Kedimin Damağında Yara

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13547 Puan

bu sabah kedimle oynarken bi anda kanaması olduğunu farkettim, her yerine baktım önceliğim patileri oldu fakat temizdi. Daha sonra yakalayıp ağzına baktım ve ufacık bi yara farkettim. Direk veterinere götürdüm baktı ve ağzına almaması gereken birşey almış dedi bu konuda hassas olduğum için çok dikkatli davranıyorum ulaşıpta kendisine zarar verebileceği birşey yok. Ama 2 gün önce boynundaki tasmasını kendi kendine çıkardığını hatırladım. Akşam da mama kaında kan vardı ağzı da dolu kandı. Veteriner kuru mama verme dedi. Sizce tasma bu şekilde bir yaralanma yapmış olabilir mi?
Başka ne gibi bir durum bu şekilde zarar verir?

6 CEVAP

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

tasmanın sert bi yeri varsa olabilir

Superisi814
Superisi814

125160

Merhaba,
Bazi kediler tasmadan rahatsiz olurlar ve cikartmaya çalisirlar.Bu esnada tasma ucundaki kolye dişlerinin arasina sıkışabiliyor ya da yaralanabiliyorlar.Tasmanizda dilerim kolye ucu ve metal yoktur.Öte yandan agzinda diş , diş eti sorunu da olabilir.Ben cok yenice yasadim.Bir süre yas mama ile besleyin ve takip edin.Agzinda koku var mi , kan ya da kanli salya gelmeye devam edin.Bu sureçte tasmayi cikartin ki daha iyi gözlemleyebilesiniz.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13547

Bugün yaş mama ve kuru mamayi karıştırarak verdim ve inanılmaz bir kanama oldu hemen veterinere götürdüm yolda o kadar kanaması oldu ki minderi atmak zorunda kaldım. 2 tane kan durdurucu iğne yapıldı ve sıvı mama verildi. Ufacık bir damak yarası bu şekilde kanamaya yol açtı. Şuan kanaması durdu fakat tekrar ederse dikiş atılacak. Muhtemelen tasmasının ucundaki çan yaptı. Birdaha da takmam. Teşekkür ederim cevabınız için..

Superisi814
Superisi814

125160

Gelmiş geçmis olsun.Iyi ki görebilmişsiniz ve hekime ulastirabilmişsiniz.
Hem burada aciklamaniz da guzel , birimizin derdi birimizin çaresi olabilir.Denk gelip okuyan ve tasmadaki çani cikartanlar olur.Bilmeden yasadiginiz sıkıntınin baskasina iyilik olmasina vesile olursunuz.

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13547

normal tasma yani başka bir seçenek gelmiyor hiç aklıma çok teşekkür ederim

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13547

Çok haklısınız evet inşallah tahmin bile edemediğimiz şeyler bazen yara verebiliyor. Allah kimsenin başına vermesin çok kötü bir durum. Müdahale edememek o an eli kolu bağlı kalmak insana zor geliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap