Yardım Edin :( Köpeğim Başka Evde Çişini Yapmıyor

leylul
leylul

303 Puan

Merhaba, 6 aylık küçük ırk Maltase Terrier kızım var. Tuvaletini evde pede yapıyor. Ped dışında ne kadar parkta bahçede oynarsa oynasın dışarı yapmıyor.


Gezmeye başka bir eve gittiğimizde pedini yanımızda taşıyoruz. Ancak yapmıyor. 4 saat 5 saat nasıl oluyorsa tutabiliyor. Farklı bir odaya koyuyoruz pedini utanıyordur belki diye. Kapıyı kapatıp yapmasını bekliyoruz ama yine yapmıyor. Kendi evimize gelince yapıyor direkt.


Farklı akıllara ihtiyacım var. Nasıl yaptırabilirim sizce?

12 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

yapmaz tabi. dışarı yapmaya alıştırmanız lazım. 6 aylık bir köpek eve yapmamalı tuvaletini. köpeği strese sokar bu durum. evdeki pedi kaldırıp köpeği 3 saatte bir dışarı çıkararak alıştırmalısınız

zibityus
zibityus

11845

sürü merkezine boşaltım yapmak her köpeği strese sokar. her köpek için geçerlidir çünkü köpekler bu kokunun ortamı tehlikelere karşı tetiklediğini düşünür, yırtıcılar bu kokuya gelebilirler. insanlar tuvalete yapıyor köpeklerde tuvalet diye bir şey yoktur sürü merkezinin dışı onların tuvaletidir. sabah erken, hava serinken çıkarılabilir, akşam hava serinleyince çıkarılabilir. illa dışarıda uzun zaman geçirmeniz gerekmez, boşaltımdan sonra eve dönüp evde oyun oynayarak ya da evde tasmayla yürüyüş yaparak günlük enerji yakmasını sağlayabilirsiniz. kışın da aynı şekilde boşaltımdan sonra eve dönerek evde yorabilirsiniz. köpekler dışarı yapmalıdır tuvaleti buna alıştırmazsanız köpeği sürekli stresli bir zihin yapısında bir hayat yaşamaya mecbur bırakmış olursunuz.

End_19
End_19

113832

Benim kızımda maltese yukarıda söylenilenlere katılmıyorum bizim ki 9 aylık. Kızımın pedi banyoda alıştı gidip oraya yapıyor. Maltese cinsini her hava şartlarında çıkartamazsınız dışarıya bunlar diğer köpekler gibi değil hassaslar malesef.
Tabi bu söylediklerim gerçek Malteseler için geçerli.
Bizim kızın çimene ve toza alerjisi var dışarıya pek çıkartamıyoruz gözleri kızarıyor ve akıntı geliyor tabi peşindende kaşıma ve kanatma durumu. Malteselerde farklı hassasiyetler çok oluyor malesef.
Birde sıcak havalarda zaten çıkartmayın çok sıkıntı oluyor zaten kendisi de yürümek istemiyor güneş olunca.
Neyse sorunuza geleyim;
Bizim ki alıştı pedi nerdeyse yapar hemen bulup ev farketmez onun için. Dışarıya çıkarttığımızda da genelde az yapıyor yani az ve sık koku bırakarak gidiyor tamamını eve geldiğimizde yapıyor.
Alışması için ilk başlarda pedine idrarını sürebilirsiniz yapımcada aferim diyebilirsiniz.
Eğer pedini hep aynı yerde tutuyorsanız pede değilde o yerede şartlanmış olabilir. Bizimkinin yeri çok değiştiği için direk ped odaklı gidiyor

zibityus
zibityus

11845

istisnai durumlarda, başka hiçbir çare olmadığında, son çare olarak eve tuvalet yaptırmak tercih edilebilir fakat bunu da kafanıza göre yapmamanız, doğru şekilde yapmanız köpekte oluşacak stresin minimuma indirgenmesi için önemlidir.eğer hala mecburiyet durumu var diye düşünüyorsanız benim yazdığım çözümler işe yaramıyorken, kral köpek ailesinden bu konuda yardım almanızı, kka nın köpekler hakkında başka yerde bulamayacağınız faydalanmanızı, köpeğin rahatı için öneririm.

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Ayrıca köpeğin aşıları tamamlanmadan dışarıya tuvalet eğitimine bile olsa çıkarmamalısınız. Her yavru köpek aşıları tamamlanana kadar balkonda ya da evde bir pede eğitim alıyor sonuçta mutlaka dışarıya alışacaktır. Alışması için evdeki pedini dışarıya çıkartın yaptığında ödüllendirin pedi zaman geçtikçe küçültün artık pedsiz çim toprak zemine vs yapmaya alışır

leylul
leylul

303

@zibityus Sanırım küçük ırk Maltase için geçerli değil bu durum ya da benim kızım için geçerli değil çünkü aşırı hassas bi bünyesi var. Bu sıcaklarda dışarı ne zaman çıkartsak fenalık geçiriyor. Kışın da titreyecek muhtemelen çünkü klima soğuk üflediğinde de hemen ısınmaya çalışıyor. Daha normal havalarda parklarda bahçelerde oynamayı seviyor. Anormal havalarda ise terasta takılıyor.

Nisanyldzz
Nisanyldzz

517

Bizimki de 7 aylık olana kadar dışarı yapmadı ne çiş ne kaka, dışarda kendini güvende hissetmiyordur sosyalleştirmeye çalışın

End_19
End_19

113832

Biz biraz soğuk havada çıkartmıştık hemen bronşit oldu ki soğuk dediğim trabzonda 18 derecelik bir havaydı.
Sıcak havalardan bahsetmiyorum bile kalp krizi geçirecek gibi oluyor. Bizim kızın kalbi büyük ve soluk borusunda biraz daralma mevcut. Aklımızda bulunsun çoğu maltesede genetik olarak kalp büyük olabiliyormuş veterinerimiz bu ırklarda çok karşılaşıyoruz aşırı heyecan sıcak hava vs yasak demişti. Dikkat etmekte fayda var

zibityus
zibityus

11845

başka yerde bulamayacağınız bilgilerinden faydalanmanızı öneririm.

leylul
leylul

303

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Evet bizimkisi sanırım pedin yerine çok alıştı. Pedin yerini değiştireceğim artık sürekli.

berfinnkyy
berfinnkyy

336

Merhaba
Köpeğinizi tuvalet eğitimine alıştırırken dışarıyada çıkartabilirdiniz ve o zaman hem pede hemde dışarıya alışırdı.
Ama bu huyu düzelmeye bilir o yüzden bu soruya fazla cevap veremem..

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Pede yapması yağmurlu karlı günler için daha iyi bence kış geliyor sonuçta. Kral köpek ailesinin önerileri köpeğe bakış açısı bana uygun gelmiyor evde asker mi yetiştiriyoruz köpek mi belli değil köpek yetiştirmek bu kadar zorlu despotça olmamalı ili taraf da eğlenip arkadaşlığın aile olmanın tadını çıkarmalı. Tabi bu benim düşüncem.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1023 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR