Süt Zararlımı

esEcrin_26
esEcrin_26

802 Puan

Süt kediler için zararlımı laktozsuz mu laktozlumu alınmalı cevap verirseniz sevinirim ve kendi soruma kendim cevap vermiş gibi olcam ama babama sorunca biz kedileri sütle büyüttük hiç bir şey olmuyo dedi. Bide sizlere soriyim dedim yağlımı alınmalı yağsızmı

12 CEVAP

septikbaykus
septikbaykus

17255

Yağlı ile yağsız arasındaki fark yüzdesel olarak 3 falandır. Yavru ve büyüme çağındaki kedi için sütün yağı çok önemli bir kriter değil BENCE. Asıl nokta laktoz kısmı. Zararlı mı ? kısmı birazcık karışık. Öldürüp süründürmüyor ama laktoz intöleransı tıpkı insandaki gibi bağırsak florasını bozabiliyor , gaz yapabiliyor yahut hazımsızlık vs sorunu yaşatabiliyor.


Düzenli süt içip ölen kedi yok ki babanızın dediği de tam olarak buna çıkıyor aslında

Poncimin
Poncimin

116364

Bildiğim kadarıyla kediler büyüdükçe laktoza karşı hassasiyetleri artıyor. Sütün içerisindeki laktozu kediler sindiremez ya da sindirmekte güçlük çeker. Çok verilirse kedileri ishal yapar, hazımsızlığa sebep olur. Ben verilmesini tavsiye etmiyorum, ama illa vereceğim derseniz laktozsuz ibaresi olsun ve laktozsuz olmasına rağmen hafif sulandırıp verin. Eğer elinizde normal, laktozsuz ibaresi yazmayan bir süt varsa su miktarını artırıp verin.


Süt yerine kedilere yoğurt, kefir vermek daha faydalı. Okuduğum kadarıyla bu ürünler mayalanırken, içerisindeki laktozun büyük bir çoğunluğu gidiyor. Özellikle kefirde laktozun çok az olduğunu okumuştum. Tabi bunların da belli bir sınırı var. Günde 1-2 kaşık yeterli olur. Ya da iki günde bir verebilirsiniz. Ben kedime bir gün yoğurt ertesi gün kefir veriyorum öğün aralarında. Böyle sıralı şekilde devam ediyorum.


Bir de şunu unutmamak gerek, süt olsun, yoğurt, kefir olsun. Bunlar hiçbir zaman kedi için tamamlayıcı gıdalar değildir. Ara öğünlerde verilebilir.

esEcrin_26
esEcrin_26

802

Lütfen cevap verirken yağlı yada yağsız olarak cevp verin laktozlu laktozsuz gibi kelimeler kullanmayın bazen karıştırabiliyorum.

iAllMoon
iAllMoon

2518

Kedilere özel sütler var onlardan alın toz oluyorlar suyla karıştırıyorsunuz ve evet normal insanın içtiği süt zararlı ölüme kadar yolu var.

Zehranazz
Zehranazz

114269

Kediler laktozu sindiremezler bu da sonradan bir soruna yol açabilir eğer vereceksiniz kesin laktozsuz alın

Meltemmx32
Meltemmx32

4224

Laktozluda laktozsuzda zararlıdır önerilmezbunun yerine yavru ise anne sütleri var toz halinde su ile karıştırıp veriyorsunuz onlardan öneririm onun için daha sağlıklı olacaktır ama alamayacak olursanız da laktozsuz süt tercih edin

Yumak3302
Yumak3302

3118

Zarlı

Yumak3302
Yumak3302

3118

Zararlı

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13284

Her şekli zararlı hiç fark etmez hiçbir şekilde süt vermeyin

esEcrin_26
esEcrin_26

802

yorumlarınız için teşekkür ederm verirsem haftada 2 kez laktozsuz süt veririm.

Salihaylmz
Salihaylmz

20768

Laktozsuz süt bile zararlı
Kedimi bu yüzden veterinere götürmek zorunda kalmıştım. çok süt vermek isterseniz kedi süt tozu alın taurinli oluyor hem vitaminli veya keçi sütü verin kedi sütüne en yakın süt o

Hilalllllll
Hilalllllll

116629

Market sütü diyorsanız ben benim bebişlere veriyorum ama su ile karıştırıp veriyorum yoksa isal oluyorlarmış galiba bir yerde duydum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 447 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR