mutlu edecektir; bunun için Gimcat markasına bakabilirsiniz. Beslenme tamam, gelelim tuvalet ve kum. Bentonit kum olarak biz MırMır kullanıyorduk ve çok memnunduk, önerebilirim. Şu anda çam peleti kum kullanıyoruz ve kesinlikle herkese öneririm! Tozsuz, doğal, biyobozunur, klozete atılabilir, kokusuz, eve dağılmaz, ekonomik. Topaklanan çam peletler biraz pahalı, topaklanmayanlar bentonitten bile ucuz. Tek kedim var ve topaklanmayan Orga Kitty markasını kullanıyorum. 25 kg 5-6 ay gidiyor, aylık kum masrafım 10-15 TL oluyor! Ben topaklanmayı kullanmadığım süzgeçle eleyerek temizliyorum benim için pratik oluyor. Hem kedileri direkt çam peletine alıştırmak daha kolay. Haftada 2-3 defa taramanız yetecektir, Petzoom adlı kedi tarağı bir harika, kesinlikle öneririm. Onun dışında seramik, porselen, cam veya paslanmaz çelik mama-su kabı kullanın, evdeki kaseleri kullanabilirsiniz. Plastik kaplar çene altında akne yapabiliyor. Mama- su kabını günlük olarak temizleyip tazelerseniz oldu demektir. Düzenli olarak 3 ayda bir aşılarını yaptırırsınız, kediyi ilk sahiplendiğinizde birkaç aşıyı birden veterinerde yaptırıyorsunuz.
Hayırlı olsun tekrardan, kedinizle sağlıklı mutlu uzun ömürler dilerim. :)) Başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Kum seçerken de aktif karbonlu veya kokusuz seçin, kokulu kumlardaki parfünler hem bizim hem de kedimizin akciğerlerine zararlı.

GC
GC

289

@duman_cat_world tavsiteleriniz için çok teşekkürler, sağolun.

GC
GC

289

psabrk tavsiteleriniz için tekrardan çok teşekkürler, sağolun.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Kalite sıralaması şöyle --> ACANA > N&D > PROPLAN > FELICIA

psabrk
psabrk

116634

Ben bir öneri daha yapmak istiyorum kum için.
Pelet kumu kesinlikle size öneririm en baştan peletle başlamak çok daha iyi.
Ben o kadar kum markası denedimki bentonit olarak hiçbirinden pelet kadar memnun olmadım.
Hem tozutmuyor hem koku yaymıyor hemde etrafa yayılmıyor.
Fakat peletlerde topaklaşanlardan almak gerekiyor size markalar önerebilirim: big cat, natural bastet, noble cat litter.
Bu markalar pelet olarak gayet iyi markalardır.

AdaCoco
AdaCoco

14912

Öncelikle tebrik ediyorum çok güzel bir şey yapmışsınız :)Yaş mamayı az tahıllı veya tahılsız olmak şartıyla verilebilir. Ayrıca içersinde şeker de olmamalıdır. Mamanın büyük bir oranı et olan mamalar tercih etmelisiniz. Yaş mama olarak N&D, Gimcat, Schesir önerebilirim. Haftada 1-2 kere vermelisiniz. Kuru mama olarak da ilk tercihiniz Acana olmalıdır. Kediniz onu yemiyorsa (ki benim kedim yemedi) N&D'ye geçebilirsiniz. Bu mama da her kedide iyi bir etki yaratmıyor. Onun dışında Taste Of The Wid da öneririm. Kedinize malt vermeniz kediniz için sağlıklı olacaktır. Malt olarak GimCat'in maltını öneririm. Vitamin olarak da GimCat'in multi vitaminini öneririm. Kedim bunların hepsini çok severek yiyor. Onun dışında kedinizin stresli olduğu zamanlar için GimCat'in anti-stress paste'ini verebilirsiniz. Kum olarak ben Ever Clean kullanıyorum. Pelet kumla da karıştırıyorum. Pelet kum olarak Noble Cat Litter kullanıyorum. İkisini beraber kullanınca koku ve patilere yapışma sorununu hiç yaşamadım. Maalesef Ever Clean'in fiyatı çok yüksek. Kedinizin diş sağlığını korumak için dişlerini fırçalatıyorsa fırçalayabilirsiniz. Kedilere özel macun ve fırçalar mevcut. Fırçalatmıyorsa diş çubukları var. Ben Bioline kullanıyorum diş çubuğunda. İşe yarıyor mu bilmiyorum ama kedim çok seviyor. Kedimin dişleri için de ayrıca GimCat Denta Tabs kullanıyorum. Veteriner hekimimiz kedimin diş etlerinin kızarık olduğunu söylemişti. Bunun için de ayrıca damla damlatıyorum suyunaBu ikisinin işe yaradığını düşünüyorum kedimde tartar sorunu yaşamadım. Tüy sağlığı için de en az haftada 1-2 kez taramanız gerekir. Tüy dökme mevsimlerinde her gün tarıyorum. Öneririm. Umarım yardımcı olmuştur :)

GC
GC

289

@psabrk tekradan çok teşekkür ederim.

Salihaylmz
Salihaylmz

20798

İçeriğinde tuz şeker vb sagliksiz şeyler olmayan yaş mamalar vermeniz daha iyi olur markette satılmayan mamalar özellikle çok kötü
GİMCAT,nutri,felicia konserve,nd,bozita,matisse,Scheir kullanbilirsiniz benim kedim severek yiyor ve vitamin değerleri iyi durumda şuan

GC
GC

289

Teşekkür ederim. Önerebileceğiniz marka var mı acaba? Acana, Proplan, N&D, Felicia vs. Gibi

GC
GC

289

@simbakedi çok teşekkürler.

GC
GC

289

@AdaCoco değerli önerileriniz için teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 667 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR