Topaklanan Çam Pelet

sforselin
sforselin

119776 Puan

Merhaba, topaklanan çam pelet kullananlara bir sorum var:


Bir süredir topaklanan pelet kullanıyoruz ve denediğimiz markaların hiçbiriyle kaydedeğer bir problem yaşamamıştık. Geçen ayki kum bir anda gereğinden fazla ufalanmaya başladı. Öyle ki en son kumu değiştirirken taneleri toz kısmından daha azdı. Tek seferlik bir şey olduğunu, içine su kaçtığını vs düşünüp kumu yeni paketle tamamen değiştirdik ama yeni kumda da bu problem devam etti.
Topaklanması, koku tutuculuğu aynı şekilde duruyor. Bizim için herhangi bir sorun yok ama Modi kumun bu yapısından hoşlanmadı.
Nemli bir bölgede yaşıyoruz ama bu kumlardan şimdiye kadar memnunduk. Yaz mevsimi kaynaklı bir sorun olabilir mi? Benzer bir sorun yaşayan var mı? Sizce farklı marka pelet mi denemeliyim yoksa yaz aylarında farklı formda kum kullanmak daha mı mantıklı?


(Geçen ay değiştirdiğimizde kapta iki farklı marka vardı ve ikisinde de aynı problemi yaşadık.)

6 CEVAP

noface
noface

1170

Farklı bir markaya geçiş yapabilir veya hali hazırda tercih ettiğiniz firmaya durumu bildirebilirsiniz, bu tarz problemlerde tekrar ürün gönderimi yapıyorlar. Ara sıra biz de topaklanma konusunda sıkıntı yaşıyoruz ve bu durumlarda farklı bir pakete geçmemiz etkili olmuyor çünkü sorun pakette değil, partide. Elinizdeki kumun da sıkıntılı olduğunu ve bu nedenle topaklanma sıkıntısı yaşadığınızı ve sıkıntılı kumun, sağlam olanın performansını da etkilediğini düşünüyorum. Mevsim değişimi pelet kullanımını pek etkilemiyor yalnızca sıcakların gelmesiyle birlikte koku ve hijyen problemi yaşamamak adına kumu daha sık yeniliyorum.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13592

Cats Best Öko Plus deneyin. Ben çok memnunum.

sforselin
sforselin

119776

Değiştirdiğim kum kabında iki farklı marka kum olduğu için öyle bir şey olduğunu düşünmemiştim aslında ama mantıklı geldi. Pelet markalarının dönem dönem kötü yorumları artıp azalıyor zaten. Çoğunun küçük işletmeler olmalarından kaynaklı sanırım :/
Marka müşteri hizmetleri konusunda baya kötü olduğu için denemek istediğim markaya şans vereyim bu sefer de. Teşekkür ederim cevabınız için.

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Kumların belirli bir süre kullanma süresi vardır.Bu süreyi aştıktan sonra bazı özelliklerini kaybediyor topaklanma,koku hapsetme gibi.Ama siz en başta aldığınızda böyleyse belki içeriği vs değişmiş olabilir.

sforselin
sforselin

119776

Haklısınız, belli bir süre kullandıktan sonra da ufalanma oluyordu. Ama bi anda, 2 hafta dahi kullanmamışken, 2 ay sonunda olandan daha fazla tozlaşma oldu.
Umarım tek seferlik bir sorundur, kumu tamamen değiştirmemişlerdir :(

baranertaga
baranertaga

12029

Pelet kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim ama eğer bir gün bentonit kuma geçmek isterseniz Lindocat önerebilirim. Ben memnundum öneri olarak aklınızda bulunsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 353 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.032 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR