Kedimin Dilinde Yara Var. Tedavisi Nedir?

Nazen33
Nazen33

169 Puan

Merhaba arkadaşlar. 3 yaşına girmiş, kısırlaştırılmış,erkek tekir kedim var. Geçenlerde ilk kez evden kaçtı ve 3 gün sonra geldi. Geldiği gün yorgundu. 2. Gün salyası akmaya başladı. Dilinde kırmızı yara vardı. Veterinere götürdüm, 2 gün antibiyotik iğne yaptı ve geçer kendi kendine dedi. Neredeysr 1 hafta olacak ve yara hala geçmedi. Yemek yiyemiyor, su içemiyor, kendini temizleyemiyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim :).

3 CEVAP

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Bizim bir kedimizin de dişi kırık olduğu için sürekli salyası akıyor.Büyük ihtimalle sizinki de bir yerden atlarken zıplarken yaralandı,belki dilini ısırmış olabilir.Aynı zamanda salyası da dişi kırıldığı için falan akıyor olabilir.

Nazen33
Nazen33

169

Dişinde kırık yok ya. Veteriner muayene etti synulox iğne vurulacak 5 gün. Sonuçları paylaşıcam herkesle. Dün ilk iğneyi vuruldu ve braz toparlandı, dili de düzeliyor gibi.

Bobur
Bobur

2734

Kalisivirüs belirtileri bunlar, 7 gün anyibiyotik ve vitamin takviyesiyle iyilesebilir. Agız yaraları için de fıs fıs şeklinde ilaç sorabilirsiniz. Mutlaka baska bir veterinere gitmelisiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap