Hamile Kalırs Kızgınlık Hali Geçermi

SelinTuksal
SelinTuksal

118368 Puan

11 aylık kızım daha önce evden kaçmıştı, erkek bir kediyle aralarında birşeyler geçmiş o gece. O günden beri kızgınlığa girmiş gibi. Sürekli yüksek sesle garip bir şekilde bağırıyor. Eğer hamile kalırsa kendi bunu farkederek bu kızgınlık halinden kurtulur mu? Bu yaşta hamile kalması ona ne gibi zararlar verebilir? Hamile olup olmadığını ben nasıl anlayabilirim?

9 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Ankara da değilim ve bilmiyorum hangisi güvenilir ama normalde gittiğiniz vet inine güceniyorsanız ona im de kedimin yavruları olmuştu ama ben eğlenmekten zorluğunu fark edemedim bile. Ama maddi olarak zorluyor gerçekten. Evde 8 kedi olunca 4 kg mama 2 hafta falan dayanıyordu. 8 kediye aşı da zor. Sonracığıma doğumda ya yavru ölürse ya da sonradan ölürse çok üzülürsünüz. Anne yavruları kabul etmeyip bakmazsa hepsine siz bakarsınız. Gerçekten zor böyle düşününce.

tugcesenbas
tugcesenbas

103281

Ankara'da nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum fakat Başkent Hayvan Hastanesi, Kuğulu Veteriner ve Happy Veteriner Kliniği'ni önerebilirim size.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedilerde erken yaşta gebelikte annenin doğumu kaldıramaması,yavruların içeride kalması,ölü doğular,annenin gelişimini tamamlayamaması gibi durumlar oluşabilir.Kediniz şuan çiftleşmek için küçük,en erken 1,5 yaşında olması gerekiyor.Ayrıca hamilelik kızgınlığı engellemez,yavrular sütten kesilmeden bile tekrar kızgınlığa girebilir.Hamileliğinin ortalarına doğru karnı şişmeye ve göğüsleri belirginleşmeye başlıyor bildiğim kadarıyla.
Bence kedinizin psikolojik ve beden sağlığı için en iyisi onu kısırlaştırmanızdır.Eğer yavruları olmasını istiyorsanız maddi manevi zor bir yükün altına girebilecek ve yavrulara bakabilecekseniz 1 kere çiftleştirip sonra kısırlaştırmanızı tavsiye ederim

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Ama şu an malesef yine evden kaçtı ve gerçekten çok aradım bir sefer buldum ama benden çok daha hızlı koşuyor bende hamile kalmadını istemiyorum ama buradaki bahçede yanına sürekli erkekler geliyor. Bütün günüm onu erkeklerden korumakla geçiyor ama akşam gücüm bitiyor. Söylediğiniz şeyler gerçekten kötü ancak kısırlaştırma operasyonunun da kolay olmadığını duymuştum. Bunun doğruluk payı nedir?

KedimVar
KedimVar

119251

Çiftleşmeden sonra hala bağırmaya devam ediyorsa yani kızgınlık hala devam ediyorsa hamile kalmamış demektir. Zaten hemen olacak bir iş değil o uzun bir süre çiftleşmeleri lazım. Kedinizi KISIRLAŞTIRIN çiftleşmelerini istemiyorsanız yanda kaçmasını engelleyin.

KedimVar
KedimVar

119251

Evet dişilerini daha zorlu hatta ama çok da zor değil. Benim arkadaşım kedisini kısırlaştırdı ve birkaç gün boyunca halsiz oldu. Yemek çok az yedi. Uyuşturulduysa için tuvaletini yere yaptığı da oldu ama 1 haftada düzeldi diye hatırlıyorum.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

KedimVar, dollfacepersian; size gerçekten çok teşekkür ederim. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer ankaradaysanız kedimi kısırlaştırmak için hangi veteriner uygun olabilir?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedinize bahçede mi bakıyorsunuz?
Kısırlaştırma operasyonu dişi kedilerde erkek kedilere göre daha zordur,çünkü erkeklerde testislerin alınması yeterli iken dişilerde yumurtalıklar ve rahim alınması gerekiyor.Fakat iyi bir veteriner ve ameliyat sonrası iyi bakımla hiç sorun olacağını sanmıyorum.Doğum ve yavru bakımı mı daha zor kısırlaştırmamı derseniz kesinlikle doğum ve yavru bakımı derim.Kediniz hamile iken ve yavrulara bakarken çok bakım isteyecektir.Vitaminsiz kalmaması ve yavruların sağlıklı olması için kaliteli mama ve ekstra vitamin kullanımı şart bence.Ayrıca yavrulara da bakabilecek misiniz veya çok güvendiğiniz bir can emanet edebileceğiniz insanlar var mı?

KedimVar
KedimVar

119251

Düzgün yasamamışım bir kısmını. Normalde gittiğiniz vetinize güveniyorsanız ona götürün. Benim de kedimin...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 697 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR