Kedim Çok Tüy Döküyor

ogzglrg
ogzglrg

987 Puan

Merhaba 6 aylık bir kedim var, yaklaşık 3 gündür inanılmaz fazla tüy dökmeye başladı. İki gündür yerde topak topak tüyler buluyorum sanki bir bölgeden komple yolunmuş gibi, derisini kontrol ettiğim zaman herhangi bir kızarıklık vs. görmedim. Mesela az önce çenesini kaşıdı ve bütün masa çenesindeki tüylerle kaplandı neredeyse. Bu durumu engellemek için ne yapabilirim?

2 CEVAP

Arzuarslan
Arzuarslan

2335

Merhaba, 6-7 aylık olunca tüy dökmeye başlayıp yeni tüyleri çıkmaya başlıyormuş endişelenmeyin tam tüy dökme zamanında şu an kediniz. Ancak derisi görünecek kadar ya da dediğiniz gibi kızarıklık falan görürseniz hemen bir veterinere gidin. Düzenli taramak da biraz da olsa tüy dökümünü düzeltiyor bilginiz olsun benimki 4 aylık ve dökmeye başladı bile, veterinerimiz normal olduğunu söyledi. 🤞

emellkya
emellkya

1091

Dönemsel tüy dökmü olabilir benim kendimde bir ara öyleydi şu an hiç dökmüyor. Ayrıca ben tavuk ve yumurta verirdim arada tamamen bıraktım alerjen maddeler olduğu için tüy dökümünü desteklediğini söyledi veterinerim. Nd pumpkin kuzu etli mama kullanıyorum hiç bir sorun yaşamıyorum artık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 352 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81364 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR