Tahıllı Mi Tahılsız Mi ?

Tosbikdumik
Tosbikdumik

3847 Puan

Nd tavuk ve narlı yetişkin kedi maması hem tahilsiz olanı var hemde dusuk tahıllı olanı . Kedimin sağlığı icin tahıl gerekli mi ? Yanı içerik olarak tahilsiz olanda et oranı daha yüksek evet ama kararsız kaldım bu konuyu daha önce araştıran deneyimleyen var mi ?

5 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

tahil kedinize gerekli degil. ama tahilsizdaki sebzeler de gerekli degil. bu konuda soyle karar vermenizi tavsiye ediyorum. eger kediniz tahilsiz mamayi sindiremiyorsa ve sorun yasiyorsa dusuk tahilli mama kullanmalisiniz. eger yasamiyorsa tahilsiz en iyisi olur. ayrica kedilerin o sebzelere ihtiyaci yok ama misirdan daha iyidir diye dusunuyorum. tavuklu narlinin kitten tahilsiz olanini kullaniyorum su an cok memnunum. ama kedim geldiginden beri tahilsiz mama yiyor bu da etken olabilir

Tosbikdumik
Tosbikdumik

3847

Anladım doğru .. aslında bizde sizin suan kullandığıniz tahılsız olan mamayı yeni bitirdik şimdi dusuk tahılliyi denemek için aldım gözlemledikten sonra dediğiniz gibi karar veririm teşekkürler ☺️

sforselin
sforselin

119776

Evet, kedinizin tahıla ya da karbonhidrata ihtiyacı yok ama bilinen bir zararları da yok. Kediler bunları vücutlarında kullanabilirler. (Belirtmeme gerek var mı bilmiyorum ama buradan kediler pilavla beslensin gibi bi anlam çıkarılmasın lütfen:):):) Kediler vegan ya da vejetaryen diyetle beslenmemeliler.)
Tahılsız mamalarda kullanılan baklagillerin, patatesin vs. ise sicili pek temiz değil ne yazık ki. Henüz kanıtlanan bir durum olmasa da pek çok şüpheli vaka var. Benim anladığım kadarıyla bu içeriklerin taurin emilimini azaltıyor olabileceği, bunun da kalp rahatsızlıklarına zemin hazırladığı yönünde bir fikir var.
Ben Acana'nın adını bolca duysam da Farmina'nın böyle olaylarda adının geçtiğini hiç duymadım. Nd'nin içine alt limitin çok daha üstünde taurin ilave ediyor olmaları sayesinde olabilir bence bu.
Fikrimi soracak olursanız, uzun süreli tahılsız hazır mama kulanmayın derim.

theyusra
theyusra

16477

düşük tahıllı olanı. hayvanları bütün doğalarından ayırıp ondan sonra "doğasında tahıl yok ki onların yaa" demek bana saçma geliyor açıkçası, kedileriniz vahşi yırtıcılar değil ev kedileri. o yüzden düşük tahıllı olanı. ayrıca birçok yazıda tahılın sindirime yardımcı olduğunu okumuştum.

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Bence alabiliyorsanız tahılsız alın.Her zaman tahılsız olan tercih edilmeli ilk başta.Eğer tahıllı alınacaksa en düşük oranlısı alınmalı.Tahılılar genelde daha uygun fiyatlı oluyor ama tahılsız olanlar daha sağlıklı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 263 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR