Kedimde Kelleşme Var. Mantar Mı Acaba?

05tuba
05tuba

1181 Puan

Merhaba. Kedimin arka bacaklarının arka kısmında bir kellik oluşmaya başladı. Çok kısa sürede kellik yayılmaya başladı. Kuyruk kısmından sırta doğru da açılmalar var yer yer. Kafasında ve boynunda da dairesel döküntüler var. Ne olduysa hızlı oldu. Aşılarını düzenli yaptırıyorum. 2hafta önce iç dış parazitler yapıldı. Ancak çok kaşınıyor. Bit pire göremedim. Veterineri mi aramadan sizlere de sormak istedim. Belki yaşamış olan vardır aramızda. Yardımcı olursanız mutlu olurum. Çok hareketli bir kedi zapdetmek çok zor. Nasıl olacak bakalım tedavi süreci umarım zorlamaz.


12 CEVAP

05tuba
05tuba

1181

Her birinize çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplardan ötürü. Yarın veterinerimle bir görüşeyim. İnş kısa sürede atlatırız. Tadım kaçtı. Evlat gibiler. İnsan üzülüyor. Tekrardan teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

diablerose
diablerose

119757

mantar aşısı: arkadaslar bu aşı sadece 1 mantar türünde etki sağlıyor. eger o mantar turu soz konusuysa yapilmali. diger turlerde hic bi fayda saglamiyor.
ecosin: her mantarda etkili. kullanma talimatinda dedigine gore bunu kullandiktan sonra tekrar bunla yikamayi dusunuyorsaniz tekrar yikama islemini 3-5 gun sonra gerceklestirin diyor. ancak veterinerler bunla yikayip 14 gun bekleyelim gerekirse bi daha yikariz diyorlar. belki tek sefer de nasilsa iyilesir diye boyle dediklerini dusunuyorum. ama 1 sefer yetmeyecekse 14 gun beklemek fazla yani.
bence en garantisi ecosinle yikattiktan sonra 4 gun bekleyip bi daha ecosinle yikatmak.
kedinizin sorununun mantar oldugu kesinse bence en iyi tedavi bu arkadaslar.

Renklipati
Renklipati

140143

Çok yayılmış büyük ihtimalle mantar tüy dökülmesi ne sebep olur kaşıntı da oluyor en kötü yanı hızla yayılması,biran önce geç kalmayın veterinere gidin..
Ayrıca mama kaynaklı alerji durumuda olabilir ikisinide göz önünde bulundurmak gerekiyor en doğru cevap veteriner verecek... çok geçmiş olsun

diablerose
diablerose

119757

dedigim gibi mantar aşısı sadece 1 mantar turu var, o mantardan olduysa yapildiginda faydasi var. degilse kuduz aşısı gibi alakaya maydanoz. buyuk sehirdeki bi veterineri arasaniz size ecosini kargolasalar olmaz mi? kendiniz kedinize uygularsiniz evde?

05tuba
05tuba

1181

Açtığım başlığa güncelleme getireyim. Kedimin mantarı yok. Maalesef mamaya alerjisi olduğunu öğrendim veterinerden. Ve en kötüsü de hiç değilse orta sengmentte bir mama aldığımı zannettiğim mamanın çöp bir mama olduğunu öğrendim. Hatta mama markası ne olursa olsun İnternet alışverişinde aldığınız en kaliteli bir mamanın bile sahte çıkabileceğini öğrendim. Aslında biraz işkillenmedim değil. Bir yılı aşkındır pro choice kısırlaştırılmış somonlu-karidesli mama kullanıyorum. Çok ta güzel parlak tüyleri vardı kedimin. Demekki sahte mama satın aldım. Çünkü mamanın taneleri boyutları en önemlisi sürekli koku farklılığı yaşıyordum. Aldığım siteye göre aynı mamanın kokusu tane boyutu yağlı olup olmayışı sürekli değişiyordu. Veterinerle konuşunca taşlar yerine oturdu. ********dan zaten mama alma dedi. Hangi siteden almalıyım dediğimde ********* sitesini önerdi. Mama olarak ta 2 kedim ve 1 köpeğim olduğu için ve ilaveten bahçede baktığım kediler de var. Hem ekonomik hem içeriği daha iyi olan hangi mamayı önerirsiniz dediğimde reflexin felicianın daha kaliteli olduğunu söyledi pro choice göre. Matisse ve Bozita tercih listesinin üstüne aldık. Fakat matisseyi ********* sitesinde bulamadım. Siz nereden alıyorsunuz, hangi siteden alışveriş yapıyorsunuz? Orijinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Matisse mi Bozita mı tercih etmeliyim?

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Kapi önundeki kedilerimden biri bj sekilde..Mantar .Sizinki de sanirim oyle.
Uzun bir surec.Veterineriz görneli..Tavuklu mama kullanmayin mantari tetikliyor.
En son care asidir fakat her zaman ıse yaramayabiliyor.
Gecmis olsun.Sifalar dilerim.

Superisi814
Superisi814

125092

@diablarose
Ecosin yasadigim bölgede yok.Yazdim onlara ve internet satislari yok.Mantar asisi karaciger yoruyor biliyorum.Ama büyüksehirde yasamayanlarinda böyle zorluklari var.
Internette satisini bulamiyorum ama kullananlarin soyledigi fiyat bile birbirini tutmuyor.Sadece geri dönusler cok olumlu.
Haklisiniz ama ücra noktalarda yasayan bizler de böyle tukeniyoruz..

05tuba
05tuba

1181

Sitelerin adı çıkmamış yazdığım yazıda :(
umarım kısaltma yaptığımda çıkar. Trndyl dan mama alma dedi. Mrkmma sitesini önerdi. Ancak mrkmm sitesinde matisse yok.

Anonymus998421
Anonymus998421

100041

Evet biz bu durumu yaşadık.Sizin de dediğiniz gibi bizim kedimizin de alerjisi vardı.Bu tavuk alerjisiydi ve çoğunlukla ensede olmak üzere vücuduna yayılmıştı.Fakat bizim kedimiz dışarı çıkıp gelen bir kedi bu yüzden ona tavuklu şeyler verenler oluyordu.Biz de etraftakileri uyardık.İnşallah bir daha yaşamayız hiç birimiz.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Öncelikle gecmis olsun
Mantar olmadigina da sevindim.Tdyoldan mama alan biri olarak huylandim simdi iyi mi ?
Marka mmadan alisveris yaptim daha once
****** var
************ var

Palyaco
Palyaco

218519

Mantar olmuş acilen mantar ilacı kullanmanız lazim kullandınız mamalar kötüyse yapıyor tavuklu mama kullanmayin

pompompurin
pompompurin

16763

bozita hair&skin somonluya bakın isterseniz. kaliteli bir mama.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 809 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR